дружній колектив бібліотеки в очікуванні нових відвідувачівЧуйні, веселі, співчутливі, готові прийти на допомогу кожному – саме так розповідають про колектив працівників районної центральної бібліотеки. І справді, вони майстри своєї справи, які не тільки книгу чи журнал можуть порекомендувати, а й комп’ютерні послуги надають, навчають за комп’ютером працювати та ще й народним мистецтвом займаються. Тож прививають петрівчанам любов до книги та пізнання нового методист бібліотеки Тетяна Гридасова, бібліотекарі Анна Орос та Ірина Зелінскі й бібліограф Вікторія Бабенко. Звичайно, що найкращі колективи створюються під чуйним наглядом керівника, так і цього разу директор Тетяна Мартиненко завжди всьому дасть раду.

Завдяки новим поповненням бібліотека має великий вибір літератури та пропонує своїм читачам найрізноманітніші книги на будь-який смак. Заходячи сюди, не натикаєшся одразу на повні полиці книг, здебільшого запилених, як часто буває в багатьох бібліотеках і читальних залах. Тут одразу бачиш таке розмаїття речей, зроблених умілими руками, що аж дух перехоплює. Така краса зустрічається далеко не кожного дня, тож якщо ви не поціновувач книг, можна сюди заходити хоча б заради прекрасних речей, які теж стануть до душі.

Проте є й свої проблеми, як і в більшості - це низький фінансовий стан через катастрофічну нестачу спонсорської допомоги. Можливо, напередодні такого гарного свята, як Всесвітній День бібліотек, бібліотечних працівників не лише привітають, а й внесуть хоча б маленьку, та все ж допомогу. Адже, врешті-решт, – це була б добра справа на благо нашого району та його мешканців.

Вікторія Махнюк

На знімку: дружній колектив бібліотеки в очікуванні нових відвідувачів.