будівельники Андрій Федін, Іван Сергатий та завгосп Володимир ЧадайКілька років тому в нашій країні розпочалася реформа у галузі медицини, яка відразу поставила під сумнів існування Петрівської Центральної районної лікарні. Та все ж з часом стало зрозуміло, що цей лікувальний заклад повинен не лише бути збереженим, але й капітально відремонтованим. Сучасне життя вимагає не тільки покращення кадрового потенціалу і матеріально-технічного стану лікарні, а ще й створення належних умов для перебування тут хворих під час лікувального процесу.

Під час відвідин ЦРЛ важко було не помітити, що тут ведеться масштабний фронт робіт. За рахунок коштів районного бюджету в терапевтичному відділені інфекційного корпусу облаштовують дах вентиляційними каналами, а також буде здійснено поточний  ремонт покрівлі та установлені відливи. Загальна сума освоєних коштів 202310 гривень. При надходженні коштів, які виграв наш район у конкурсі «Місто - нашими руками», що проводився з ініціативи групи компаній «Метінвест» на благоустрій, а це всього 500 тисяч гривень, з них левова частина піде на ремонт другого поверху терапевтичного відділення. Тут будуть замінені вікна і двері, каналізаційна система та проведені ремонтні роботи у лікарняних палатах. Також за рахунок коштів виділених на охорону природи, з бюджету виділено 150 тисяч гривень на заміну каналізаційної мережі п’ятиповерхового корпусу районної лікарні, кошторисні призначення - 275 тис. 092 грн., а на водопровідну систему вже виготовлений проект на  втілення якого потрібно 315 тисяч 601 гривня. Тепер перед районом стоїть завдання знайти кошти для виконання всього обсягу робіт. Оскільки приміщення дуже старе і потребує капітального ремонту, то загальна сума фінансування ремонту складатиме понад два мільйони гривень.

Адміністрація райлікарні звернулася до ПАТ ЦГЗК за допомогою в облаштуванні до експлуатації ПРУ. В укритті вже встановлені металеві двері, налагоджено електропостачання, ближнім часом буде відновлено каналізаційну систему та виконані інші роботи. Також ЦРЛ звернулася до генерального директора ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська» О.Г.Поворознюка з проханням допомогти у ремонті лікарняних палат у неврологічному, терапевтичному та хірургічному відділеннях. Незабаром шість із них буде відремонтовано за рахунок коштів цього господарства. Увесь цей комплекс робіт спрямований на покращення медичного обслуговування населення нашого району.

Сергій АНДРУСЕНКО.

На знімку: будівельники Андрій Федін, Іван Сергатий та завгосп Володимир Чадай.