І.Г.ДементьєвСтан доріг має поліпшитись

Днями в філії «Петрівський райавтодор» сталися кардинальні кадрові зміни. Її начальником призначено І.Г.Дементьєва, котрий має уже значний досвід роботи на керівних посадах в райдержадміністрації, зокрема і пов’язаних з соціально-комунальною сферою. Тож є сподівання, що він використає його на покращення стану доріг у нашому ра-йоні. Про бачення нових шляхів у вирішенні задавнених проблем автодору новопризначеним начальником цієї служби ми поспілкувалися напередодні професійного свята.

- Ігоре Геннадійовичу, добре відомо, що жителям району дошкуляє незадовільний стан автошляхів. Яким чином плануєте вплинути на цю ситуацію?
- Прикро, що почну говорити про слабкі місця нашої організації, адже мені прийшлося успадкувати відверто занедбане господарство. За слабкого фінансово-економічного стану більша частина техніки відпрацювала свій термін використання. Зараз, в переважній своїй більшості, вона ще перебуває у незадовільному стані. На вирішення цього найактуальнішого питання ми вже мобілізували всі зусилля, тож маємо най-ближчим часом підготувати дві одиниці техніки, адже попереду складний осінньо-зимовий період.

- Чи вдалося погасити заборгованість по заробітній платі, адже це було теж однією з найболючіших проблем останнього часу?
- Так, завдяки сприянню обласного автодору цю заборгованість вже ліквідували. Оскільки наша організація вважається госпрозрахунковою, маємо працювати так, аби мати самодостатній бюджет, а вже від обігових коштів сподіваємося успішно розвиватися.

Від імені депутатського корпусу обласної ради сердечно вітаю всіх водіїв, працівників автодорожнього господарства з професійним святом.

Робота всіх автомобілістів і дорожників має надзвичайне значення для забезпечення нормального функціонування всіх галузей народного господарства області. Автотранспортні шляхи не тільки пов’язують нашу область з іншими населеними пунктами України, а й відіграють вагому роль в економічному розвитку Кіровоградщини. Саме тому депутатський корпус не залишається осторонь і надалі буде плідно працювати над питанням фінансування будівництва та реконструкції доріг області.
Нехай усі дороги будуть рівними і ведуть вас до успіху. Будьте завжди керманичами свого життя, зеленої вулиці на життєвих і автомобільних шляхах!

З повагою Голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

* * *

Шановні працівники автомобільного транспорту та дорожнього господарства!

Районна державна адміністрація та районна рада вітають вас із професійним святом!
Завдяки вашій наполегливій праці забезпечується стала робота автотранспорту з перевезення вантажу та пасажирів, постійно зростають обсяги перевезень.
Чимало зусиль докладаєте ви у розвиток дорожньої мережі району, покращення її стану.
Ми глибоко вдячні вам за самовіддану працю, вірність обраній професії.
Бажаємо міцного здоров’я, родинного благополуччя, постійної трудової наснаги та професійних здобутків.

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Петрівська районна організація ветеранів України від щирого серця вітає жителів Петрівщини з 72-ю річницею визволення Петрового та населених пунктів лівобережжя Інгульця від німецько-фашистських загарбників.
Дорогі ветерани! Низько вклоняємося вам і висловлюємо щиру подяку за ваш героїчний подвиг, за Перемогу, за розуміння й батьківську підтримку в розбудові незалежної України, бажаємо вам доброго здоров’я, бадьорості духу, благополуччя та довгих і мирних років життя!

Олег Гіюк, голова районної організації ветеранів України. 

А жінка, як осінь, плодами багата:
на ніжність, добро, материнство
і святість...

У жовтні святкує свій день народження Зоя Іванівна Шаповалова - чуйна людина, любляча дружина, мама, бабуся, добра подруга.
Половину свого життя Зоя Іванівна віддала школі. ЇЇ поважають учні , до її порад і сьогодні прислухаються колеги — учителі.
Разом зі своїм чоловіком Федором Єлисейовичем виростили прекрасного сина, мають двох онуків і двох правнуків.
Зоя Іванівна у свої 85 - активна у громадському житті селища, цікавиться футболом, щодня дивиться новини країни й охоче обговорює їх із сусідами, друзями, односельцями, вболіває за долю країни, небайдужа до чужого горя.
Отож у цей осінній день зичимо їй міцного здоров’я і ще довгих років життя.

