Іноземці та особи без громадянства, які мають визначні заслуги перед Україною, або прийняття яких до громадянства України становить державний інтерес для України, можуть бути прийняті до громадянства України у спрощеному порядку, відповідно до частини 3 статті 9 Закону України «Про громадянство України».

Іноземці, які захищають територіальну цілісність України та в установленому порядку уклали контракт на проходження військової служби у Збройних Силах України, вважаються такими, які на законних підставах тимчасово проживають на території України на період дії контракту про проходження військової служби. Тимчасове проживання таких іноземців та осіб без громадянства підтверджується військовим квитком.

Легалізувати своє становище та отримати посвідку на тимчасове проживання мають право також іноземці та особи без громадянства, які прибули в Україну для участі у діяльності організацій та установ, що залучають до своєї діяльності волонтерів відповідно до Закону України «Про волонтерську діяльність».

УДМС України в Кіровоградській області