Шановні миротворці!

Прийміть щирі й сердечні вітання з особливим святом - Днем українських миротворців!

Воїни в блакитних шоломах під українським прапором беруть активну участь у забезпеченні миру і стабільності в багатьох країнах світу. Незважаючи на складні умови і ризик, ви з честю та гідністю виконуєте свою благородну місію носіїв миру і тим самим сприяєте зміцненню авторитету України на міжнародній арені.

Сьогодні, коли настав час захистити наш дім і нашу свободу, все українське військо стало миротворчим, і ваш внесок у відсіч терористам і загарбникам ніколи не забудуть нащадки.

У цей святковий день бажаю миру, оптимізму, активного довголіття, життєвої енергії, добробуту й незламної віри у мирне майбутнє України!

Слава Україні!

З повагою, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

***

Більше 40 тис. українських миротворців побували в багатьох гарячих точках нашої планети, демонструючи всьому світу свій високий професіоналізм, компетентність і надійність під час урегулювання збройних протистоянь.

За час своєї роботи миротворцям вдалося провести ряд успішних операцій. І навіть одне врятоване життя виправдовує всі їхні зусилля, а цих життів насправді було тисячі.

21-го травня 2013 року, враховуючи внесок і значення національного миротворчого контингенту України у справі зміцнення миру і злагоди в зонах військових конфліктів, віддаючи належне тим, хто не пошкодував своє життя і здоров’я, а також з метою зміцнення славних національних традицій, Верховна Рада України прийняла Постанову № 1165 «Про встановлення Дня українських миротворців» і тепер українські миротворці мають всі підстави на своє власне професійне свято, яке запропоновано проводити 15-го липня.

Районна державна адміністрація та районна рада приєднуються до привітань і поздоровлень на адресу всіх українських миротворців і бажають їм міцного здоров’я та мирного неба над головою. Нехай ваші високі професійні та моральні якості, бойовий досвід завжди надійно служать великій справі - захисту життя людей!

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради