Сергій Завалій на мостуОдне з проблемних питань, яке не вирішувалося протягом останніх чотирьох років і серйозно турбує петрівчан – аварійний стан та відсутність частини перил мосту в селищі Петровому. Він є сполученням лівого й правого берега Інгульця, та зв’язує з південно-західною частиною району, дає змогу потрапити коротшим шляхом до Кіровограда та Кривого Рогу, тож є важливим стратегічним об’єктом не тільки районного, а й міжобласного значення.

Міст був побудований та введений в експлуатацію ще на початку 1960-х років, та за цей час жодного разу капітально не ремонтувався. Внаслідок тривалої експлуатації великотонажним транспортом виникла деформація швів, а постійна зміна температурно - вологісного впливу призвели до руйнації мосту, що створює небезпеку для транспорту, а особливо - для пішоходів.

Та основною проблемою, яка стала на заваді вирішення проблеми ремонту – його документальна невизначеність: з’ясувалося, що  міст є, але за правом власності - нікому не належить.

Нарешті, в 2014 році було замовлене технічне обстеження мосту ліцензованою організацією та виготовлено проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт мосту, вартість робіт, відповідно до зведеного кошторисного розрахунку вартості будівництва склала 2 962,381 тис.грн. На проведення таких робіт із місцевого бюджету Петрівської селищної ради на 2015 рік передбачено кошти в сумі 1200,0 тис.грн. На жаль, буді-вельні роботи по ремонту мосту неможливо розбити на черги, їх необхідно проводити єдиним комплексом в один етап.

Сергій ЗавалійОдним із найголовніших завдань влади на сьогоднішній день визначено втілення цілого комплексу заходів по енергозбереженню та енергоефективності: як у виробничих підрозділах, так і серед побутових споживачів газу та електроенергії.

І зумовлено це не лише непростими взаєминами, які склалися останнім часом з головним постачальником енергоносіїв до нашої країни – Російською Федерацією, а й необхідністю зниження енергозатратності у різних сферах людської життєдіяльності. Саме про це сьогоднішня наша розмова з головою райдержадміністрації Сергієм Завалієм.

- Отже, Сергію Володимировичу, схоже, що в нашій країні від безкінечних розмов про необхідність більш ощадливого використання газу, нафтопродуктів та електроенергії нарешті таки починають переходити до конкретних кроків по реалізації заходів з енергозбереження та енергоефективності?

- Відверто кажучи, це питання вже давно не лише назріло, а й перезріло. Принаймні ми з ним запізнюємося не на роки, а навіть на десятиліття. І справа сьогодні не лише у загостренні стосунків з традиційним постачальником основного обсягу енергоносіїв – Російською Федерацією. Це загострення просто стало каталізатором, що має прискорити процес, який ми давно повинні були ініціювати самі. Ще коли обрали ринковий шлях розвитку нашої економіки, а значить – мали подбати про те, щоб наші товари, продукти і послуги були конкурентними на світовому ринку продуктів, товарів і послуг. Судіть самі: як ми можемо на рівних конкурувати з провідними світовими товаровиробниками, якщо на одну й ту ж одиницю випущеного умовного товару витрачаємо втроє-вчетверо більше (а в окремих випадках таке перевищення сягає шестикратного розміру!) зовсім не дешевих електроенергії або газу чи нафтопродуктів? Економіка – вона річ прагматична, тож такого марнотратства не вибачає. Так, ми намагаємося зробити наші продукти конкурентоздатними, знижуючи їх собівартість за рахунок зменшення частки заробітної плати працівникам, задіяним на їх виготовленні. Але хіба це вихід? Хіба це нормально, коли за одну й ту ж роботу наш працівник отримує утричі-учетверо меншу заробітну платню, аніж поляк, чех чи словак, і взагалі у десятки разів менше, ніж, приміром, німець, швейцарець чи голландець?

Певне, ні для кого з петрівчан та гостей селища не залишилися непоміченими зміни, що відбуваються в центральній частині райцентру, адже, практично, на очах постали, засяявши новими веселковими барвами, колись одні з найулюбленіших місць дозвілля багатьох поколінь жителів Петрового – набережна та парк відпочинку. На черзі – розпочалося упорядкування території біля приміщення районної ради ветеранів, де споруджується так званий «Сквер ветеранів», здійснюються роботи по очистці дна в прибережній смузі річки Березніговатої, що омиває згаданий вже парк відпочинку безпосередньо перед місцем впадання в Інгулець. Про те, що спонукало до здійснення цих робіт, ми говоримо з їх головними ініціаторами – головою районної ради Світланою Тилик та головою районної державної адміністрації Сергієм Завалієм.

