нарада, на якій обговорили проблеми боротьби з браконьєрством У рамках взаємодії органів внутрішніх справ та рибоохорони згідно Плану спільних заходів на 2015 рік по боротьбі з браконьєрством та по охороні рибних запасів, відбулась оперативна нарада в приміщенні Петрівського РВ УМВС України в Кіровоградській області за участі головного державного інспектора Кіровоградрибоохорони О.В.Логвиненка та заступника начальника районного відділу – начальника міліції громадської безпеки Петрівського РВ УМВС В.Л.Косенка.

Мета проведення наради – координація спільної діяльності під час проведення рибоохоронних рейдів, поглиблення взаємодії органів рибоохорони, міліції та громадськості Петрівського району, напрацювання порядку реагування на повідомлення про порушення рибоохоронного законодавства, які містять ознаки кримінального правопорушення, передбаченого статтею 249 КК України – незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим добувним промислом, недопущення розповсюдження браконьєрства на водоймах Петрівського району Кіровоградської області та безконтрольного лову водних біоресурсів.
Окрему увагу приділено орендним ставкам в розрізі визначення відповідальності за вчинення незаконного вилову риби браконьєрами в господарствах суб’єктів аквакультури.

Так, головний державний інспектор рибоохорони О.В. Логвиненко наголосив на тому, що випадки незаконного вилову водних біоресурсів призводять до значних матеріальних збитків суб’єктів господарювання та непоодиноких випадків виникнення конфліктних ситуацій між браконьєрами та відповідальними працівниками рибних господарств. Відпо-відно до частини третьої статті 37 Закону України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів», визначено-водні біоресурси, які вирощуються у штучно створених умовах, що підтверджено документами, які засвідчують законність їх набуття, є об’єктом власності суб’єктів господарювання та фізичних осіб. Разом з тим, слід зауважити, що продукція, вирощена у ставових господарствах (риба), відповідно до законодавства визначається як сільгосп-продукція. Отже незаконне вилучення водних біоресурсів у водних об’єктах (їх частинах) кваліфікується як крадіжка.
Заступник начальника районного відділу – начальник міліції громадської безпеки Петрівського РВ УМВС В.Л.Косенко повідомив, що з боку районного відділу міліції в рамках реалізації положень Плану спільних заходів на 2015 рік по боротьбі з браконьєрством та по охороні рибних запасів Кіровоградрибоохорони, УМВС України в Кіровоградській області та Держекоінспекції у Кіровоградській області співробітниками Петрівського районного відділу будуть вжиті всі передбачені чинним законодавством заходи.

Анна Пащенко, інспектор по роботі з населенням та громадськими формуваннями.