Мрія, яка може стати реальністю

Як ми уже зазначали в попередньому номері, на минулому тижні своє перше «випробування боєм» провів оновлений склад команди «Інгулець-2» під керівництвом нового наставника Євгена Прошенка. У контрольній зустрічі з командою «Агро-Лідер» з сусідньої Дніпропетровщини наші футболісти вирвали перемогу з рахунком 3:2. Однак, говорячи відверто – ця зустріч залишила більше питань, аніж спокійної впевненості в подальших успішних виступах другої команди, яка, за задумом, має замінити своїх основних партнерів у наступній фінальній стадії аматорського чемпіонату України, а також в чемпіонаті області. Можливо, це враження наклалося на спогади про яскравий виступ першої команди, яка напередодні в чудовому стилі обіграла значно потужніші, ніж «Агро-Лідер» «Балкани», однак сподівання на те, що «Інгулець-2» в означених турнірах має стати рівноцінною заміною основній команді, поки що викликає певні сумніви. Надто ж бо вже разючим здається контраст в майстерності, а особливо в зіграності між першим та другим складами «Інгульця». Втім, можливо, такі висновки ще передчасні, адже перша гра це як перший млинець… В усякому разі сподіватимемося на краще.

Тепер же, повертаючись до самої гри, слід зазначити, що по її ходу футболісти «Інгульця» тричі виходили вперед (голи на рахунку Микити Кислого та двічі Артема Гаркуші), а гості двічі зрівнювали рахунок. Після третього пропущеного голу логічно було очікувати, що «Агро-Лідер» знову встановить рівновагу, але нарешті наші гравці таки почали налагоджувати певні ігрові зв’язки, тож усе ж таки «Інгулець-2» був ближчим до того, аби збільшити розрив у рахунку, ніж гості могли б його вже втретє зрівняти.

Що ж, сподіваємося, що надалі гра нашої другої команди все більше відшліфовуватиметься, і взаємодія гравців на полі вже не буде такою натужною, як цього разу. Принаймні потенціал для такого сподівання є.

А найголовнішою подією на цьому тижні для уболівальників Петрівщини має стати перший в історії петрівського футболу виступ в розіграші Кубку України. Нагадаємо, що 22 липня у виїзному поєдинку проти «Демні» з Львівської області підопічні Олександра Поворознюка дебютуватимуть у цьому представницькому турнірі. І, якщо виїзд виявиться вдалим (на що, звичайно, ми усі дуже сподіваємося), то вже в наступному колі, цілком можливо, жереб зведе «Інгулець» з кимось із грандів вітчизняного футболу, тож ми зможемо побачити на полі «Інгульця» майстрів шкіряного м’яча, яких звикли бачити  по телевізору. Така ще донедавна фантастична мрія сьогодні вже стає майже реальністю. Тож з вірою про це побажаємо нашим хлопцям успіху на Львівщині.

Володимир Кіфенко.