отець Дмитрій і отець Михайло відправляють поминальну панахидуНа минулому тижні Україна вшановувала учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Ця дата невипадково відзначається 14 грудня, адже саме в цей день у 1986 році було завершене спорудження першого саркофага над 4-м енергоблоком. З цієї нагоди в управлінні соціального захисту населення райдержадміністрації пройшов захід, на який були запрошені учасники ліквідації аварії: В.М.Попіль, М.Д.Тайдаков, Ю.В.Гречаний, С.В.Зелінський, В.Ю. Кісельов, М.І.Ковтун, Г.М.Кулініч, В.С.Свіріков, В.А.Сікун, В.М.Тузніченко. В ньому взяли участь голова районної ради Т.Сакара, голова районної державної адміністрації С.Завалій та його заступник Т.Панета.

С.Завалій та Т.Сакара привітали учасників зібрання, висловивши їм щиру вдячність за самовідданість та мужність під час виконання цієї важливої місії. Вони зупинили ядерну стихію, яка вийшла з-під контролю і могла завдати ще стократ більшої шкоди. Десятки тисяч учасників ліквідації аварії заплатили за це своїм здоров’ям, багато їх вже передчасно пішли з життя. Недарма мовиться: «Велике краще бачиться на відстані». Сьогодні уже всім нам зрозуміло, що це був справжній масовий подвиг. Тож С.Завалій та Т.Сакара вручили активістам районної організації «Союз Чорнобиль» - названим вище учасникам зібрання - грамоти районної державної адміністрації.

учасники зібранняПам’ять про тих, хто вже пішов з життя, разом вшанували хвилиною мовчання.

Після цього учасники заходу взяли участь в поминальній панахиді, що відбулася в храмі Вознесіння Господнього, і яку відслужили благочинний Петрівського району протоієрей отець Дмитрій та ієрей отець Михайло.

Наш кор.

 На знімках: учасники зібрання; отець Дмитрій і отець Михайло відправляють поминальну панахиду.