екскурсія МаєткомЗ кожним роком все більше і більше привертає до себе увагу туристів наш Петрівський край. Він відомий своїми заповідними територіями, створеними з метою збереження різноманіття вже існуючих природних ландшафтів, розмаїття тваринного і рослинного світу. До них належить кілька урочищ, серед яких унікальний заказник загальнодержавного значення «Власівська балка». Зачаровує своїми водами річка Інгулець, на якій у 1956 році було споруджено Іскрівське водосховище. На території Іскрівської сільської ради знаходяться відомі далеко за межами області цілющі джерела священномученика  Миколи Іскрівського та Пелагеї-П’ятниці, а в самому селі височить Хресто - Воздвиженський храм, де знаходяться нетлінні мощі священномученика Миколая Іскрівського. Сюди з різних куточків країни приїздять віряни, аби помолитися у цьому святому місці, поставити свічки за духовне і тілесне зцілення себе і своїх близьких, попросити у Миколая Іскрівського допомоги у своїх задумах та справах.

Серед таких місць, що вже давно відомі і які постійно відвідуються як з лікувальною, так і з краєзнавчою метою, є і старовинна садиба, що зветься «Маєток country Club». Його було реставровано з ініціативи нашого земляка І.Жилки. У цьому старому приміщенні на території Богданівської сільської ради діяла початкова школа, в якій навчалися ще батьки Івана Павловича. Впродовж багатьох років приміщення не використовувалося.

оглядини міні-готелю

Автори проекту подбали про органічне поєднання старовинної архітектури у стилі еклектики, мереживної цегляної кладки, внутрішнього оздоблення та ландшафтного дизайну території. Бажаючі можуть  оздоровити в Маєтку бронхолегеневу систему, адже тут є можливість відвідати сеанси спелеотерапії в спеціально облаштованій кімнаті з соляним мікрокліматом. Затишні готель і ресторан, літнє бунгало і винний льох, міні-зоопарк і яблуневий сад відображають чарівність щирої розкоші в самому серці степової Кіровоградщини.

З метою популяризації готельно-розважального комплексу «Маєток country Club» серед широкого загалу населення Кіровоградщини та сусідніх областей у рамках розвитку зеленого туризму в регіоні, на початку травня цього року до маєтку прибули керівники та менеджери туристичних агенцій і бюро, голови профспілкових комітетів установ і підприємств міст Кіровограда, Кривого Рогу та Олександрії.

з гостями спілкується Ірина Саєнко

Презентуючи своє дітище, Іван Павлович закликав присутніх спеціалістів з туризму до співпраці, адже гарний ресторан зі смачною і здоровою їжею, кращі вітчизняні та зарубіжні вина, відкритий плавальний басейн, турботливий персонал здатні створити незабутній відпочинок гостям маєтку.

Президент Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати І. Саєнко, котра також взяла участь у цьому зібрані, відзначила, що Петрівщина має багату історію, яка сягає ще козацьких часів. Ірина Анатоліївна захоплено поділилася своїми враженнями від Маєтку: «Щойно ступивши на його територію, забуваєш про всі проблеми та негаразди, а чудовий яблуневий сад не лише зачаровує своєю красою, а ще й дає змогу реалізовувати ці гарні та корисні плоди, як у нашій країні, так і за її межами».

фрагмент ландшафтного дизайну Маєтку

Серед почесних гостей були директор Кіровоградської обласної філармонії, заслужений працівник культури України М.Кравченко, заслужений артист України, учасник конкурсу «Голос країни», талановитий соліст Кіровоградської філармонії Владислав Кашпуренко. У рамках цієї презентації на ганку Маєтку відбувся невеличкий концерт ансамблю народної та сучасної музики Кіровоградської обласної філармонії «Єлизавет-ретро», (художній керівник заслужений працівник культури України М. Кваша).

Вже по закінчені заходу гості ділилися своїми враженнями, а туроператори взяли до уваги запрошення господаря і мають намір відвідувати зі своїми групами туристів цей унікальний готельно-розважальний комплекс. Нещодавно дві великі групи трудівників Криворіжжя вже милувалися красою цього справжнього оазису. Все частіше для короткого відпочинку родини обирають Маєток, адже тут створено  дуже комфортні умови.

Сергій АНДРУСЕНКО.

На знімках: екскурсія Маєтком; оглядини міні-готелю; з гостями спілкується Ірина Саєнко; фрагмент ландшафтного дизайну Маєтку.