Шановні земляки! Дорогі батьки і діти!

Кожного року, 30 вересня, ми відзначаємо День усиновлення.

Батьківство - це велике щастя, і разом з тим - велика жертовність. Це безмежне розуміння та бажання принести дитині трепетну мить радості. Це горе, поділене на кожного члена родини та щастя, помножене на всіх. Родина, в якій є усиновлена дитина – це родина назавжди. Слухаючи історії про усиновлення дітей та спостерігаючи за їхнім життям, розуміємо, що батьки-усиновлювачі здійснюють життєвий подвиг. Усиновити дитину-сироту — означає проявити милосердя. Усиновлення заслуговує на повагу та пошану оточуючих.

Вітаємо з Днем усиновлення всіх, хто причетний до цього свята - усиновлювачів, прийомних батьків, опікунів та піклувальників, працівників служби у справах дітей.

Хай у ваших домівках завжди панують спокій і затишок, нехай ваше життя буде безхмарним та заможним, а найяскравіші зірки падають вам у долоні та допомогають здійсненню всіх найзаповітніших мрій та сподівань! Нехай прийняте вами рішення про усиновлення дитини стане одним із найкращих рішень у вашому житті! Хай любов, ласка, доброта, взаєморозуміння та відвертість допоможуть вам у будівництві міцного довголіття власної родини!

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

маленька Олександра нарешті знайшла свою родину, аби більше ніколи не відчувати, що таке самотність.Сім’я – це найголовніша цінність в житті. Звичайно, так вважає більшість, але не всі. Хтось обирає життя, сповнене безвідповідальності та егоїзму, а хтось ні на що не проміняє дитину, яку довгих дев’ять місяців плекали під серцем. На превеликий жаль, дитячі будинки з кожним роком все більше поповнюються маленькими мешканцями. Жахливо собі уявити, що саме відчуває дитина, коли такі «чудові» батьки вершать її долю і позбавляють права на повноцінну родину. Такі моральні травми неможливо загоїти навіть з часом, проте це гірка правда нашого століття.

Та все ж, дива час від часу трапляються, і в потрібний момент з’являються потрібні люди. Так сталося і з появою сім’ї Швед, які одного часу вирішили, що мрія про другу дитину повинна стати реальністю, та з цього приводу звернулися до начальника служби в справах дітей райдержадміністрації  Ірини Лугової. І вже завдяки її допомозі зібрали необхідні документи. І ось вирішальний день настав: вони вперше повинні були побачити маленьку одинадцятирічну Олександру. Хвилюванню подружжя Максима та Злати Швед не було меж, коли дорога завела їх у Новопразьку спеціальну загальноосвітню школу-інтернат I-II ступенів. Та коли назустріч вибігло маленьке янголятко, вони зрозуміли, що це - їхня донечка, і неважливо, хто її біологічні батьки!

Районна державна адміністрація та районна рада щиро вітають працівників бібліотечних закладів району з нагоди професійного свята – Всеукраїнського дня бібліотек.

Нехай і надалі ваша самовіддана праця хранителів книги сприяє духовному розвиткові людей, підвищенню рівня освіченості, примноженню великих надбань українського народу.

Бажаємо всім міцного здоров’я, творчої наснаги, сімейного благополуччя, щастя та добробуту.

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

дружній колектив бібліотеки в очікуванні нових відвідувачівЧуйні, веселі, співчутливі, готові прийти на допомогу кожному – саме так розповідають про колектив працівників районної центральної бібліотеки. І справді, вони майстри своєї справи, які не тільки книгу чи журнал можуть порекомендувати, а й комп’ютерні послуги надають, навчають за комп’ютером працювати та ще й народним мистецтвом займаються. Тож прививають петрівчанам любов до книги та пізнання нового методист бібліотеки Тетяна Гридасова, бібліотекарі Анна Орос та Ірина Зелінскі й бібліограф Вікторія Бабенко. Звичайно, що найкращі колективи створюються під чуйним наглядом керівника, так і цього разу директор Тетяна Мартиненко завжди всьому дасть раду.

Завдяки новим поповненням бібліотека має великий вибір літератури та пропонує своїм читачам найрізноманітніші книги на будь-який смак. Заходячи сюди, не натикаєшся одразу на повні полиці книг, здебільшого запилених, як часто буває в багатьох бібліотеках і читальних залах. Тут одразу бачиш таке розмаїття речей, зроблених умілими руками, що аж дух перехоплює. Така краса зустрічається далеко не кожного дня, тож якщо ви не поціновувач книг, можна сюди заходити хоча б заради прекрасних речей, які теж стануть до душі.

