Шановні працівники Петрівського районного відділу статистики!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди вашого професійного свята.

На вашу службу покладено надзвичайну важливу та відповідальну місію - збирати інформацію про те, що відбувається в суспільстві. Ви є першими соціальними експертами, хто, опираючись на реальні цифри й показники, відстежує, аналізує та прогнозує головні явища й тенденції в нашому житті - економічні, соціальні, демографічні та політичні.

Бажаємо вам, шановні працівники статистики району, щастя, здоров’я та подальших успіхів у виконанні почесного державного завдання, ефективності праці в ім’я процвітання нашого краю.

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Тамара Сакара, голова районної ради

танкиШановні військовослужбовці, захисники України!

Від імені депутатського корпусу обласної ради вітаю вас із Днем Збройних Сил України!

Захист незалежності та територіальної цілісності рідної землі в усі часи був покликанням та обов’язком чоловіків. День Збройних Сил України - свято справжніх українських чоловіків, які пройшли війну, свято тих, хто стоїть на варті наших кордонів.

Ви щодня вірою і правдою служите українському народу, з гідністю виконуєте військовий обов’язок заради спокою громадян і незалежності своєї країни. За останні роки повага українців до своїх військових стрімко зросла, адже ви довели – ви справжні герої! Вірю, українські військові ще не раз виявлять свою мужність і професійність, тим самим вберігши країну та її громадян. Ми всі щиро дякуємо вам за це.

Бажаю вам, насамперед, мирного неба, злагоди вашим родинам, сімейного тепла і достатку.

З повагою голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

 

Шановні колеги - представники органів місцевого самоврядування!

Щиро вітаю зі святом від імені депутатського корпусу обласної ради.

Реалії сьогодення ставлять перед нами високе завдання – спільними зусиллями побудувати Українську державу європейського зразка. Поруч з економічними реформами країна потребує і подальшого розвитку та реформування органів місцевого самоврядування. Адже лише спроможні громади можуть забезпечити належний рівень освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту, житлово-комунального господарства тощо. У таких умовах у вас є унікальна можливість довести, що ви можете професійно вирішувати питання наших громадян на місцях.

У цей день бажаю вам ефективно планувати розвиток вашої громади та якнайшвидше виконувати ці плани, працювати над залученням інвестицій, збільшувати фінансові можливості громад, а в результаті підвищувати рівень життя громадян. Бажаю вам і усім кіровоградцям позитивних змін і мирного неба.

З повагою голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

привітати довгожительку з ювілеєм прибули голова районної державної адміністрації Сергій Завалій, заступник голови Тетяна Панета та Ганнівський сільський голова Ніна ЦапенкоДивна і невблаганно швидкоплинна річ час – перед його перебігом безсилі монархії та імперії, ідеологічні та релігійні догмати, усе те, що колись здавалося або й зараз здається вічним, нетлінним, непідвладним будь-яким бурям, штормам, революціям чи іншим природним або соціальним катаклізмам. З огляду на це особливо вражають, викликаючи уклінну повагу, люди, що кидають виклик часові, котрі живуть повноцінним і повнокровним життям, не озираючись на календар та служачи яскравим прикладом життєлюбства для кожного з нас.

Одна з таких – жителька Сергіївки Таїса Миколаївна Ігліна. Ще начебто зовсім недавно на сторінках районки ми розповідали, як довгожителька відзначала свій сторічний ювілей, а ось уже на цьому тижні вся її велика родина, в якій є не лише троє онуків, а й шестеро правнуків і навіть двоє праправнуків, святкувала наступну ювілейну дату – 105 років від дня народження своєї славної бабусі-прапрабабусі.

спільне фото на пам’ятьНе секрет, що ступінь цивілізованості того чи іншого сус-пільства визначається його ставленням до кожного зі своїх членів і, передусім, до тих, хто потребує особливої уваги – людей похилого віку, дітей, а також до інвалідів, або, як зараз  прийнято іменувати цю категорію наших громадян більш коректним визначенням, – людей з обмеженими фізичними можливостями. До речі, ще 47-ю сесією Генеральної Асамблеї ООН у 1992 році було прийнято резолюцію, згідно з якою постановили щороку, 3-го грудня, відзначати Міжнародний день людей з обмеженими можливостями і до цього дня проводити заходи з метою більш тісної інтеграції таких громадян в повноцінне життя суспільства.

