Святий МиколайЩе трішки – і настане найкраще свято. Той день, якого чекає вся дітвора, бо знайде під своїми подушками подарунки.

Незадовго до цього дня малеча пише листи Святому Миколаю. Ще кілька років тому я також писала і прохала цукерки, олівці, іграшки. Тоді я вважала, що це справді те, чого я найбільше хочу. Була впевнена, що Святий Миколай дійсно ходить від хати до хати і роздає слухняним дітям подарунки, а неслухняним – різочки.

Якщо добре помізкувати, то у мене і зараз є багато бажань і мрій. Але ж чого мені хочеться найбільше??? Нічого матеріального мені не треба, бо не зможу спокійно спати, думаючи про те, що на Сході України наші воїни, зокрема й мої односельчани, засинають під звуки вибухів. Їм не потрібні ні гроші, ні цукерки, ні багатство. Лише б повернутися швидше додому: до дружини, до діток, батьків.

Мабуть, найбільше вони також хочуть у цю ніч покласти під подушечку свого сина чи донечки подарунок. Ось це, справді, буде найбільшим щастям.

Лише думаючи про це, не хочеться жодних сюрпризів. Але все ж найкращим подарунком для мене стане мир в Україні, щастя в домі кожного вояка та спокій на Сході.

Оксана Дарчук, учениця 8 класу Володимирівської ЗШ І-ІІІ ступенів

 * * *

Доброго дня, Святий Миколаю! Пише тобі Цендра Дарія із с. Володимирівка. У цьому році я була слухняною та чемною. До тебе я ставлюсь як до батька, тому мені дуже хочеться попрохати миру в Україні. Дай сили воїнам АТО, щоб вони повернулися додому живими та здоровими. Нехай закінчиться війна, страждання, і вічний вогонь бою згасне назавжди. Якщо ж ти мене не почуєш і відвернешся, я буду в розпачі. Але я дуже-дуже сподіваюсь, що такого не станеться. Я буду вірити в твою допомогу, в твою силу.

Дорогий Миколаю, я знаю, що ти живеш у серці кожного українця, тому ти зможеш нам допомогти. З любов’ю та найкращими побажаннями, Цендра Дарія.

Дарія Цендра, учениця 6 класу Володимирівської ЗШ

* * *

Доброго дня, Святий Миколаю! Цього року я поводилася добре, хотілося, щоб ти завітав до мене в гості. Ще з давніх літ ти дарував подарунки дітям і дорослим. Тому я б хотіла попросити здоров’я та щастя для всієї родини, країни, щоб кожна сім’я змогла зустріти свята з гарним настроєм.

Ще б мені хотілося, щоб по новинах говорили про те, що війна закінчилася, на Донбасі – мир. Бо мені важко жити в країні, де ідуть бої та гинуть люди.

Подаруй гарний настрій українцям, щоб ніхто не сумував.

Сподіваюсь, що ти прочитаєш мого листа й виконаєш мої бажання, бо ти контролюєш усе-усе в цей чарівний день. Наперед вдячна.

Вікторія Гуманенко, 6 клас с. Володимирівка