Шановні жителі району, дорогі ветерани!

У всьому світі 1 жовтня відзначають Міжнародний день людей похилого віку, тим самим вшановують усіх громадян старшого покоління, дорогих ветеранів. Районне ке-рівництво щиро висловлює вам слова вдячності та пошани. Ваше покоління навчило нас мужності, збагатило невичерпною мудрістю та великою любов’ю до рідного краю.

Піклування про людей похилого віку – це обов’язок кожного громадянина, всіх державних установ та органів місцевого самоврядування.

Бажаємо міцного здоров’я, щастя, благополуччя вам і вашим родинам, миру, любові!

Прийміть доземний уклін за ваші мужність і працю!

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради


* * *

Шановні земляки, дорогі ветерани! 

Щиро вітаю вас з Днем ветерана та Міжнародним днем людей похилого віку!

Важко переоцінити ваші здобутки, за якими стоїть наполеглива праця, мужність, відвага і героїзм кожного з вас. Ми можемо лише здогадуватися, скільки випробувань, болю і втрат довелося вам пережити, і при цьому зберегти гідність, віру, любов, які ви пронесли через все своє життя.

Пройдений життєвий шлях і ветерана війни, і ветерана Збройних Сил чи органів внутрішніх справ, і воїна-інтернаціоналіста, і ветерана праці, всіх, кому ми завдячуємо українською державністю, - гідний взірець для наслідування. Бути вашими послідовниками – велика честь і відповідальність. Тож з душевним трепетом і теплом висловлюю вам сердечні слова щирої вдячності за тяжку працю, подвиги і чесноти. Прийміть мої найпалкіші слова вдячності і побажання міцного здоров’я, щастя і благополуччя, матеріального достатку й душевної рівноваги.

Голова районної ради ветеранів України Олег Гіюк.

Термін дії паспорта громадянина України для виїзду за кордон становить 10 років, обмін документа здійснюється по закінченню цього строку. Втім, є низка випадків обміну закордонного паспорта завчасно, зокрема у зв’язку зі зміною прізвища, ім’я та по батькові.

Прізвище, ім’я або по батькові можуть бути замінені у разі усиновлення, реєстрації шлюбу, його розірвання або визнання недійсним. Після отримання відповідних документів в органах юстиції, особа протягом місяця повинна подати документи на обмін паспорта громадянина України до територіального підрозділу Управління Державної міграційної служби в області за місцем реєстрації.

У списках персонального складу працівників сільських та селищних виборчих комісій, вміщених у № 71 від 19 вересня 2015 року, було помилково вказано партійну належність окремих членів комісій. Зокрема, голова Чечеліївської сільської виборчої комісії Філіпенко Інна Валеріївна, члени комісій Пузанова Антоніна Петрівна (Балахівська селищна виборча комісія), Тодавчич Ольга Дмитрівна (Зеленська сільська виборча комісія), Соботюк Юрій Олексійович (Луганська сільська виборча комісія), Новенко Олександр Петрович (Ганнівська сільська виборча комісія) та Шеліган Онисія Митрофанівна (Новостародубська сільська виборча комісія) включені до складу комісій не від Соціалістичної партії України, як було вказано, а від Політичної партії «Соціалісти».

Приносимо вибачення читачам районки за допущену неточність. 

Тамара Лазоренко, голова Петрівської районної виборчої комісії.

Із сесії районної ради

На минулому тижні відбулося пленарне засідання чергової 49 сесії районної ради, певне, одне вже з останніх засідань нинішнього шостого скликання. Відтак уже можна підвести певні підсумки її діяльності, проаналізувавши, що вдалося, а що, можливо, можна було зробити й краще.

Отож, порівнюючи нинішній склад депутатів районної ради з кількома попередніми скликаннями (гадаю, маю таке право, адже свого часу також двічі обирався до районної ради, а ще кілька скликань брав участь у роботі сесійних засідань в якості керівника районних ЗМІ), повинен визнати, що здійснювати депутатські повноваження депутатам нинішнього скликання було надзвичайно складно, можливо, найважче за всю історію діяльності районного «парламенту». Надто ж бо розрізненим як за підбором, так і за завданнями політичних сил, які делегували своїх висуванців до складу ради, виявився нинішній депутатський корпус. Посилювала цю «різношерстість» наявність майже у всіх депутатських групах сильних харизматичних постатей, які самі по собі, очевидно, могли б справді зробити чимало корисного і потрібного для громади району, але в боротьбі амбіцій, проявів особистісного самоствердження, на жаль, чимало енергії, нервів, та зусиль затратили на безперспективне взаємопоборювання, інтриганство, провокування безкінечних конфліктів, що часом межували з відвертим хамством. Що робити – очевидно, такими усі ми є сьогодні: не дивно, якщо в суспільстві має місце нетерпимість до іншої думки, до іншої світоглядної позиції, то і серед обранців, яких це суспільство висуває, аби відстоювати свої інтереси, така нетерпимість теж може бути неминучою, часом навіть у концентрованому, гіпертрофованому вигляді.

