Дорогі учні! Шановні вчителі та батьки!

Сердечно вітаю вас зі святом Останнього дзвоника.

Для кожного цей день має своє значення. Для дітей – це нова валіза знань за плечима, для вчителів – гордість за виховання майбутнього покоління, для батьків – мить, коли їхні діти стають дорослішими на рік.

Хочу сказати спасибі матерям, які спонукали дітей до науки, і вчителям, які ділилися своїми знаннями. Також дякую підростаючому поколінню за наполегливість і старанність у навчанні. Пам’ятайте: ви потрібні Кіровоградщині, ви потрібні Україні.

Шановні випускники!

Ось і прийшов час прощатися зі школою. Я впевнений, школа дала вам багато знань, навичок і доброго життєвого досвіду, який тепер ви будете удосконалювати самостійно. Ці знання обов’язково стануть вам у нагоді, допоможуть досягти нових вершин у майбутній професійній діяльності та в особистому житті і кожен з вас зможе достойно приймати виклики дорослого життя.

По – особливому урочистий та хвилюючий цей день для батьків та вчителів. Тож дякую Вам, дорогі батьки, за виховання дітей. Також висловлюю щиру подяку всім педагогам за щоденну натхненну творчу роботу, за терпіння і віру в своїх вихованців, за знання, досвід і людське тепло, які безкорисливо передаються молодим поколінням.

Дорогі краяни!

З нагоди величного християнського свята Святої Трійці, яке з прадавніх часів серед нашого народу величають ще й Зеленими святами, прийміть найщиріші побажання миру, щастя, добра і любові.

У день П’ятидесятниці Святий Дух зійшов на апостолів, окрилив і надихнув їх нести у світ істину, правду і любов до ближнього.

Цього дня разом із запашною зеленню в наші домівки входить мир, злагода і Божа благодать. Людські серця наповнюються добром, щирістю, душевним теплом.

Нехай свята Трійця єднає, надихає, осяює, освячує та береже кожного з нас на дорозі правди і взаєморозуміння.

Юні друзі!

Дівчинка з котикомУ перший літній день в Україні відзначають добре і радісне свято – День захисту дітей.

Дитинство – це чудова пора сподівань на прекрасне життя та здійснення мрій.

Любі діти! Ви – майбутнє нашої держави, яке формується вже сьогодні. Тож наполегливо оволодівайте знаннями, творчо мисліть, розвивайте свої здібності, щоб стати гідними громадянами України.

Ми, дорослі, віримо, що ви знайдете своє покликання у житті, той єдиний вірний шлях. Упевнені, що і Батьківщина, і батьки, які дали вам життя, будуть пишатися вами.

Сергій Кузьменко у ході робочої співбесіди з головою Петрівської РДА Сергієм ЗаваліємПро це заявив голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко у ході робочої співбесіди з головою Петрівської РДА Сергієм Завалієм за участі керівників структурних підрозділів облдержадміністрації. Сергій Завалій – якраз з числа нових (призначений на посаду у квітні нинішнього року), але новою для нього є, власне, не лише посада, а й сфера діяльності, адже до цього в органах виконавчої влади він не працював, прийшовши на державну службу з підприємницького середовища.

– Наше завдання сьогодні, – зазначив голова ОДА, – послухати про те, якою Ви бачите ситуацію в районі, почути  перелік найгостріших проблем, визначити, яка допомога для їх вирішення Вам потрібна. І, звісно, підтримати Вас, щоб завдання, поставлені Президентом України під час вашої з ним зустрічі, і ті, які ви отримали від мене, були в підсумку виконані.

У вступному слові керівник області коротко зупинився на темах, котрі нині визначені як першочергові, і над якими, за його словами, має сконцентруватись у своїй роботі керівник Петрівської райдержадміністрації.

Насамперед, це безпекові питання, а конкретніше – все, що пов’язане зі службою надзвичайних ситуацій, а також, що стосується мобілізації та демобілізації.

– Тому просив би Вас жорстко контролювати ці питання, – наголосив Сергій Кузьменко, – оскільки вони є пріоритетними в нашій державі, і на території району Ви особисто відповідаєте за їх реалізацію, незважаючи на те, скільки часу працюєте на своїй посаді.

Команда Прем’єр-міністра залишилася чи не єдиною політичною силою, для якої ідеали революції – не порожній звук

Нині на уряд і прем’єра намагаються навісити всіх собак: і реформи йдуть повільно, і тарифи на комунальні послуги високі… Як послухаєш деяких говірливих політиків та експертів, може скластися враження, що в нас Яценюк – і Президент, і генпрокурор, і голова Національного банку в одній особі. Бо відповідає за все. В ініціаторів цієї шаленої антиурядової кампанії розрахунок простий: «топтатися» по уряду задля власного політичного зиску. Якби це відбувалося в мирний час, нападки на Кабмін можна було б списати на банальну політичну боротьбу, але політичні сварки у Києві тоді, коли на Донбасі триває військове протистояння, виглядають політтехнологією самогубців.