Не залишається осторонь таких заходів і наша Петрівщина, і серед їх переліку, зокрема, - щорічний районний фестиваль для дітей з обмеженими функціональними можливостями «Повір у себе». Цього року він пройшов у стінах Петрівської ЗШ І ступеня, а його почесними гостями стали керівники району – голови Петрівської районної ради та районної державної адміністрації Тамара Сакара та Сергій Завалій, а також заступник голови РДА Тетяна Панета.

воєнніКінець року – саме той час, коли можна озирнутись на прожитий рік і зважити, що у ньому було здобутками, а що – втратами. Бо ж саме погляд на перемоги та поразки дозволяє зрозуміти, яких помилок не слід припускатись у майбутньому. Завершення цього року збігається із річницею роботи нового скликання парламенту та перебування на посаді діючого уряду, також виповнилося півтора роки президентству Петра Порошенка. Тож цей грудень – час підводити підсумки і в державній політиці, озирнутись на те, якою стала країна за останній рік, і які виклики стоятимуть перед нею у році наступному.

Аби зрозуміти, на що сподіватися і чого нам боятись після того, як настане перше січня, слід подивитись на підсумки роботи президента та прем’єра. Бо від цих політиків залежить, якою буде країна у новому році.

інформує Наталія Терещенко2015-й рік вийшов на фінішну пряму. Впродовж останнього його місяця ще можна дещо зробити, завершити певні роботи, програми. Але, за великим рахунком, вже можна робити висновки щодо того, що вдалося зробити, які маємо здобутки і, навпаки - над якими проблемами необхідно буде працювати в наступному році. Про це йшлося на черговій колегії райдержадміністрації, засідання якої пройшло минулої п’ятниці. Начальник фінансового управління райдержадміністрації Галина Овдій доповіла про підсумки виконання зведеного та районного бюджетів за січень-вересень та жовтень, а також про завдання місцевим бюджетам щодо завершення бюджетного періоду. Вона зазначила, що показники всіх бюджетів перевиконані, тож була можливість фінансувати не тільки захищені статті, а й капітальні видатки, отже бюджет нинішнього року можна назвати бюджетом розвитку.

Галина Тарапонівна нагадала, що протягом року тричі проводилася індексація заробітної плати, тому виникли проблеми через те, що ці виплати не вкладаються у визначені ліміти. Проблема буде вирішуватися за рахунок субвенцій з державного бюджету, а також за рахунок місцевих ресурсів (міжбюджетних трансфертів). Звертаючись до сільських та селищних голів, вона нагадала, що саме виплата заробітної плати, фінансування енергоносіїв та формування бюджетів на 2016 рік – головні завдання.

З листопада 2015 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2015 року № 842, якою внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2014 р. №409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування», якою, у свою чергу, затверджено соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами, в межах яких надаються пільги та житлові субсидії населенню.

Згідно із новоприйнятими змінами встановлено:

диференційовані за періодами часу обсяги електричної енергії у разі використання її для індивідуального опалення;

соціальний норматив на теплову енергію у разі використання її для централізованого опалення (теплопостачання) для абонентів, житлові будинки яких обладнані будинковими та/або квартирними приладами обліку;

коригуючі коефіцієнти для розрахунку витрат теплової енергії, електричної енергії, природного газу та інших видів палива на потреби опалення для 1-2-поверхових, 3-4-поверхових будівель та будівель на 5 і більше поверхів в розрізі регіонів України;

Балахівська селищна рада оголошує конкурс на вакантну посаду головного спеціаліста з питань бухгалтерського обліку - головного бухгалтера Балахівської селищної ради.

Вимоги до кандидата: вища освіта за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста або не нижче другого рівня вищої освіти та стаж роботи за фахом не менш як два роки, володіння державною мовою.

