Відставання від «Колоса» збільшується

Унічию, з рахунком 0:0 завершився виїзний поєдинок в Одесі з місцевою «Реал Фармою» для наших улюбленців з ФК «Інгулець». І знову, вже другий матч поспіль, ми не можемо хоча б раз створити «маленьке чудо» - забити гол у ворота суперників. Таким чином «безгольова» смуга для нашої лінії атаки розтяглася вже до трьох годин перебування на ігровому полі. Не надто оптимістичний показник, відверто кажучи, для команди, яка ставить перед собою завдання вийти до першої ліги.

Взагалі ж матч в Одесі розпочався з начебто й приємних для нас подій: «Інгулець» упевнено захопив ініціативу, означивши свою ігрову й територіальну перевагу. Однак, коли справу слід було доводити до логічного завершення, тобто до взяття воріт, злагодженість і гострота дій знову кудись зникали, вся атакувальна тактика обмежувалася так званим «англійським» стилем, коли після флангового проходу робився навіс у район воротарського майданчика, де хтось із партнерів мав би «замкнути» його завершельним ударом по воротах. На жаль, жоден з таких «прострілів» не те що результативним, а навіть більш-менш прицільним не виявився, тож і голкіпер, і захисники господарів досить легко ліквідовували виниклу загрозу. Вже десь через півгодини, зрозумівши, що дії наших атакувальників особливою креативністю не відрізняються, господарі трохи осміліли та все частіше стали «огризатися», намагаючись і собі домогтися успіху біля чужих воріт на контратаках. На щастя, наша лінія захисту цього дня знову була досить надійною, за винятком хіба що однієї-двох «обрізок» у виконанні Іллі Ходулі, що змусили  уболівальників хапатися за серце, а тренерам замінити його на Миколу Кобця, як мовиться, «від гріха подалі», бо Ілля в зовсім не обов’язковому епізоді «награв» ще й на жовту картку. Словом, схоже, - це був не його день. Загалом же гра, без особливо гострих моментів, так і добігла кінця, тож нульову нічию можна вважати її закономірним наслідком. Хоча,  ні – десь за кілька хвилин до кінця «футбольний бог» виявився на нашому  боці, адже сильним ударом з меж штрафного майданчика хтось із футболістів «Реал Фарми» ледь не змусив нас зазнати другої поразки поспіль: цього разу м’яч влучив у поперечину.

Натомість наші найголовніші конкуренти у боротьбі за першість в другій лізі – футболісти ковалівського «Колоса», знову довели, що в них з лінією атаки все нормально, а головне – що вони вміють робити висновки з попередніх невдач, відтак після домашньої неочікуваної поразки від «Скали» з рахунком 0:3, вони з таким же рахунком, але на виїзді, у Рівному, здолали ще одного з фаворитів другої ліги – місцевий «Верес». Тож завдяки поразці «Вереса» наша команда піднялася усе ж таки на одну сходинку - на третє місце, але тепер відставання від «Колоса» становить уже 4 очки. На друге ж місце в лізі вийшла «Скала», яка розпочала чемпіонат вкрай невдало, нагадаємо – з поразки та двох маловиразних нічиїх, але тепер команда з Львівщини стала одним з найреальніших претендентів на підвищення в класі.

Наступний матч «Інгулець» проведе на власному стадіоні з командою «Арсенал-Київ», яка з 17-ма очками посідає шосту сходинку в турнірній таблиці. Ми, звичайно ж, бажаємо удачі нашим улюбленцям і сподіваємося на їх успіх, водночас розуміючи, що якщо в організації і тактиці гри нашої команди не станеться якихось змін, то шанси на перемогу можуть виявитися досить примарними. До речі, в попередньому турі «Арсенал-Київ» з рахунком 2:1 переграв у Новій Каховці місцеву «Енергію» (якій ми за тур до цього поступилися на власному полі). Тож ро-бімо висновки. Крім того – майже немає сумніву, що свої чергові три очки в домашньому матчі з нікопольчанами візьме «Колос» (в Ковалівці не виявляють такого співчутливого ставлення до аутсайдерів, як це дозволяємо собі ми), а «Скала» має продемонструвати, що й у ворота «Реал Фарми» на її полі таки можна забивати. Втім, не забігатимемо наперед, а почекаємо суботи. Недарма ж футбольна приказка гласить: «Поле – рівне, м’яч – круглий». Можливо, й станемо свідками якихось несподіванок.

Наостанок кілька слів про виступ нашої другої команди у фінальній частині першості області: у першій грі, яка відбулася минулої суботим на полі олександрійського стадіону «Ніка», «Інгулець-2», пропустивши першими гол від «Прометея» з Новоукраїнського району, таки зміг переламати хід гри і переграв опонентів з більш ніж переконливим рахунком 6:1. Поєдинок іншої пари між ФК «Головківка» та «Буревісником»(Знам’янка) переможця не виявив – 2:2. У наступному турі, який 10 жовтня відбудеться на знам’янському міському стадіоні, «Інгулець-2» зустрічатиметься з «Буревісником», а ФК «Головківка» поміряється силами з «Прометеєм».

Володимир Кіфенко.