зустріч голови РДА С.Завалія з працівниками управління Держпраці та ЕТЦВ нашому районі побувала група провідних спеціалістів управління Держпраці в Кіровоградській області та державного підприємства «Кіровоградський експертно-технічний центр Держпраці». Делегацію очолював начальник управління Держпраці С.М.Подорожній, разом з ним прибули заступник начальника територіального управління Держгірпромнагляду в області В.А.Заніздра, начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки управління Держпраці Р.І.Зябліков, головний державний інспектор управління Держпраці С.В.Дерев’янко, заступник директора ДП «Кіровоградський ЕТЦ» С.С.Подорожній.

З гостями зустрівся голова райдержадміністрації С.В.Завалій. У зустрічі взяли участь начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації І.Г.Дементьєв, Петрівський селищний голова І.В.Педан, начальник КП «Петрівське» В.О.Висоцький.

С.М.Подорожній представив учасників своєї команди, зауважив, що головною метою візиту є налагодження тісної взаємодії з органами районної влади задля забезпечення на виробництві належних умов праці, охорони здоров’я і життя працівників.

водій Микола ТіпуновХліборобська справа споконвіку вважається почесною, адже здавна хліб на столі був першою ознакою достатку. Сільгоспвиробники ТОВ «Агрофірма «Фортуна», яке належить до господарств високої культури землеробства, з ранньої весни плекали озимі культури. Їх клин в агрофірмі  становить майже дві тисячі  гектарів. Більшість площ було засіяно озимою пшеницею. Увесь комплекс весняно-польових робіт виконали механізатори Богдан Кива, Артем Сидоренко, Максим Оришака, Андрій Горевич та Анатолій Селевко. Під час весняного підживлення рослин добре потрудилися Володимир Дуда та Максим Оришака. Боротьба з хворобами та шкідниками є теж важливою ланкою у вирощенні хлібних культур. Заходи по збереженню посівів ефективно здійснювали механізатори Станіслав Лисенко, Анатолій Селевко, Артем Сидоренко та Олексій Пилюгін.

про проведення конкурсу з перевезення пасажирів на внутрішньорайонних автобусних маршрутах загального користування

Петрівська районна державна адміністрація (організатор)

ПЕРЕЛІК 

об’єктів конкурсу 21 серпня 2015 року

Конкурс на перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування проводиться відповідно до статті 43 Закону України „Про автомобільний транспорт” та Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування (далі Порядок проведення конкурсу), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 грудня 2008 року № 1081 (зі змінами).

малюнки на асфальтіВже другий тиждень поспіль в Петровому проводяться п’ятничні дитячі вечори, покликані організувати дитяче дозвілля. Те, що ця ініціатива знайшла відгук у серцях наших земляків – очевидно: варто лише поглянути те, як батьки звідусіль ведуть своїх чад за руку в парк, а ті, в свою чергу, жваво перебираючи ноженятами, радісно поспішають за ними, адже там на них чекають веселі ігри, нові яскраві знайомства та і просто море веселощів. Щоразу організаторами створюється нова конкурсна програма, в якій діти з ентузіазмом беруть участь. У п’ятницю 17-го липня такий вечір було проведено вдруге. Атмосфера дійства була справді казкова, про що свідчила непідробна захоплена реакція дітей, що ще не навчились лицемірити та брехати. Програма була насичена різноманітними заходами, конкурсами, тож дітлахи не мали часу нудьгувати: вони і з м’ячем грались, і капцями кидались, і на асфальті малювали. Дуже тішить, що в нашому селищі відбулося таке важливе та корисне нововведення. Організація дитячого дозвілля на такому рівні не лише полегшує життя батькам, створює комфортні умови розвитку творчих, лідерських та комунікативних здібностей для дітей, а й просто свідчить про те, що Петрівська громада вийшла на якісно новий рівень еволюційного розвитку своєї свідомості, адже здатна не словами, а справами вирішувати проблеми підростаючого покоління. 

 будівельники Андрій Федін, Іван Сергатий та завгосп Володимир ЧадайКілька років тому в нашій країні розпочалася реформа у галузі медицини, яка відразу поставила під сумнів існування Петрівської Центральної районної лікарні. Та все ж з часом стало зрозуміло, що цей лікувальний заклад повинен не лише бути збереженим, але й капітально відремонтованим. Сучасне життя вимагає не тільки покращення кадрового потенціалу і матеріально-технічного стану лікарні, а ще й створення належних умов для перебування тут хворих під час лікувального процесу.

Під час відвідин ЦРЛ важко було не помітити, що тут ведеться масштабний фронт робіт. За рахунок коштів районного бюджету в терапевтичному відділені інфекційного корпусу облаштовують дах вентиляційними каналами, а також буде здійснено поточний  ремонт покрівлі та установлені відливи. Загальна сума освоєних коштів 202310 гривень. При надходженні коштів, які виграв наш район у конкурсі «Місто - нашими руками», що проводився з ініціативи групи компаній «Метінвест» на благоустрій, а це всього 500 тисяч гривень, з них левова частина піде на ремонт другого поверху терапевтичного відділення. Тут будуть замінені вікна і двері, каналізаційна система та проведені ремонтні роботи у лікарняних палатах. Також за рахунок коштів виділених на охорону природи, з бюджету виділено 150 тисяч гривень на заміну каналізаційної мережі п’ятиповерхового корпусу районної лікарні, кошторисні призначення - 275 тис. 092 грн., а на водопровідну систему вже виготовлений проект на  втілення якого потрібно 315 тисяч 601 гривня. Тепер перед районом стоїть завдання знайти кошти для виконання всього обсягу робіт. Оскільки приміщення дуже старе і потребує капітального ремонту, то загальна сума фінансування ремонту складатиме понад два мільйони гривень.

