Шановні миротворці!

Прийміть щирі й сердечні вітання з особливим святом - Днем українських миротворців!

Воїни в блакитних шоломах під українським прапором беруть активну участь у забезпеченні миру і стабільності в багатьох країнах світу. Незважаючи на складні умови і ризик, ви з честю та гідністю виконуєте свою благородну місію носіїв миру і тим самим сприяєте зміцненню авторитету України на міжнародній арені.

Сьогодні, коли настав час захистити наш дім і нашу свободу, все українське військо стало миротворчим, і ваш внесок у відсіч терористам і загарбникам ніколи не забудуть нащадки.

У цей святковий день бажаю миру, оптимізму, активного довголіття, життєвої енергії, добробуту й незламної віри у мирне майбутнє України!

Шановні бухгалтери Кіровоградщини!

Прийміть найщиріші вітання з вашим професійним святом!

Без вашої наполегливої щоденної праці, цінного досвіду, міцних професійних знань не може успішно функціонувати жодна організація, підприємство чи установа. Адже саме ви забезпечуєте чіткий контроль фінансових потоків, своєчасність податкових платежів, подальший розвиток економіки регіону та України в цілому.

Враховуючи значний внесок працівників бухгалтерських служб у розвиток фінансово-господарської діяльності Кіровоградської області, висловлюю вам глибоку вдячність за ваші трудові здобутки, за сумлінну працю і вірність професійному обов’язку.

В.Сувора (в центрі) зі своїми подругами-колегами Т.Бабенко, М.Рогозіною, О.Бабай і Т.Мумигою.Надзвичайно важливу роль в діяльності будь-якого підприємства відіграє бухгалтерія. Тому грамотні, високопрофесійні спеціалісти бухгалтерської справи цінуються скрізь. Саме такими укомплектована бухгалтерія ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська».

Втім, всім відомо, що генеральний директор підприємства Олександр Поворознюк вимагає відповідального і професійного ставлення до своїх обов’язків від будь-якого працівника – як провідних спеціалістів, так і рядових робітників. Та, звичайно ж, працівники бухгалтерії повинні бути професіоналами найвищого класу.

Як розповіла головний бухгалтер підприємства Валентина Сувора, всі працівники бухгалтерії грамотні, досвідчені спеціалісти. Вони, як і Валентина Іванівна, працюють в господарстві вже більше 20-ти років, пережили не одну реорганізацію і зміну керівництва. Це Тамара Іванівна Бабенко, Марія Василівна Рогозіна, Тамара Миколаївна Мумига, Оксана Іванівна Бабай, Людмила Іванівна Хомецька.

Непросте випробування влаштувала цьогорічна погода жниварям: початок літа виявився вологим та дощовим. Не оминули дощі і наш район.

Однак, як тільки розпогодилося, першими розпочали жнива ряд сільськогосподарських підприємств району: ФГ «Алан», СПП «Віза-Агро», ПП «Дружба», ПСП «Зарічне», СВК «А/ф Маріампольська», ТОВ «А/ф Маяк», ТОВ «А/ф «П’ятихатська», СВК «Росія», ФГ «Сім вітрів», СФГ «Т-Світлана», ТОВ «А/ф Фортуна», ТОВ «Чечеліївське».

Якщо у окремих господарствах через негоду ще тільки готувалися виходити в поле, в кращому випадку здійснили пробні намолоти, то у вищезгаданих роботи йдуть повним ходом.

Цьогорічна зима таки внесла свої корективи до сільськогосподарського процесу. У господарствах району не перезимувало майже 2500 га ріпаку, який довелося пересівати іншими культурами, 

Максим разом із сержантом 80-ї аеромобільної бригади під час виводу військ з Дебальцево в лютомуІсторія України – трагічна та непроста. В період всього свого існування наш народ переживав безліч переломних моментів, подій, що ставили під сумнів подальше існування української державності та українства загалом. Здавалося б, драматичне минуле давно лишилось лише на сторінках підручників з історії, проте зараз Україна зіштовхнулась з новим надскладним етапом, можливо, з однією з найбільших трагедій усього українського буття – неоголошеною війною з північним сусідом, Росією. Минуло вже більше року від початку цих буремних подій і цей рік забрав життя тисяч людей, у тому числі – наших солдатів, захисників рідної землі. До лав ЗСУ та інших збройних формувань, що боронять цілісність держави на Сході, потрапили і багато жителів селища та району. Хтось – як призовник, а хтось добровільно став на захист кордонів нашої Батьківщини. Саме з таким відчайдухом, відомим не лише в межах Петрового, а й в усій Україні Максимом Громовим і довелось нам поспілкуватись. Багато хто чув уже історію цього юнака: будучи ще школярем, він став одним з учасників Революції Гідності, брав безпосередню участь у трагічних подіях на Майдані, сутичках з правоохоронцями, що захищали тоді радше не закон, а інтереси бандитського клану, який захопив усі вертикалі влади в Україні. Після початку російської інтервенції, появи сепаратистських бандугрупувань Максим зрозумів, що бездіяти, доки в країні коїться страшне лихо, він не може. Тому усіма правдами та неправдами, потай від родичів він пішов до лав добровольчої сотні «Крим» в складі батальйону «Дніпро-1». Зараз наш герой - повнолітній і перебуває на фронті легально та належить до 42 окремого мотопіхотного батальйону ЗСУ. Нам випала нагода зустрітись з ним, коли Максим повернувся додому у відпустку. Під час зустрічі він охоче відповів на питання нашої газети.

