конкурси важкі та виснажливі, але присмак перемоги завжди сильніший за втомуНаша молодь – це майбутні захисники територіальної цілісності та незалежності України, які зберігають і примножують військові традиції свого народу. Саме це нещодавно продемонстрували учасники районного заходу військово-патріотичного спрямування «Козацькому роду нема переводу». Чудовий і патріотичний районний конкурс, який  був проведений на базі Петрівського навчально-виховного комплексу, став доброю традицією. Цього року він був покликаний вшанувати мужність і героїзм захисників незалежності України, звитягу та натхненний дух українського народу. На свято завітали чимало гостей, зокрема були присутні голова райдержадміністрації Сергій Завалій, заступник голови райдержадміністрації Тетяна Панета та мужні воїни, учасники  АТО Олександр Хрокало, Олег Холод та Валерій Ромадін. Всі, як могли, підтримували, вболівали та надихали команди, яких, до речі, було  аж дев’ять: «Залізні вовки» Іскрівської ЗШ I-III ступенів, «Сини України» Чечеліївської ЗШ I-III ступенів, «Козацький дух» Ганнівської ЗШ I-III ступенів, «Слава козацька» Новостародубської ЗШ I-III ступенів, «Козак» Петрівського НВК, «Хутор» Петрівської ЗШ I-III ступенів, «Отамани» Луганської ЗШ I-III ступенів, «Козаки» Балахівської ЗШ I-III ступенів та «Соколи» Червонокостянтинівської ЗШ I-III ступенів.

На команди чекали досить нелегкі конкурси, адже вони, як справжні майбутні козаки, повинні були довести свою вправність, витримку та добру фізичну підготовку. Тож в конкурсну програму входило представлення команди, вдягання протигазу на швидкість, підтягування на перекладині хватом зверху, підйом переворотом в упор, згинання та розгинання рук в упорі лежачи, перетягування каната або, як це в козаків називалось - «перетягування линви». Всі учасники показали чудову командну гру, а головне - сильне бажання перемогти. Здавна відомо, що протягом усієї історії українські козаки вважалися найсильнішими вояками і один козак міг битися з десятьма турками, тож і наші молоді козаченьки показали всі свої здібності цього дня та з гідністю пройшли всі випробування.

почесні гості та члени журі завмерли в очікуванні чергового етапу змаганьА найкращих та найвправніших визначало справедливе і непідкупне журі, у складі якого були: начальник відділу освіти райдержадміністрації Григорій Москалець, методист районного методичного кабінету при відділі освіти Дмитро Суліма, військовий комісар Петрівського районного військового комісаріату Олександр Братченко, голова районної організації ветеранів України Олег Гіюк та воїн, учасник АТО Максим Мансуров. Призові місця розділилися між славними нащадками козаків так: третє місце вибороли «Сини України» з Чечеліївської ЗШ I-III ступенів, трішки не вистачило до першого місця команді «Козацький дух» з Ганнівської ЗШ I-III ступенів, тож вона зайняла не менш почесне друге, а найсильнішими і найкращими виявилися учасники команди «Козак» з Петрівського НВК. Всі присутні переконалися, що майбутнє України в надійних руках, і що козацька слава збережеться у віках.

Вікторія Махнюк

сьогодні вони переможці лише районного заходу, а в майбутньому будуть захищати всю країну.

На знімках: конкурси важкі та виснажливі, але присмак перемоги завжди сильніший за втому; почесні гості та члени журі завмерли в очікуванні чергового етапу змагань; сьогодні вони переможці лише районного заходу, а в майбутньому будуть захищати всю країну.