Ніна Гуренко, голова ради ветеранів, смт. Балахівка.

Двічі на рік стрілки годинника переводяться на годину в більш ніж 100 країнах світу. В останню неділю березня - на годину вперед, в останню неділю жовтня - на годину назад. Це необхідно для того, щоб наблизити адміністративний час до сонячного. 20 вересня 2011 за постанову про зміну порядку обліку часу в Україні проголосували 266 народних депутатів, таким чином Верховна Рада України постановила встановити з 27 березня 2011 року на території Україні час другого часового поясу з додаванням однієї години, скасувавши цим перехід на зимовий час в жовтні 2011 року, відповідно і наступний за цим перехід на літній час.

18 жовтня 2011 Верховна Рада Україна передумала і прийняла постанову «Про визнання такої, що втратила чинність, постанови Верховної Ради України «Про зміну порядку обчислення часу на території України», за це рішення проголосували 295 народних депутатів з 349 зареєстрованих в цей день у сесійній залі. Новою постановою визнається, що постанова від 20 вересня 2011 втратила чинність, також запропоновано уряду протягом одного місяця з дня набрання чинності нової постанови внести на розгляд Верховної Ради проект закону про порядок обчислення часу на території України. З цього випливає, що перехід на зимовий час в Україні відбудеться в звичайному режимі.

У 2015 році перехід на зимовий час припадає на 25 жовтня (у ніч з суботи на неділю).

Заздалегідь варто розібратися й у тому, як і за кого ви будете голосувати.
На виборах у місцеві ради будуть відкриті партійні списки: голосують в окрузі за конкретну людину від партії. Партії будуть висувати свій список, але люди голосуватимуть за конкретну людину зі списку, яку партія виставить по округу. Тому виборці отримають бюлетені, у яких буде зазначено партію, лідера її місцевого відділення та ім’я кандидата від партії.

конкурси важкі та виснажливі, але присмак перемоги завжди сильніший за втомуНаша молодь – це майбутні захисники територіальної цілісності та незалежності України, які зберігають і примножують військові традиції свого народу. Саме це нещодавно продемонстрували учасники районного заходу військово-патріотичного спрямування «Козацькому роду нема переводу». Чудовий і патріотичний районний конкурс, який  був проведений на базі Петрівського навчально-виховного комплексу, став доброю традицією. Цього року він був покликаний вшанувати мужність і героїзм захисників незалежності України, звитягу та натхненний дух українського народу. На свято завітали чимало гостей, зокрема були присутні голова райдержадміністрації Сергій Завалій, заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета та мужні воїни, учасники  АТО Олександр Хрокало, Олег Холод та Валерій Ромадін. Всі, як могли, підтримували, вболівали та надихали команди, яких, до речі, було  аж дев’ять: «Залізні вовки» Іскрівської ЗШ I-III ступенів, «Сини України» Чечеліївської ЗШ I-III ступенів, «Козацький дух» Ганнівської ЗШ I-III ступенів, «Слава козацька» Новостародубської ЗШ I-III ступенів, «Козак» Петрівського НВК, «Хутор» Петрівської ЗШ I-III ступенів, «Отамани» Луганської ЗШ I-III ступенів, «Козаки» Балахівської ЗШ I-III ступенів та «Соколи» Червонокостянтинівської ЗШ I-III ступенів.

Кипить роботаКипить робота

Біля будинку №5 по вулиці Літвінова, що в Петровому, кілька днів тому була акуратно знята смуга асфальту шириною приблизно метр, а вже наступного дня тут з’явився екскаватор, інша техніка і розпочалися земляні роботи. У відповідь на запитання мешканців щодо характеру робіт, робітники пояснили, що це бригада ПП ВТ «Кіровоградтрансгазбуд» приступила до заміни зовнішніх каналізаційних мереж будинків № 5 і 6. Замовником робіт є Петрівська селищна рада, яка їх і фінансує. Роботи планують закінчити щонайбільше протягом місяця.
Жителі із задоволенням сприйняли цю звістку, адже вони є безпосередніми свідками, що старі каналізаційні мережі працівникам КП «Петрівське» доводилося чи не щотижня прочищати. Вірять вони і тому, що заміна каналізаційних мереж буде завершена досить швидко, адже роботи ведуться інтенсивно і злагоджено.

