спільне фото на пам’ятьНе секрет, що ступінь цивілізованості того чи іншого сус-пільства визначається його ставленням до кожного зі своїх членів і, передусім, до тих, хто потребує особливої уваги – людей похилого віку, дітей, а також до інвалідів, або, як зараз  прийнято іменувати цю категорію наших громадян більш коректним визначенням, – людей з обмеженими фізичними можливостями. До речі, ще 47-ю сесією Генеральної Асамблеї ООН у 1992 році було прийнято резолюцію, згідно з якою постановили щороку, 3-го грудня, відзначати Міжнародний день людей з обмеженими можливостями і до цього дня проводити заходи з метою більш тісної інтеграції таких громадян в повноцінне життя суспільства.

Не залишається осторонь таких заходів і наша Петрівщина, і серед їх переліку, зокрема, - щорічний районний фестиваль для дітей з обмеженими функціональними можливостями «Повір у себе». Цього року він пройшов у стінах Петрівської ЗШ І ступеня, а його почесними гостями стали керівники району – голови Петрівської районної ради та районної державної адміністрації Тамара Сакара та Сергій Завалій, а також заступник голови РДА Тетяна Панета.

У програмі фестивалю цього року була передбачена виставка художніх творів під назвою «Країно моя – Україна!», де були представлені вишивки, аплікації, вироби з бісероплетіння та в’язання гачком і малюнки, а також концертна програма за участі як безпосередніх учасників фестивалю, так і господарів свята – учнів Петрівської ЗШ І ступеня. Загалом же цього дня в стінах навчального закладу панувала атмосфера дружби, приязності і доброзичливості, а всі художні номери у виконанні учасників фестивалю, власне як і всі вироби на виставці дитячих робіт отримали високу схвалену оцінку як від колег-учасників, так і від почесних гостей. У напутньому слові, яке керівники району висловили юним учасникам фестивалю, пролунали щирі побажання здоров’я, добра, мирного неба над головою, здійснення всіх задумів та мрій. А ще представники районної влади запевнили, що ніколи не полишають поза увагою умови життя та розвитку людей, котрі потребують сторонньої допомоги, аби ніхто з них ніколи не відчув себе забутим чи полишеним напризволяще наодинці з власними проблемами.

По завершенні програми фестивалю усі його учасники були нагороджені дипломами та солодкими подарунками.

На знімку: спільне фото на память.