Людмила КрамаренкоГромада Петрівської сільської ради постійно допомагає воїнам АТО, котрі боронять українську землю на її східних рубежах. Небайдужі жителі збирають кошти на придбання для хлопців військового оснащення, спорядження та продуктів харчування. За волонтерську діяльність вони отримали подяку від міського координаційного центру та спілки воїнів Афганістану міста Жовті Води. Не залишили односельці на самоті з бідою свого земляка Вадима Довгорукого, якому збирають кошти на лікування та реабілітацію після поранення у зоні АТО. Серед активних учасників волонтерського руху є також ветерани праці.

Управління Державної казначейської служби України у Петрівському районі Кіровоградської області оголошує конкурс на заміщення тимчасово вакантної посади державного службовця: головного казначея відділу видатків та обслуговування розпорядників коштів та інших клієнтів.

У конкурсі на заміщення тимчасово вакантної посади головного казначея відділу видатків та обслуговування розпорядників коштів та інших клієнтів Управління Державної казначейської служби України у Петрівському районі Кіровоградської області можуть брати участь особи, які мають  повну вищу економічну освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста, володіють комп’ютерною технікою на рівні користувача та вільно володіють державною мовою.

Відповідно до постанови міністерства соціальної політики України від 16 травня 2014 року № 134 “Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для комплексного медико-санітарного забезпечення та лікування онкологічних захворювань із застосуванням високовартісних медичних технологій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” бюджетні кошти спрямовуються на:

- надання медичної допомоги громадянам, захворювання яких пов’язані з наслідками Чорнобильської катастрофи, та лікування онкологічних захворювань із застосуванням високовартісних медичних технологій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, у закладах охорони здоров’я;

- придбання ліків, витратних матеріалів медичного призначення, реактивів для стаціонарів спеціалізованих лікувальних закладів, що надають медичну допомогу громадянам.

Олег Бабенко з донечкою Лесею, риболовля починається з дитинстваЛіто - найгарячіша пора активного відпочинку на природі. Одним з найпопулярніших видів такого відпочинку є рибалка. Нерест закінчився, тож всі бажаючі мають змогу приєднатись до любительського та спортивного рибальства. Кожного року у другу неділю липня відзначається професійне свято працівників рибгоспу– День рибалки. Напередодні свята не буде зайвим нагадати, що рибна ловля повинна здійснюватись у відповідності до правил любительського і спортивного рибальства, які регламентують норми лову, заборонені місця, терміни заборони лову водних живих ресурсів, мінімальний розмір риб та інших водних живих ресурсів, умови проведення спортивних змагань з рибальства і підводного полювання, район дії, дозволені та заборонені знаряддя і способи лову та інше. Рибальство, яке включає вилов не лише морських та річних риб, але і інших водних тварин, стало однією з провідних галузей промисловості для багатьох країн. У промисловому масштабі вилов риби проводиться з метою використати її в харчуванні, а також для отримання риб’ячого жиру.

про стан роботи зі зверненнями громадян, що надійшли до районної державної адміністрації та сільських, селищних рад упродовж І півріччя 2015 року

Протягом І півріччя 2015 року до районної державної адміністрації надійшло 

  2015 2014 +/-
Всього 174 115 +58
письмові 53 52 +1
особистий прийом 14 13 +1
виїзний 5 0 +5
з гарячої лінії голови ОДА 52 27 +25
з урядової гарячої лінії 50 24 +26

 

Станом на 1 липня 2015 року до райдержадміністрації надійшло 13 колективних звернень, 2 - анонімних.

Найбільше звернень надійшло з питань соціального захисту (43 звернення), аграрної політики та земельних відносин (25 звернень), інших питань (13 звернень), комунального господарства (31 звернення), сім’ї, молоді (18 звернень), транспорту і зв’язку (7 звернень), житлової політики (3 звернення), охорони здоров’я (5 звернень), економічної, цінової, інвестиційної, зовнішньо-економічної, регіональної політики та будівництва, підприємництва (3 звернення), освіти, наукової, науково-технічної, інноваційної діяльності та інтелектуальної власністі (7 звернень), діяльності органів місцевого самоврядування (2 звернення), праці і заробітної плати (2 звернення), охорони здоров’я (3 звернення), культури та культурної спадщини, туризму (1 звернення).

ГрозаТетяна КУЗЬМЕНКО (в дівоцтві - Рубан) – наша землячка. Вона народилась в Петровому, закінчила тут школу, проте пізніше життя розлучило її з Петрівщиною і закинуло до сусіднього району. І хоч Тетяна Павлівна вже давно не проживає тут, сентиментальна жіноча душа все ще тужить за малою батьківщиною. Туга ця вилилась у відверті та зворушливі вірші. Пропонуємо їх вашій увазі.

Спів душі

про правила поводження в разі виявлення предметів, що можуть виявитись вибухонебезпечними

Урок з правоохоронцямиПАМ’ЯТАЙТЕ, ВІД ВАШИХ ПРАВИЛЬНИХ ДІЙ ЗАЛЕЖИТЬ ЖИТТЯ ТА ЗДОРОВ’Я ВАС ТА ОТОЧУЮЧИХ!

У разі знаходження вибухонебезпечного пристрою ЗАБОРОНЕНО: 

- наближатися до предмета;

- пересувати його або брати в руки; 

- розряджати, кидати, ударяти по ньому;

- розпалювати поряд багаття або кидати в нього предмет; 

- приносити предмет додому, у табір, школу.

Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Петрівського району надає юридичні послуги, а саме:

- усні консультації з правових питань;

- розгляд письмових звернень громадян;

- складання позовних та інших претензійних заяв від імені підопічних.

Дані послуги безкоштовно надаються громадянам похилого віку та інвалідам, які досягли 18 років. Надання юридичної консультації та роз’яснень з правових питань також здійснюється громадянам, проживаючим у віддалених куточках району, шляхом виїзду юрисконсульта у складі мультидисциплінарної команди.