Сергій Завалій на мостуОдне з проблемних питань, яке не вирішувалося протягом останніх чотирьох років і серйозно турбує петрівчан – аварійний стан та відсутність частини перил мосту в селищі Петровому. Він є сполученням лівого й правого берега Інгульця, та зв’язує з південно-західною частиною району, дає змогу потрапити коротшим шляхом до Кіровограда та Кривого Рогу, тож є важливим стратегічним об’єктом не тільки районного, а й міжобласного значення.

Міст був побудований та введений в експлуатацію ще на початку 1960-х років, та за цей час жодного разу капітально не ремонтувався. Внаслідок тривалої експлуатації великотонажним транспортом виникла деформація швів, а постійна зміна температурно - вологісного впливу призвели до руйнації мосту, що створює небезпеку для транспорту, а особливо - для пішоходів.

Та основною проблемою, яка стала на заваді вирішення проблеми ремонту – його документальна невизначеність: з’ясувалося, що  міст є, але за правом власності - нікому не належить.

Нарешті, в 2014 році було замовлене технічне обстеження мосту ліцензованою організацією та виготовлено проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт мосту, вартість робіт, відповідно до зведеного кошторисного розрахунку вартості будівництва склала 2 962,381 тис.грн. На проведення таких робіт із місцевого бюджету Петрівської селищної ради на 2015 рік передбачено кошти в сумі 1200,0 тис.грн. На жаль, буді-вельні роботи по ремонту мосту неможливо розбити на черги, їх необхідно проводити єдиним комплексом в один етап.

Голова РДА Сергій Завалій знав про існування цієї проблеми ще з моменту свого призначення на посаду. Зрозуміло, що тих коштів, які має Петрівська селищна рада, не вистачить, а оскільки будівельні роботи по ремонту мосту неможливо розбити на черги, керівник ра-йону пообіцяв свого сприяння і днями повідомив про позитивний результат.

- Я розумію, яке важливе значення має міст в Петровому тож і, турбуючись про безпеку дорожнього руху, насамперед про життя і здоров’я людей, я порушував питання виділення додаткових коштів на всіх рівнях. Завдяки співпраці з облдержадміністрацією вдалося отримати в район 1639,9 грн субвенції з державного бюджету.

Тож уже на цьому тижні розпочнемо ремонт мосту, тим більше, що вже маємо дозвіл на початок проведення будівельних робіт.