Прийом документів: з 14 грудня по 14 січня 2016 року.

При проведені конкурсу здійснюється іспит кандидатів на заміщення вакантних посад.

Інформація щодо участі у конкурсі, конкретних функціональних обов’язків та умов оплати праці надається кадровою службою селищної ради додатково.

Документи приймаються з дня оголошення про проведення конкурсу за адресою: 28314 смт. Балахівка, вул. Жовтнева, 6, тел. 098-124-70-64.

волонтери Балахівської ЗШЧи не найважливіша робота сьогодні – соціальна. У наш час вона не лише необхідна, а й престижна та популярна. Чимало відомих українських і світових знаменитостей долучаються до благодійництва, меценатства, волонтерства.

Взагалі, волонтерська діяльність – це добровільна діяльність, зокрема – й учнівської молоді, яка спрямована на надання допомоги особам, котрі перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги. До того ж, така діяльність сприяє самореалізації молоді. Волонтерський рух для молодих людей є невичерпним джерелом набуття громадянської освіти, можливістю вчитися та сприяти розвитку солідарності в країні, можливістю реалізувати себе у служінні суспільству. Молодий волонтер, завдяки соціальній діяльності, набуває практичні життєві орієнтири, досвід, оволодіває мистецтвом життє-творчості, саморозвитку особистості.

З метою продовження дії довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, управління соціального захисту населення Петрівської районної державної адміністрації звертається до громадян, які отримали статус внутрішньо переміщеної особи, із закликом звернутися до управління з метою її продовження. Термін дії довідки спливає через 6 місяців після дня її видачі.

Адресна грошова допомога призначається на наступний шестимісячний строк уповноваженому представнику сім’ї згідно з поданою заявою, в якій повідомляється про відсутність змін, що впливають на призначення грошової допомоги, а також пред’являються довідки на всіх членів сім’ї про взяття на облік осіб, які переміщуються, строк дії яких продовжено на наступний період. Особам працездатного віку, які не працевлаштувалися, допомога на наступний період не призначається.

Іноземці та особи без громадянства, які мають визначні заслуги перед Україною, або прийняття яких до громадянства України становить державний інтерес для України, можуть бути прийняті до громадянства України у спрощеному порядку, відповідно до частини 3 статті 9 Закону України «Про громадянство України».

Іноземці, які захищають територіальну цілісність України та в установленому порядку уклали контракт на проходження військової служби у Збройних Силах України, вважаються такими, які на законних підставах тимчасово проживають на території України на період дії контракту про проходження військової служби. Тимчасове проживання таких іноземців та осіб без громадянства підтверджується військовим квитком.

Легалізувати своє становище та отримати посвідку на тимчасове проживання мають право також іноземці та особи без громадянства, які прибули в Україну для участі у діяльності організацій та установ, що залучають до своєї діяльності волонтерів відповідно до Закону України «Про волонтерську діяльність».

УДМС України в Кіровоградській області

гербПравоохоронні структури області, у тому числі й органи Національної поліції, продовжують працювати у посиленому режимі, у зв’язку з подіями в Європі та ситуацією на Сході країни.

Вжито додаткових заходів щодо охорони публічного порядку та забезпечення безпеки громадян, особливо у місцях масового перебування людей.

Правоохоронці звертаються до жителів області з проханням виявляти пильність, інформувати органи поліції про залишені без нагляду речі, підозрілі предмети та осіб, поведінка чи зовнішній вигляд яких викликає підозру щодо можливості вчинення ними протиправних дій, за номером «102».

Петрівське відділення поліції

Cтаном на листопад місяць 2015 на обліку в Петрівському відділенні поліції Долинського відділу поліції в Кіровоградській області перебувають декілька десятків осіб, які пов’язані з незаконним обігом наркотичних речовин. Ускладнюється ситуація тим, що в таких сім’ях проживають діти. Сьогодні вони відвідуються за місцем мешкання працівниками Петрівського відділення поліції, які проводять з ними профілактичні та застережні бесіди на тему, як не стати жертвою наркоманії, дізнаються про наслідки вживання наркотиків, кримінальну та адміністративну відповідальність (від штрафу – до позбавлення волі батьків за втягнення неповнолітніх в наркоманію або іншу злочинну діяльність), про наслідки за невиконання батьківських обов’язків щодо виховання дітей.