ремонтні роботи в Петрівській Свято-Покровській церкви розпочалисяЩе й досі достеменно невідома точна кількість священиків, які стали жертвами безбожного тоталітарного комуністичного режиму. Однією з таких став колишній протоієрей Іскрівського Христо - Воздвиженського храму Миколай, якого було по звірячому закатовано 2 жовтня 1919 року. За життя він прославився своїми добрими справами, був наділений Божим даром цілителя і провидця. Лише у 2001 році на засіданні комісії Священного Синоду його було канонізовано та причислено до лику священномучеників. Відтоді в Іскрівському храмі знаходиться рака з його нетлінними мощами. Ось вже три роки поспіль, як  цього дня здійснюється хресна хода з Ганнівки до Іскрівської церкви. Цього разу на неї прибули священнослужителі Олександрійської єпархії на чолі з преосвященнішим єпископом Боголєпом та паломники з багатьох куточків України, щоб своєю участю в ході вшанувати пам’ять священномученика Миколая. На Петрівщині їх зустріли голова райдержадміністрації Сергій Завалій, його заступник Тетяна Панета та керівник апарату РДА Ольга Сємехова. Вони обмінялися думками про значимість цієї події у житті християн, адже влада мирська і влада духовна повинні дбати разом і працювати на розвиток нашого краю в ім’я миру та добробуту людей. Слід зазначити, що в нашому районі така співпраця налагоджена. Нещодавно, відвідавши службу в Петрівській Свято-Покровській церкві, голова РДА Сергій Завалій виявивбажання посприяти в її реставрації, адже на ремонт храму потрібні чималі кошти і лише за пожертви благодійників відремонтувати його як слід не під силу. Зараз вже виконуються першочергові зовнішні роботи по оновленню храму.

Шановні юристи!

Районна державна адміністрація та районна рада щиро і сердечно вітають юристів району з нагоди професійного свята.

Служити істині, утверджувати добро, справедливість та правду – святе покликання правозахисника.

Бажаємо вам і вашим родинам міцного здоров’я, щастя, благополуччя, успіхів у вашій нелегкій справі на благо нашої незалежної України, нашого народу.

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Шановні поштовики!

Районна державна адміністрація та районна рада щиро вітають вас із професійним святом! 

Зичимо всім працівникам поштового зв’язку району міцного здоров’я, успіхів у нелегкій, але такій важливій справі, подолання всіх труднощів і перешкод у роботі.

Бажаємо вам наснаги, бадьорого настрою та оптимізму. Нехай усі ваші життєві наміри, мрії та сподівання збудуться!

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Я так давно живу в Петрово,

І в пам’яті, як центр ріс.

Скажу кар’єру добре слово,-

Скільки будівель вінприніс!

Та швидко все чомусь, змінилось,

Бум будівництва різко впав,

Нових квартир вже не з’явилось,

Район бур’яном заростав.

Та ось з’явилася людина,

Яка до ради в нас прийшла,

І все змінилось різко нині,

Вже не впізнати нам села.

Поглянь навколо - всюди квіти,

Такий зробили гарний сквер,

Біжать туди дорослі й діти,

Бо так красиво там тепер!

А яка набережна стала!

Стають кортежі молодих,

На арці фото з них знімали,

Тепер пісні там, лине сміх.

А все це річка обрамляє,

Вночі горять там ліхтарі...

Ще добрим словом ми згадаєм

Світлану Тилик на селі.

Володимир Паладько.

Тамара Капустинська отримує іменну премію від Світлани ЛогачевськоїНапередодні Дня працівників освіти у сесійній залі районної ради зібралися керівники району, представники освітянських колективів різних навчальних закладів Петрівщини, керівники органів місцевого самоврядування та всі причетні до становлення та розвитку освіти в районі. Дійство розпочалося з пісні нашого земляка Григорія Крячка «Петрівський край», яку виконали Дмитро Сулима і Вадим Блоха. Затим на інтерактивній дошці присутні переглянули освітянські новини «Тeacher – TV») присвячені Дню учителя, де діти під час інтерв’ю ділилися своїми враженнями про науку і своїх вчителів. Для них з дитячих вуст лунали найкращі побажання, серед яких одне із найголовніших - це терпіння.

