учасники районного туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року»Вже стало доброю традицією наприкінці кожного року проводити районний тур Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2016». Як відомо - на ньому освітяни демонструють свою професійність, використовуючи власний багаж знань та досвіду. Ось і минулого тижня на базі Петрівського НВК змагалися педагоги із Новостародубської, Петрівської, Ганнівської, Іскрівської загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів та господарі - вчителі місцевого навчального закладу - в номінаціях: «Англійська мова», «Математика», «Історія». Учасники  взяли участь у конкурсних випробовуваннях «Інтернет-ресурс учителя», «Фахова майстерність», провели конкурсні уроки у незнайомому класі, ознайомили присутніх із власним педагогічним досвідом, адаптованими технологіями навчання та авторськими напрацюваннями через призму методичної проблеми у процесі проведення «Майстер-класу».

Перед початком проведення уроків конкурсанти, організатори і члени журі зібралися в класній кімнаті, де методист райвідділу освіти О.П. Лепська подякувала учителям за участь у конкурсі. Ольга Павлівна також відмітила, що було приємно попередньо ознайомитися з представленими блогами конкурсантів. У них відчувається фахова компетентність, що свідчить про уміння раціонально використовувати Інтернет-ресурс за відповідними навчальними програмами. Вона побажала успіху учасникам конкурсу, який в подальшому сприятиме підвищенню професійної майстерності. І ось після дзвінка учителі і члени журі розійшлися по класах, де проходили уроки з названих номінацій.

урок англійської мови веде Ольга БочароваА уже після їх закінчення конкурсанти, члени журі та представники шкіл знову зібралися у актовому залі. Перед ними виступив голова оргкомітету районного туру, начальник відділу освіти району Григорій Москалець. Він нагадав, що освітяни Петрівщини володіють досить високим рейтингом як на обласному, так і на державному рівнях. «Це дає нам можливість долучитися до втілення в життя програми з реформування освітньої галузі 2015-25 років. З огляду на вагомий інтелектуальний ресурс, маємо шанс успішно здійснити цей процес», - зазначив Григорій Леонідович. Він порадив освітянам ознайомитися зі стратегічною дорожньою картою, де прописані не лише непопулярні аспекти реформи, а і передбачені ризики. Також начальник відділу освіти наголосив, що реформування управлінської вертикалі та освітянської інфраструктури можливо здійснити лише за кілька років. А на виконання другого етапу, який безпосередньо стосується оновлення освітянських програм та їх змісту, знадобиться, щонайменше, десять років, за умови, що в суспільстві існуватиме злагода. В кінцевому результаті це дасть можливість учителю забезпечити школярів таким багажем знань, що сприятиме максимальному розвитку кожної особистості, а значить - і держави в цілому. Недарма сьогодні освітня галузь вважається пріоритетною, адже це одна з важливих складових національної безпеки держави. Іншими словами - освіта є соціальною інвестицією в майбутнє нашої країни.

вокальний дует у складі Ірини та Дарини СеменківДалі присутні почули висновок фахового журі. Отож у відповідних номінаціях переможцями стали: «Англійська мова» - О.В. Бочарова, учитель Петрівського НВК; «Математика» - І.В. Гущина, учитель Новостародубської ЗШ І-ІІІ ступенів; «Історія» - І.В. Галушко, учитель Петрівського НВК;

Крім того, лауреатами визнані: у номінації «Математика» - О.М. Висоцька, учитель Петрівської ЗШ І-ІІІ ступенів; Л.Г. Дусмурадова, учитель Іскрівської ЗШ І-ІІІ ступенів; А.Л. Капуста, учитель Ганнівської ЗШ І-ІІІ ступенів; у номінації «Історія» - Л.В. Гришаєва, учитель Ганнівської ЗШ І-ІІІ ступенів. Насамкінець учасники художньої самодіяльності Петрівщини подарували освітянам низку чудових пісень.

Сергій АНДРУСЕНКО.

переможниць районного туру Ольгу Бочарову, Ірину Гущину та Ірину Галушко вітає начальник відділу освіти Григорій Москалець.

На знімках: учасники районного туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року»; урок англійської мови веде Ольга Бочарова; вокальний дует у складі Ірини та Дарини Семенків; переможниць районного туру Ольгу Бочарову, Ірину Гущину та Ірину Галушко вітає начальник відділу освіти Григорій Москалець.