новий парканЦінний подарунок

У народі кажуть: «Якщо твої плани розраховані на рік – сій жито, якщо на десятиліття – саджай дерево, якщо на роки – виховуй дітей». Щоб виховати підростаюче покоління для цього, насамперед, потрібна школа.

Рівно п’ятдесят років тому відкрила двері школа у Новому Стародубі. Триповерхова будівля стала окрасою, гордістю, культурним і освітнім центром села. За півстоліття з її стін вийшло у світ декілька тисяч випускників.

Велику роль у будівництві школи відіграв тодішній міністр будівництва УРСР, уродженець Нового Стародуба Григорій Кузьмович Лубенець. Саме завдяки  його сприянню село має нове приміщення школи зі світлими великими класами, просторими коридорами, актовою та спортивною залами.

Роки невгамовно летять, школа, як і люди, старіє, руйнується. Великих зусиль прикладають учителі, учні, батьки, громада, щоб зберегти і ще кращою, сучаснішою зробити її будівлю. Невблаганний час вплинув і на шкільний паркан. На часі постало питання – як же привести його до ладу?

Петрівська районна організація ветеранів України від щирого серця вітає з 85-річним ювілеєм одного з найактивніших своїх членів, члена президії ветеранської організації Пет-рівського кар’єру Глущенка Іларіона Івановича.

Щиро вдячні Вам, дорогий Іларіоне Івановичу, за активність, ініціативність і небайдужість. Прийміть у цей день від нас найтепліші побажання міцного здоров’я, довгих років життя, невтомної енергії, мирного неба над головою, усіляких гараздів!

Від імені та за дорученням членів районної організації ветеранів Олег Гіюк, голова районної організації.

Постанова №3

Згідно Закону України « Про місцеві вибори» , згідно ст. 15 част. 2, ст. 42 част. 8, Петрівська селищна виборча комісія зареєструвала кандидатами в депутати селищної ради по одномандатному виборчому окрузі № 20 на повторних виборах у неділю 27 грудня 2015 року наступних осіб:

Суб’єкт висування - самовисування, Антоненко Сергій Васильович, 09.05.1974 р.н., українець, освіта – неповна вища, безпартійний, гірничий диспетчер ПАТ ЦГЗК, Кіровоградська обл., Петрівський р-н, смт Петрове.

Суб’єкт висування – самовисування, Бойко Валентина Олексіївна, 14.08.01966 р.н., українка, освіта – вища, безпартійна, директор ПРЦДЮТ, Кіровоградська обл., Петрівський р-н, смт Петрове.

Суб’єкт висування – самовисування, Гуцаленко Микола Анатолійович, 29.07.1963 р.н.,  українець, освіта – вища, безпартійний, пенсіонер, Кіровоградська обл., Петрівський р-н, смт Петрове.

Суб’єкт висування – Петрівська організація Політичної партії «Всеукраїнське об’єднання Батьківщина», Кравцов Василь Борисович, 28.12.1963 р.н., українець, освіта – професійно-технічна, член ВО «Батьківщина», пенсіонер, Кіровоградська обл., Петрівський р-н, смт Петрове.

Суб’єкт висування – самовисування, Мельниченко Петро Павлович, 06.10.1955 р.н., українець, освіта – вища, безпартійний, директор АПФ «Лідер», Кіровоградська обл., Петрівський р-н, смт Петрове.

Суб’єкт висування – самовисування, Чирва Інна Миколаївна,  31.03.1972 р.н., українка, освіта – вища, безпартійна, заступник директора ПНВК «загальноосвітня школа-гімназія», Кіровоградська обл., Петрівський р-н, смт Петрове.

Голова Петрівської селищної виборчої комісії В.М.Бакун