В.Сувора (в центрі) зі своїми подругами-колегами Т.Бабенко, М.Рогозіною, О.Бабай і Т.Мумигою.Надзвичайно важливу роль в діяльності будь-якого підприємства відіграє бухгалтерія. Тому грамотні, високопрофесійні спеціалісти бухгалтерської справи цінуються скрізь. Саме такими укомплектована бухгалтерія ТОВ «Агрофірма «П’ятихатська».

Втім, всім відомо, що генеральний директор підприємства Олександр Поворознюк вимагає відповідального і професійного ставлення до своїх обов’язків від будь-якого працівника – як провідних спеціалістів, так і рядових робітників. Та, звичайно ж, працівники бухгалтерії повинні бути професіоналами найвищого класу.

Як розповіла головний бухгалтер підприємства Валентина Сувора, всі працівники бухгалтерії грамотні, досвідчені спеціалісти. Вони, як і Валентина Іванівна, працюють в господарстві вже більше 20-ти років, пережили не одну реорганізацію і зміну керівництва. Це Тамара Іванівна Бабенко, Марія Василівна Рогозіна, Тамара Миколаївна Мумига, Оксана Іванівна Бабай, Людмила Іванівна Хомецька.

- З нинішнім керівником – О.Поворознюком – працювати легко, – каже В.Сувора. Якщо ти виконуєш свою роботу якісно, швидко і чітко, без порушень, то жодних претензій у нього до людини немає, лише приязне ставлення і підтримка. Кошти завжди є, виручка від реалізації сільськогосподарської продукції складає більше 100 мільйонів гривень за рік. Наше завдання – вчасно проводити всі платежі, подавати звіти. Добросовісно працюємо з усіма постачальниками і покупцями. Допомагають в роботі комп’ютерні програми, які, у разі необхідності, поновлюємо на більш сучасні. Завдяки їм ведемо облік, звітність, аналіз діяльності тощо.

Особливих складнощів у роботі немає, адже всі працівники бухгалтерії досвідчені. Але, як кажуть, вік живи – вік учись. Бо законодавство, нормативні документи постійно змінюються. Тому передплачуємо багато спеціальної літератури, аби бути в курсі всіх новин.

Ось так працює невеликий бухгалтерський цех «П’ятихатської». Судячи зі слів В.Суворої, все дуже просто: слід якісно і чітко виконувати свої обов’язки, застосовувати передові технології, слідкувати за змінами в законодавстві. Та саме у цій простоті і полягає справжній професіоналізм.

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімку: В.Сувора (в центрі) зі своїми подругами-колегами Т.Бабенко, М.Рогозіною, О.Бабай і Т.Мумигою.