Непросте випробування влаштувала цьогорічна погода жниварям: початок літа виявився вологим та дощовим. Не оминули дощі і наш район.

Однак, як тільки розпогодилося, першими розпочали жнива ряд сільськогосподарських підприємств району: ФГ «Алан», СПП «Віза-Агро», ПП «Дружба», ПСП «Зарічне», СВК «А/ф Маріампольська», ТОВ «А/ф Маяк», ТОВ «А/ф «П’ятихатська», СВК «Росія», ФГ «Сім вітрів», СФГ «Т-Світлана», ТОВ «А/ф Фортуна», ТОВ «Чечеліївське».

Якщо у окремих господарствах через негоду ще тільки готувалися виходити в поле, в кращому випадку здійснили пробні намолоти, то у вищезгаданих роботи йдуть повним ходом.

Цьогорічна зима таки внесла свої корективи до сільськогосподарського процесу. У господарствах району не перезимувало майже 2500 га ріпаку, який довелося пересівати іншими культурами, 

Намолочені центнери даються нелегко, але за сприятливих умов наявна та залучена техніка дасть можливість провести жнива в оптимальні терміни.

Звичайно зараз проводиться збирання інколи не на найкращих полях, проте маємо наступну врожайність: озимий ячмінь – 33,0 ц/га, озима пшениця – 40,8 ц/га, озимий ріпак – 30 ц/га.

З пальним у гарячу пору дефіциту не прогнозується, тому сподіваємось на оперативне проведення жнивної кампанії.

І.ДЕМЕНТЬЄВ, начальник управління агропромислового розвитку