Візьмемо кілька прикладів реалізації такої політтехнології. В парламентській коаліції склалася чудернацька ситуація: всі 5 фракцій делегували до уряду своїх представників. Найбільша квота – у президентської фракції «Блок Петра Порошенка». І, що дивно, саме з вуст деяких спікерів цієї сили звучить найбільше критики на адресу уряду. Їм кажуть: «Хлопці! Якщо у вас є претензії, давайте зберемо коаліцію і ви поміняєте своїх міністрів». Вони відповідають: «Ні. За все відповідальний прем’єр».

Ветерани праці, діти війни, учасники війни, жертви нацистських переслідувань, члени сімей загиблих чи померлих ветеранів війни, інваліди І-ІІІ груп, особи, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи І та ІІ категорій, зможуть і надалі користуватися правом на безкоштовний проїзд. Про це повідомив Міністр соціальної політики України Павло Розенко, йдеться на офіційному сайті міністерства.

„Кабінет Міністрів України не буде відміняти постанови №354 від 17.05.1993 та від №555 від 16.08.1994 щодо безкоштовного проїзду у громадському транспорті пенсіонерів за віком та інвалідів. Особи, які належать до категорій учасників війни, жертв нацистських переслідувань, дітей війни, ветеранів праці, інвалідів, чорнобильців І та ІІ категорій, з 1 червня цього року зможуть і надалі реалізувати своє право на безоплатний проїзд у міському і приміському транспорті, відповідно до зазначених урядових рішень як пенсіонери за віком або інваліди”, - пояснив він.

священик Михайло Царук приймає вітання з нагоди річниці відкриття храмуНа минулому тижні християнська община району вшановувала пам’ять про визначну подію із земного життя нашого Спасителя Ісуса Христа. Саме на  сороковий день, після свого воскресіння, він постав перед своїми учнями, говорив з ними про Царство небесне, залишив їм свої заповіти, після чого вони разом піднялись на гору Елеонську, де Господь, на їх очах, вознісся на небеса. 

Для прихожан селища Петрового це свято особливе, адже рік тому з ініціативи громади селища, священика Михайла Царука та з благословення правлячого архієрея Олександрійської єпархії єпископа Боголєпа було відроджено приход в честь Вознесіння Господнього. Через рік, у день свята, в цьому храмі службу провели священнослужителі Михайло, Дмитро та Сергій. Священики у своїх молитвах просили у Бога миру та злагоди в нашій державі, а ще звертались до церковної громади із закликом долучитися до будівництва нового храму, для якого вже виділено земельну ділянку та виготовляється архітектурно-проектна документація, адже власна участь в будівництві - то велика благодать для кожної людини. По завершенні святкової літургії, на подвір’ї церкви відбулася спільна трапеза.

З нагоди міжнародного Дня захисту дітей та з метою формування відповідального ставлення старшокласників до вибору професії, активізації їх дій у професійному самовизначенні з урахуванням потреб роботодавців, підвищення суспільної престижності робітничих професій, ознайомлення школярів з послугами Державної служби зайнятості, 2 червня цього року для учнів та випускників шкіл району, їх батьків у районному центрі зайнятості відбудеться День відкритих дверей. У центрі зайнятості ви ознайомитеся з описами різних професій, з довідковими матеріалами про навчальні заклади Кіровоградської області, інформаційними теками «Правові гарантії молоді», актуальними вакансіями по району.

Запрошуємо усіх бажаючих взяти участь у заходах. 

Оргкомітет районного центру зайнятості

Куріння тютюну — найпоширеніша звичка, яка руйнує здоров’я людини. Немає сумніву у тому, що з вживанням тютюну пов’язана велика кількість всіляких хвороб, а при зловживанні курінням — можуть виникати надто небезпечні недуги. Пристрасть до тютюну вважається також хворобою, що відноситься до розряду наркоманій. Численними науковими дослідженнями доведено підвищений рівень смертності серед курців.

У наш час боротьба з курінням є не тільки медичною, а й соціальною проблемою. Не зважаючи на існуючі заходи проти вживання тютюну, значних успіхів у його подоланні поки що не досягнуто. Ця шкідлива звичка міцно утримується в побуті людей і продовжує розповсюджуватись. Викликає занепокоєння переміщення куріння у більш ранні вікові групи населення та поширення його серед осіб жіночої статі.

Тому сьогоднішній день – це привід ще раз замислитись, що для кожного з нас важливіше - здоров’я чи сумнівне задоволення. І якщо у когось із людей, що курять, десь глибоко дозрівало бажання розпрощатись з тютюном, то чому б не зробити це саме сьогодні?

Давайте будемо уважними до свого здоров’я і здоров’я наших рідних!

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Хімічна промисловість є невід’ємною складовою економіки краю, робить істотний внесок у розвиток промисловості, сільського господарства, медицини, її в побуті використовує кожен із нас.

Це свято поширюється на викладачів, учених-хіміків, індивідуальних експериментаторів і трудівників хімічної промисловості.

У день професійного свята з особливою пошаною зичимо вам щастя, здійснення найкращих сподівань. Нехай ясними будуть ваші життєві шляхи, щасливими та здоровими родини.

Сергій Завалій, голова райдержадміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

проведення виїзних прийомів громадян керівництвом районної державної адміністрації на території сільських та селищних рад у ІІ кварталі 2015 року

 

Керівник,

який проводить прийом

Назва населеного пунктуДата проведення

Голова районної

державної

адміністрації

ЗАВАЛІЙ

Сергій Володимирович

Чечеліївська сільська рада 10 червня
Малинівська сільська рада 24 червня

Перший заступник голови

районної державної 

адміністрації

ЛУКАШОВ

Олекандр Сергійович

Йосипівська сільська рада 01 червня
Червонокостянтинівська сільська рада 15 червня

Заступник голови районної 

дежавної адіністрації

ПАНЕТА

Тетяна Григорівна

Іскрівська сільська рада 09 червня
Богданівська сільська рада 23 червня

Керівник апарату районної

державної адміністрацї

СЕМЕХОВА

Ольга Олексіївна

 

Петрівська сільська рада 04 червня
Зеленський сільська рада 18 червня

 переможці ра-йонного фестивалю-конкурсу дитячих хорових колективів «Пісенний вернісаж» - хоровий колектив Петрівського НВК «Палітра»«Із народної скарбниці,

Наче з чистої криниці,

Дістаєм багатство й силу,

Що тримає всю родину»

Український хоровий спів — це перлина національної музичної культури, душа нашого народу, співучого і талановитого. Через неперевершене хорове мистецтво світ здавна пізнавав Україну, її музику, історію. Основним завданням хорової культури є ідейно-естетичне виховання мільйонів самодіяльних співаків, задоволення зростаючої естетичної потреби людей у створенні духовних цінностей. Хорова діяльність надає можливість знайомитися зі скарбами народного фольклору, спадщиною національної і світової музичної класики, композиторською творчістю, а також готує досвідчених слухачів музики, виховує художню вимогливість, що має, на моє переконання, велике значення у формуванні людини майбутнього.

Постановою Кабінету Міністрів України внесено зміни до Порядку продовження строку перебування та продовження або скорочення строку тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства на території України, затвердженого Постановою КМУ № 150. Відповідно змінено спосіб відліку строків тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства на території України.

Строк перебування іноземців, які є громадянами держав з візовим порядком в’їзду та на законній підставі прибули в Україну, та осіб без громадянства обмежено строком дії візи. Вони можуть перебувати в Україні протягом наданого візою строку, але не більше ніж до останнього дня строку дії візи. Також іноземці та особи без громадянства можуть перебувати на території України на період дії візи, але не більш як сукупно 90 днів протягом 180 днів (у разі в’їзду за візою, оформленою до 11 вересня 2011 року).

«Інгулець» за тур до закінчення групового турніру став його переможцем


рахунок у грі відкриває Микола КолядаОтож уже на цьому тижні – за тур до закінчення відбіркового турніру в рамках чемпіонату України серед аматорів – ми маємо нагоду привітати наших улюбленців з ФК «Інгулець» із зайнятим першим місцем у своїй групі та виходом до наступного етапу групового турніру, в якому нашим гравцям доведеться також зіграти по два матчі (вдома і на виїзді) тепер уже з футболістами, які стали найсильнішими у своїй третій відбірковій групі, тобто двома одеськими командами – «Балкани» та «Жемчужина», а також з однією з двох команд із Херсонщини: чи це буде добре знайомий нам по минулорічних зустрічах «Мир» з Горностаївки, чи «Авангард» з Каховки – визначиться саме в останньому турі, ігри якого відбудуться третього червня. Натомість для «Інгульця» остання виїзна гра (із зачепилівським «Колосом») вже жодного турнірного значення не має, оскільки після недавньої перемоги над дніпропетровським «ВПК-Агро» з рахунком 2:0, свідками якої на стадіоні «Інгулець» стали близько шести сотень уболівальників Петрівщини, наша команда набрала 12 очок і вже будь-який результат останнього туру не спроможний посунути її з першого місця. Хоча, звичайно, все одно хотілося б, аби і на Харківщині наші футболісти виступили достойно.