Одним із пріоритетних напрямків державної політики є детінізація занятості населення та заробітної плати, яка є головним чинником соціальних гарантій людини під час її активної трудової діяльності та ресурсною базою для формування соціального пакету при виході працівника на пенсію.

З огляду на це, впродовж всього свого активного життя, метою кожної людини є проявити свої здібності, знання, уміння та навики саме в трудовій діяльності на благо всього суспільства.

Зі свого боку, держава гарантує кожному громадянинові винагороду за добросовісну працю, яка має бути пристойною оцінкою зусиль та результатів праці кожного.

екскурсія МаєткомЗ кожним роком все більше і більше привертає до себе увагу туристів наш Петрівський край. Він відомий своїми заповідними територіями, створеними з метою збереження різноманіття вже існуючих природних ландшафтів, розмаїття тваринного і рослинного світу. До них належить кілька урочищ, серед яких унікальний заказник загальнодержавного значення «Власівська балка». Зачаровує своїми водами річка Інгулець, на якій у 1956 році було споруджено Іскрівське водосховище. На території Іскрівської сільської ради знаходяться відомі далеко за межами області цілющі джерела священномученика  Миколи Іскрівського та Пелагеї-П’ятниці, а в самому селі височить Хресто - Воздвиженський храм, де знаходяться нетлінні мощі священномученика Миколая Іскрівського. Сюди з різних куточків країни приїздять віряни, аби помолитися у цьому святому місці, поставити свічки за духовне і тілесне зцілення себе і своїх близьких, попросити у Миколая Іскрівського допомоги у своїх задумах та справах.

медпункт в зоні АТО30 червня 2015 р. відбулося засідання військово-цивільного штабу Міністерства оборони України, на якому розглядалися проблемні питання, що виникають у медичних служб силових структур у зоні проведення АТО. Зокрема на засіданні розглядалися питання створення медичних формувань. Перший заступник Міністра охорони здоров’я України Олександра Павленко запропонувала Міністерству оборони переглянути завдання щодо створення медичних формувань, враховуючи економічні можливості країни, наявні фінансові, матеріальні, кадрові ресурси та вимоги щодо швидкого реагування на можливі військові дії й надання своєчасної та якісної медичної допомоги постраждалим військовослужбовцям і мирному населенню. На жаль, на сьогодні відсутній «бюджет особливого періоду», не визначені шляхи покриття витрат та механізми фінансування заходів для забезпечення розгортання і повноцінного функціонування медичних формувань.

Мрія, яка може стати реальністю

Як ми уже зазначали в попередньому номері, на минулому тижні своє перше «випробування боєм» провів оновлений склад команди «Інгулець-2» під керівництвом нового наставника Євгена Прошенка. У контрольній зустрічі з командою «Агро-Лідер» з сусідньої Дніпропетровщини наші футболісти вирвали перемогу з рахунком 3:2. Однак, говорячи відверто – ця зустріч залишила більше питань, аніж спокійної впевненості в подальших успішних виступах другої команди, яка, за задумом, має замінити своїх основних партнерів у наступній фінальній стадії аматорського чемпіонату України, а також в чемпіонаті області. Можливо, це враження наклалося на спогади про яскравий виступ першої команди, яка напередодні в чудовому стилі обіграла значно потужніші, ніж «Агро-Лідер» «Балкани», однак сподівання на те, що «Інгулець-2» в означених турнірах має стати рівноцінною заміною основній команді, поки що викликає певні сумніви. Надто ж бо вже разючим здається контраст в майстерності, а особливо в зіграності між першим та другим складами «Інгульця». Втім, можливо, такі висновки ще передчасні, адже перша гра це як перший млинець… В усякому разі сподіватимемося на краще.

Група компаній «УкрАгроКом» побила існуючий рекорд України на найдовший Петриківський розпис.

У селищі Нова Прага Олександрійського району на огорожі молочно-товарного комплексу «Петриківське молоко» з’явився розпис довжиною 218 метрів.

Його виконали студенти Олександрійського училища культури.

Зафіксував рекорд представник Національного реєстру рекордів України.

Нагадаємо, попередній аналогічний рекорд був встановлений у 2012 році в селі Петриківці. Довжина розпису склала 120 метрів.

 

Вважається, що основою нинішньої правової системи, яка діє в цивілізованому світі, є  римське право, бо значна кількість постулатів, на яких базуються нинішні основні закони, розроблені ще у стародавньому Римі. Саме тоді було сформоване головне правило організації суспільного життя: «Закон суворий, але це закон». Його суть полягає у тому, що абсолютно досконалих і справедливих законів не існує, але для того, щоб у суспільстві панував порядок, а не анархія, всі закони слід виконувати.

Втім, іноді точне виконання деяких законів може призвести до сумних, або смішних наслідків, буває і таке, що їх просто неможливо виконати. Бо в багатьох країнах існують дивні, або і відверто безглузді закони. Найбільше таких в країні, яка вважається цитаделлю демократії - Сполучених Штатах Америки, хоча їх немало і в інших країнах. Причому, далеко не всі ідіотські закони є наслідком далекого минулого, деякі з них прийняті вже у наші дні.

Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Петрівського району надає юридичні послуги, а саме:

- усні консультації з правових питань;

- розгляд письмових звернень громадян;

- складання позовних та інших претензійних заяв від імені підопічних.

Дані послуги безкоштовно надаються громадянам похилого віку та інвалідам, які досягли 18 років. Надання юридичної консультації та роз’яснень з правових питань також здійснюється громадянам, проживаючим у віддалених куточках району, шляхом виїзду юрисконсульта у складі мультидисциплінарної команди.