Управління соціального захисту населення Петрівської районної державної адміністрації оголошує конкурс на заміщення вакантних посад державних службовців: завідувач сектору з питань постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС (тимчасово вакантна посада); начальник відділу персоніфікованого обліку пільгових категорій населення (тимчасово вакантна посада); начальник відділу прийняття рішень (тимчасово вакантна посада); головний спеціаліст відділу бухгалтерського обліку та звітності; головний спеціаліст відділу прийняття рішень (тимчасово вакантна посада); спеціаліст І категорії відділу прийому громадян.

У конкурсі на заміщення вакантної посади завідувача сектору з питань постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС (тимчасово вакантна посада) управління соціального захисту населення Петрівської районної державної адміністрації можуть брати участь особи, які мають вищу бухгалтерсько-економічну освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста, стаж роботи за фахом на державній службі на посадах головного спеціаліста не менше 3 років або стаж роботи за фахом на керівних посадах в інших сферах не менше 5 років при необхідності, виходячи із виконання структурним підрозділом основних завдань та функцій, досконало володіють комп’ютерною технікою та вільно володіють державною мовою;

Інформація військового комісара Петрівського РВК

Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є конституційним обов’язком громадян України.

Військова служба є державною службою особливого характеру, яка полягає у професійній діяльності придатних до неї за станом здоров’я і віком громадян України, пов’язаній із захистом Вітчизни. Час проходження військової служби зараховується громадянам України до їх страхового стажу, стажу роботи, стажу роботи за спеціальністю, а також до стажу державної служби.

Порядок проходження громадянами України військової служби, їх права та обов’язки визначаються Законом України “Про військовий обов’язок і військову службу”, Постановою Кабінету міністрів України від 21 березня 2002 р. №352 «Про затвердження Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом» та іншими нормативно-правовими актами.

едична сестра з дієтичного харчування Шейкурей Юсупівна Бакун, кухар Марина Миколаївна Висоцька, комірник Євдокія Михайлівна КрупенцоваСлідкуючи за всіма нововведеннями, що відбуваються в житті району, неможливо не помітити, яку колосальну роботу взяла на себе Центральна районна лікарня. Саме з цього приводу випала нагода поспілкуватися з головним лікарем закладу Миколою Миколайовичем Яновським, який, на прохання сільських голів, узгодив з керівництвом району процедуру виїзду за місцем проживання хворих спеціальних медичних бригад.

- Миколо Миколайовичу, на прохання сільських голів була сформована така мобільна група з тим, щоб спеціалісти виїжджали в певні дні до сільських рад і там проводили прийом громадян, адже медицина має бути максимально наближеною до людей. Такі перші виїзди вже відбулися, тож розкажіть про них, яка це бригада, де побували, скільки людей звернулося?

- Перші виїзди в нас сформувалися по заявках сільських голів до Новостародубської сільської та Балахівської селищної рад. Бригада виїхала у вівторок зранку і повернулася ввечері. У склад бригади входили терапевти, окуліст та невропатолог, бо заявок на інших спеціалістів на той час не було. Розпочали прийом з Нового Стародуба, де людей було відносно небагато, на прийом з’явилося лише 20 осіб, натомість у Балахівці прийшли 50 пацієнтів, переважно - люди похилого віку. За наступним графіком завітаємо до Луганки, Червонокостянтинівки, Братського та Баштиного. Головний лікар Петрівського районного центру первинної медико-санітарної допомоги Геннадій Петрович Кім повинен зв’язатися з амбулаторіями, замовити потрібних спеціалістів, і бригада туди вирушить на цілий день. У планах до кінця місяця створити ще одну виїзну бригаду задля виїздів в напрямку Ганнівки, Іскрівки, Рядової та Володимирівки. Звичайно, ми врахували і такі моменти, як відсутність лікаря у Володимирівці, адже він зараз перебуває в зоні АТО, тож бригаду необхідно буде посилити.

Перша поразка в чемпіонаті

футболісти «Енергії» святкують взяття воріт «Інгульця»Минулої неділі знову засмутила своїх уболівальників команда «Інгулець», зазнавши в десятому турі чемпіонату першої поразки, до того ж – на власному полі та ще й від одного з аутсайдерів другої ліги – новокаховської «Енергії».

