новий парканЦінний подарунок

У народі кажуть: «Якщо твої плани розраховані на рік – сій жито, якщо на десятиліття – саджай дерево, якщо на роки – виховуй дітей». Щоб виховати підростаюче покоління для цього, насамперед, потрібна школа.

Рівно п’ятдесят років тому відкрила двері школа у Новому Стародубі. Триповерхова будівля стала окрасою, гордістю, культурним і освітнім центром села. За півстоліття з її стін вийшло у світ декілька тисяч випускників.

Велику роль у будівництві школи відіграв тодішній міністр будівництва УРСР, уродженець Нового Стародуба Григорій Кузьмович Лубенець. Саме завдяки  його сприянню село має нове приміщення школи зі світлими великими класами, просторими коридорами, актовою та спортивною залами.

Роки невгамовно летять, школа, як і люди, старіє, руйнується. Великих зусиль прикладають учителі, учні, батьки, громада, щоб зберегти і ще кращою, сучаснішою зробити її будівлю. Невблаганний час вплинув і на шкільний паркан. На часі постало питання – як же привести його до ладу?

І тут, вже вкотре, на допомогу прийшов випускник нашої школи 2000 року, а нині директор ПСП «Зарічне» Андрій Миколайович Давидовський.

Андрій Миколайович – людина, яка робить будь-яку справу на «відмінно». Із власної ініціативи взявся допомогти рідній альма-матір у будівництві нового паркану. За короткий термін він виріс великий, гарний, на кшталт європейського. Школа вмить набула сучасного вигляду і знову милує око перехожих.

Педагогічний, учительський та батьківський колективи висловлюють щиру подяку Андрію Миколайовичу за небайдужість до проблем нашого закладу і сподіваються на подальшу співпрацю.

Бажаємо Вам рясних дощів, щедрих врожаїв, молодецького завзяття, тепла родинного багаття!

Педагогічний та учнівський колективи  Новостародубської ЗШ І-ІІІ ступенів