Анатолій РЯБОКОНЬ. 

Про попереднє схвалення законопроекту про внесення змін до Конституції України про децентралізацію влади

Українське суспільство вимагає якісних, глибинних та системних змін до Основного Закону України, які мають сприяти досягненню визначеної у чинній Конституції України мети, пов’язаної, зокрема, з прагненням розвивати і зміцнювати демократичну, со-ціальну та правову державу.
31 серпня 2015 року Верховна Рада України прийняла Постанову «Про попереднє схвалення законопроекту про внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади».
Метою прийняття постанови є відхід від централізованої моделі управління в державі, забезпечення спроможності місцевого самоврядування та побудова ефективної системи територіальної організації влади в Україні, враховуючи принципи субсидіарності, повсюдності та фінансової самодостатності місцевого самоврядування.

Про відповідальність за порушення виборчого законодавства

Протягом виборчого процесу, особливо напередодні та в день голосування, не виключено виникнення ситуацій, що перешкоджатимуть діяльності виборчих комісій чи реалізації виборчих прав громадян України, створюватимуть небезпеку життю і здоров’ю їх або інших осіб. Тому праців-ники міліції - як в період агітації, так і в день виборів - реагували та будуть оперативно реагувати і швидко перевірятимуть усі факти порушень виборчого законодавства.
Зокрема, посилено відповідальність за «перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача» (ст. 157 КК України), за вчинення таких дій встановлено покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк.

Сергій Завалій вітає учасників турніруФутбольний турнір, який віднедавна проводиться  на честь пам”яті колишнього керівника районного добровільного спортивного товариства «Колос» Івана Ткаченка, став уже  традиційним і відбувається щоосені за будь-якої погоди. 

Цього разу теплий, сонячний день сприяв спортсменам. На спортивному майданчику вишикувались команди. Їх прийшли привітати голова РДА Сергій Завалій, його заступник Тетяна Панета і сільський голова Ігор Педан. У вітальній промові Сергій Володимирович  зробив наголос на важливості спорту в нашому житті.

Він дякував ветеранам за приклад для молоді та  за те, що вони роблять це за покликом серця. Працюючи на ентузіазмі, тренери віддають цій справі багато сил, енергії та часу. Відрадно, що не забувають свого товариша Івана Ткаченка, який майже тридцять років присвятив спортивній діяльності. Сергій Володимирович також зазначив, що нині влада надає чимало уваги розвитку спорту, а ближчим часом будуть ще й зроблені зміни до районного бюджету, аби поліп-шити фінансування цієї галузі. Тож покращиться матеріально-технічна база закладів фізичної культури, а спортивних майданчиків стане більше.

Повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акта

Петрівська районна державна адміністрація повідомляє про оприлюднення проекту регуляторного акта – проекту розпорядження голови Петрівської районної державної адміністрації «Про затвердження Положення про застосування системи електронних державних закупівель» з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань.
Зміст проекту: проектом регуляторного акта передбачено затвердження Положення про застосування системи електронних державних закупівель в Петрівській районній державній адміністрації.

керівники району Світлана Тилик та Сергій Завалій вітають слухачів Університету третього вікуВже традиційно на початку жовтня в Україні відзначають День ветерана та День людей похилого віку. Коли людина досягла поважного віку, то вона гідна поваги, шани і підтримки ближнього, що є однією з головних цінностей людства. Саме до цього свята у територіальному центрі соціального обслуговування Петрівського району на протязі тижня відбулася низка тематичних заходів. У приміщенні районної державної адміністрації розмістилася фотовиставка «Погляд крізь роки…», де були виставлені фото підопічних територіального центру на їх колишніх робочих місцях. Радісні молоді роки та дружні стосунки - це все можна було побачити, вдивляючись у давні фото.

