водій Микола ТіпуновХліборобська справа споконвіку вважається почесною, адже здавна хліб на столі був першою ознакою достатку. Сільгоспвиробники ТОВ «Агрофірма «Фортуна», яке належить до господарств високої культури землеробства, з ранньої весни плекали озимі культури. Їх клин в агрофірмі  становить майже дві тисячі  гектарів. Більшість площ було засіяно озимою пшеницею. Увесь комплекс весняно-польових робіт виконали механізатори Богдан Кива, Артем Сидоренко, Максим Оришака, Андрій Горевич та Анатолій Селевко. Під час весняного підживлення рослин добре потрудилися Володимир Дуда та Максим Оришака. Боротьба з хворобами та шкідниками є теж важливою ланкою у вирощенні хлібних культур. Заходи по збереженню посівів ефективно здійснювали механізатори Станіслав Лисенко, Анатолій Селевко, Артем Сидоренко та Олексій Пилюгін.

І ось, нарешті, настав час збирання врожаю, який не даремно називають вінцем хліборобської справи. Чим важчий колос, тим радісніше і агрономам Петрові Ковальчуку та Олександру Дутку. Цьогорічний ужинок озимої пшениці становить на круг майже 40, а ячменю 34,8 центнерів.


Нині у полі жнивують  шість комбайнових агрегатів. Швидкісними рейсами транспортують збіжжя на тік водії Микола Тіпунов, Павло Таран, Олександр Годун, Віктор Рева, Володимир Шипоша, трактористи Артем Сидоренко, Андрій Горевич, Анатолій Селевко та Станіслав Лисенко. В авангарді цьогорічної жнивної кампанії йде екіпаж комбайнера Богдана Киви з помічником Максимом Оришакою. На їхньому рахунку вже скошено більше 400 гектарів і намолочено більше 16 тисяч центнерів озимих культур. Завдяки чіткій і організованій роботі, під керівництвом досвідченого хлібороба, генерального директора агрофірми Леоніда Назарука, хлібороби вже зібрали врожай більш як на 90 відсотках площ ранніх зернових.

під час збирання врожаю на жнивному полі: Олександр Дудко, Михайло Дінець, Олександр Клочко, Артем Сидоренко, Петро Ковальчук та Іван Рудік разом з керівником Леонідом Назаруком комбайнер Богдан Кива

Сергій АНДРУСЕНКО.

На знімках: водій Микола Тіпунов; під час збирання врожаю; на жнивному полі: Олександр Дудко, Михайло Дінець, Олександр Клочко, Артем Сидоренко, Петро Ковальчук та Іван Рудік разом з керівником Леонідом Назаруком; комбайнер Богдан Кива.

Фото автора.