хвилина мовчанняДень людей похилого віку – особливе свято. На відміну від професійних, релігійних, загальнодержавних, воно стосується кожного з нас, адже у кожної молодої людини є батьки, старші брати і сестри, та й молодість не вічна, кожному судилося після неї пройти пору зрілості, вступити у осінь свого життя. Втім, активісти районної організації ветеранів України, які зібралися в своєму оновленому офісі, щоб відзначити цю дату, довели, що старість – поняття відносне, яке не стосується стану душі, не позбавляє людину прагнення жити, творити, робити щось корисне для суспільства. Недаремно ж вони стосовно свого віку охочіше вживають слово «поважний», а не «похилий».

Захід пройшов у теплій, сімейній атмосфері. Не у останню чергу завдяки тому, що заступник голови районної організації ветеранів України Ольга Антоненко, яка була його ведучою, розмовляла з присутніми, як привітна хазяйка, простими людськими словами. Вона коротко згадала про непросте минуле колись єдиної країни, задля блага якої працювали сивочолі учасники зібрання. Вони чесно трудилися, мріяли про краще майбутнє для своїх дітей і онуків, і не могли навіть уявити собі, що сусідня країна, народ якої вважали братнім, прийде на нашу землю як загарбник, сіючи смерть і розруху.

В день Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та День захисника України, 14 жовтня 2015 року, в смт Петровому відбудуться святкові заходи:

о 8.00 - святкове богослужіння у Свято-Покровській церкві селища Петрове;

11.00 - хода громадськості району «За мир та єдність» з нагоди свята (від зупинки «Смак» до Парку відпочинку;

11.30 – урочиста частина: 

зустріч та вшанування демобілізованих героїв-земляків, учасників АТО;

посвята юнацтва у козаки;

12.30 - святковий концерт «Духом козацьким гартований народ»

конкурси серед трудових колективів, об’єднань громадян на кращий Козацький куліш, найбільший гарбуз, кращу виставку овочево-фруктових композицій «Осінній вернісаж»;

13.30 – 14.00 – Козацькі забави;

14.00 – 15.00 - народні гуляння

Під час святкових заходів працюватиме виїзна торгівля

Чекаємо вас з гарним настроєм на святі козацтва та захисників України!

Оргкомітет

В бюлетенях на місцеві вибори – районної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» - авторитетні, молоді, енергійні кандидати

Наприкінці вересня місяця відбулися партійні збори районної організації партії «БЛОК Петра Порошенка «Солідарність».

Наш співрозмовник - голова районної організації Микола Посвистак.

Відставання від «Колоса» збільшується

Унічию, з рахунком 0:0 завершився виїзний поєдинок в Одесі з місцевою «Реал Фармою» для наших улюбленців з ФК «Інгулець». І знову, вже другий матч поспіль, ми не можемо хоча б раз створити «маленьке чудо» - забити гол у ворота суперників. Таким чином «безгольова» смуга для нашої лінії атаки розтяглася вже до трьох годин перебування на ігровому полі. Не надто оптимістичний показник, відверто кажучи, для команди, яка ставить перед собою завдання вийти до першої ліги.

Турнiрне становище команд на 4 жовтня 2015 року

МКомандаІВНПМО
1 "Колос" Ковалівка 11 8 2 1 23 - 7 26
2 "Скала" Стрий 11 7 3 1 20 - 8 24
3 "Інгулець" Петрове 11 6 4 1 14 - 4 22
4 "Верес" Рівне 11 7 1 3 17 - 13 22
5 "Буковина" Чернівці 11 5 3 3 18 - 12 18
6 "Арсенал-Київ" Київ 11 5 2 4 14 - 12 17
7 "Мир" Горностаївка 11 5 0 6 20 - 18 15
8 "Реал Фарма" Одеса 11 4 2 5 13 - 11 14
9 "Кремінь" Кременчук 11 3 5 3 12 - 11 14
10 "Барса" Суми 11 4 2 5 7 - 19 14
11 "Кристал" Херсон 11 4 0 7 16 - 20 12
12 "Енергія НК" Нова Каховка 11 2 2 7 7 - 16 8
13 "Арсенал-Київщина" Біла Церква 11 1 2 8 8 - 19 5
14 "Нікополь-НПГУ" Нікополь 11 1 2 8 8 - 27 5