У приміщенні територіального центру відбулося засідання шахово-шашкового клубу «Хід конем», в якому взяли участь ветерани праці. Отримали грамоти та медалі за перше місце М.П.Стрижак, за друге - О.М. Лукянов, третє виборов В.І. Бабій. Також  відбулося урочисте відкриття нового навчального року в Університеті третього віку територіального центру. На урочистому дійстві звучали слова вітання від голів ра-йонної державної адміністрації Сергія Завалія та ра-йонної ради Світлани Тилик. Цього року зібралися разом слухачі, які вперше виявили бажання відвідувати Університет, та ті, хто робить це із задоволенням уже третій рік. За активну участь в житті Університету слухачам, які прийшли продовжувати здобувати нові знання,  Сергій Володимирович та Світлана Олександрівна вручили дипломи Петрівської ра-йонної державної адміністрації з побажаннями міцного здоров’я та активного довголіття. Святковий настрій на урочистостях підтримали ветерани, які зачитали власні авторські вірші, та чудові номери вихованців дитячої музичної школи у форматі сольних виступів Кирила Пушки, Джуліани Узлової та молодшої групи хору «Нотка».

Петро Нестеров народився у Нижньому Новгороді, де його батько — штабс-капітан Микола Нестеров — служив вихователем у кадетському корпусі. Через два роки 27-річний батько помер, залишивши вдовою свою дружину Маргариту Вікторівну та сиротами чотирьох дітей. Лишив їм єдину спадщину — скриню з книжками на військову тематику. Пенсія у 600 рублів на рік забезпечувала досить скромне існування осиротілої сім’ї. Петро, як син офіцера, міг безоплатно здобути лише військову освіту, тому вступив до місцевого кадетського корпусу (закінчив його у 1904); мав успіхи з математики, фізики, малювання, музики; захоплювався спортом.

Петрівський  районний   сектор У ДСНС України у Кіровоградській області звертається до керівників сільськогосподарських під-приємств, фермерських господарств, фізичних осіб-підпри-ємців, одноосібників, громадян  з проханням не допускати спалювання сухої трави та пожнивних залишків, оскільки  це може призвести до виникнення пожеж в природних екосистемах, а також повідомляє, що  чинним законодавством передбачена відповідальність за такі необдумані вчинки, зокрема ст. 175 КУпАП «Порушення правил пожежної безпеки», ст. 188-8 КУпАП «Невиконання приписів органів державного пожежного нагляду», стаття 77-1 КУпАП «Самовільне випалювання рослинності або її залишків, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю; рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу, а так само невжиття особою, яка одержала дозвіл на випалювання зазначеної рослинності або її залишків та опалого листя, заходів щодо своєчасного їх гасіння - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

нарада, на якій обговорили проблеми боротьби з браконьєрством У рамках взаємодії органів внутрішніх справ та рибоохорони згідно Плану спільних заходів на 2015 рік по боротьбі з браконьєрством та по охороні рибних запасів, відбулась оперативна нарада в приміщенні Петрівського РВ УМВС України в Кіровоградській області за участі головного державного інспектора Кіровоградрибоохорони О.В.Логвиненка та заступника начальника районного відділу – начальника міліції громадської безпеки Петрівського РВ УМВС В.Л.Косенка.

Мета проведення наради – координація спільної діяльності під час проведення рибоохоронних рейдів, поглиблення взаємодії органів рибоохорони, міліції та громадськості Петрівського району, напрацювання порядку реагування на повідомлення про порушення рибоохоронного законодавства, які містять ознаки кримінального правопорушення, передбаченого статтею 249 КК України – незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим добувним промислом, недопущення розповсюдження браконьєрства на водоймах Петрівського району Кіровоградської області та безконтрольного лову водних біоресурсів.
Окрему увагу приділено орендним ставкам в розрізі визначення відповідальності за вчинення незаконного вилову риби браконьєрами в господарствах суб’єктів аквакультури.

першість Дніпропетровської області з гандболу серед дівчатНаш «Олімп» - серед найсильніших!

З 9 по 11 жовтня в спорткомплексі Криворізької ДЮСШ №4 відбулася відкрита першість Дніпропетровської області з гандболу серед дівчат 2003-2004 р.н. А в паралельному залі проходив турнір «Зірочки Кривбасу» для гандболісток, які роблять лише перші кроки в спорті. Дівчатка ДЮСШ «Олімп» дуже добре виступили на цих змаганнях, здобувши три впевнених перемоги над своїми суперницями. Один день відпочинку - і знову до тренувань, адже в листопаді на гандболісток чекає Всеукраїнський турнір «Зірочки Сходу», який відбудеться в м.Дніпродзержинськ.

Костянтин Лисицін, тренер ДЮСШ «Олімп»