Власне, особливої трагедії поки що, можливо, й не сталося – основний відрізок чемпіонату ще попереду, отже ще залишається достатньо часу і можливостей для того, аби поліпшити своє турнірне становище і поборотися таки за одну з путівок до першої ліги. Водночас, звітна поразка засвідчила, як на мене, доволі сумну тенденцію: уважно оглянувши турнірну таблицю першості України в другій лізі та проаналізувавши усі попередні виступи нашої команди, можна помітити, що найбільше очок в нинішньому розіграші ми втратили саме в поєдинках з командами, що замикають турнірну таблицю чемпіонату. Справді, окрім нічиєї з лідерами чемпіонату – ковалівським «Колосом» у матчі, в якому, до речі, «Інгулець» був значно ближчим до перемоги, ми також втрачали очки з командами, що займають три передостанніх місця в турнірній таблиці – після невиразних нічиїх з «Кременем» та «Арсеналом-Київщина» ось тепер прикра поразка від «Енергії»… Відтак можемо констатувати, що ці локальні невдачі нашої команди пов’язані не з відсутністю майстерності чи достатнього ігрового досвіду, а, швидше, проблеми мають місце у психології гравців, налаштованості їх на гру, а також у самовіддачі на полі. Адже, відверто кажучи, - «Енергія» нічим особливим не здивувала – так собі команда, непогана, але нам доводилося бачити колективи й значно сильніші. Натомість «Енергія» стовідсотково виконала поставлений їй головним тренером Юрієм Смагіним план на гру, відігравши доволі грамотно і дисципліновано передусім у захисті, але й не відсиджуючись увесь час в обороні, а пробуючи час від часу перехопити ініціативу в центрі поля та атакуючи інколи навіть усією командою. Натомість якоїсь певної тактичної схеми у виконанні наших улюбленців ми, на жаль, знову не побачили. Знову склалося враження, що вийшли обігрувати гостей виключно «на класі», забувши про те, що футбол може бути комбінаційним, з награнами домашніми заготовками, спроможними «розхитувати» насичену лінію оборони суперників. Гол, який ми пропустили на 70-й хвилині, виявився доволі курйозним: після не надто сильного удару півзахисника гостей Цибульського, м’яч, зрикошетивши від когось із його партнерів по команді, влучив у штангу, а потім, відскочивши від неї, ударився об нашого голкіпера Боброва, і вже затим влетів у сітку воріт. Іншими словами, аби воротар не намагався його відбити – швидше за усе ворота залишилися б в недоторканості, адже найближче до місця відскоку м’яча були саме наші захисники, які, безумовно ліквідували б загрозу. І все ж у пропущеному м’ячі воротаря звинувачувати не варто: зрештою, рикошет – це такий підступний елемент футбольного дійства, перед яким неодноразово капітулювали й найкращі голкіпери світу. В даному разі більше засмучує наступне: до кінця матчу залишалося ще більше 20 хвилин (з урахуванням доданого арбітром часу), тобто ще майже чверть усього ігрового часу, а значить цілком достатньо для того, щоб, змінивши тактику гри, не лише зрівняти рахунок, але й вийти вперед. Але ми не побачили ані зміни в тактиці гри, ані будь-яких інших дій, які б дозволили кінцівку поєдинку прожити хоча б якоюсь надією, сподіванням на прийнятний для нас результат. Усі дії наших улюбленців виглядали якимись безпорадними, млявими, зроблені тренерським штабом заміни гри не посилили, а навпаки – здається ще більш послабили правий фланг атаки, на якому до того лінію захисту «Енергії» в постійній напрузі тримав Віталій Колєсніков. Отож результат гри 0:1 хоч і є доволі нелогічним, однак з огляду на те, що ми цього дня побачили, - виглядає цілком закономірним. Особливо прикро, що результати інших матчів цього туру для нас виявилися, як ніколи, сприятливими: поразки на власному полі з рахунком 0:3 зазнав лідер турнірної гонки ковалівський «Колос», також втратили очки рівненський «Верес» та «Буковина», тож, налаштувавшись як слід на гру, ми мали усі шанси повернути собі лідерство в першості. Але – не склалося, більше того – звітна невдача відкинула нас аж на четвертий рядок в турнірній таблиці. І все ж, опускати руки не варто. Вже наступний тур для нас може багато в чому стати вирішальним, адже в центральному поєдинку туру зустрічаються лідери – «Колос» та «Верес», отже хтось із них, а, можливо, й обоє, обов’язково втратять очки. Щоправда, для нас це матиме суттєве значення лише у разі виїзної перемоги над одеською «Реал Фармою», що, з огляду на потенціал нашої команди, їй цілком до снаги, але, враховуючи нестабільність виступів, - ми про це можемо мріяти лише з незначною часткою обережного оптимізму.

Надійтесь на Господа…

«Як правильно захистити себе від порчі і зглазу», - таку назву часто можна зустріти сьогодні і на дошках оголошень, і в газеті, і по телевізору. Сотні людей, переконаних, що вони підпали порчі, біжать до чаклунів, щоб зняти з себе цю заразу. Як правильно нам православним ставитися до цих вірувань?

Є така хибна думка: зло у світі всемогуще, і наше головне життєве завдання - у створенні надійного захисту від темних впливів. Так виросла ціла література, що оспівує сумнівних «чарівників» і особливо «бабок», які все життя поклали на боротьбу з чаклунами і порчею. Все б нічого, але дуже часто ці «борці з бісами» у своїх промовах виявляють не тільки дрімуче невігластво, але і просто спотворення Православного вчення.

Смерть для тих, хто метою власного життя поставив не досягнення уподібнення Богу, а боротьбу з бісами.

Цілою зливою голів у ворота гостей позначився матч заключного 14 туру першості області в групі «Схід», у якому «Інгулець-2» на полі навчально-тренувальної бази клубу, що у Володимирівці, просто розтрощив одного з аутсайдерів групи – футболістів ФК «Долинська». Рахунок звітної зустрічі 15:0, що свідчить про те, що команди, які грають в одному турнірі, все ж трохи неспівмірні за класом, а відтак обласна федерація футболу, можливо, поспішила з організацією турніру в двох рівнозначних групах, розділивши їх лише за територіальним принципом. («Схід» і «Захід»). Певне, такий розподіл, який був раніше, коли команди ділилися на І-шу групу (сильні) та ІІ групу (слабші), виглядав дещо логічніше та й для глядачів був би цікавішим. Серед мотивів федерації при прийнятті такого рішення вказувався намір здешевити для команд участь у чемпіонаті, передусім скоротивши витрати на поїздки з крайніх точок області. Що ж, такий підхід теж можна вважати цілком логічним, водночас дух змагальності у цьому випадку серйозно нівелюється, адже навряд чи, виїжджаючи до Петрового футболісти Долинської чи тієї ж Новгородки, мріють бодай про нічию. Отож у звітній грі голами у воротах долинчан відмітилися Джаба Фхакадзе – на його рахунку «покер» (чотири забитих м’ячі), два «хет-трика» на рахунку Олександра Ніколайчука та Івана Кучеренка, двічі успіх відзначив Артем Сінчіков, ще по одному м’ячу забили Кондрашев, Павлюк та Авдєєнко.

Нові рахунки по ЄСВ   Такі були раніше (старі)
Розрахунковий рахунок ЄДРПОУ
37199201011118 39481571

ОЛЕКСАНДРІЙСЬКА ОДПІ ГУ ДФС (ПЕТРІВСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ)

37198201001118
37198202011118 39481571 ОЛЕКСАНДРІЙСЬКА ОДПІ ГУ ДФС (ПЕТРІВСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ) 37197202001118
37197203011118 39481571 ОЛЕКСАНДРІЙСЬКА ОДПІ ГУ ДФС (ПЕТРІВСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ) 37196203001118
37196204011118 39481571 ОЛЕКСАНДРІЙСЬКА ОДПІ ГУ ДФС (ПЕТРІВСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ) 37195204001118
37195205011118 39481571 ОЛЕКСАНДРІЙСЬКА ОДПІ ГУ ДФС (ПЕТРІВСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ) 37194205001118
37194206011118 39481571 ОЛЕКСАНДРІЙСЬКА ОДПІ ГУ ДФС (ПЕТРІВСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ) 37193206001118
37193207011118 39481571 ОЛЕКСАНДРІЙСЬКА ОДПІ ГУ ДФС (ПЕТРІВСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ) 37192207001118
37192208011118 39481571 ОЛЕКСАНДРІЙСЬКА ОДПІ ГУ ДФС (ПЕТРІВСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ) 37191208001118
37191209011118 39481571 ОЛЕКСАНДРІЙСЬКА ОДПІ ГУ ДФС (ПЕТРІВСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ) 37190209001118
37191210011118 39481571 ОЛЕКСАНДРІЙСЬКА ОДПІ ГУ ДФС (ПЕТРІВСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ) 37190210001118