«Інгулець» за тур до закінчення групового турніру став його переможцем


рахунок у грі відкриває Микола КолядаОтож уже на цьому тижні – за тур до закінчення відбіркового турніру в рамках чемпіонату України серед аматорів – ми маємо нагоду привітати наших улюбленців з ФК «Інгулець» із зайнятим першим місцем у своїй групі та виходом до наступного етапу групового турніру, в якому нашим гравцям доведеться також зіграти по два матчі (вдома і на виїзді) тепер уже з футболістами, які стали найсильнішими у своїй третій відбірковій групі, тобто двома одеськими командами – «Балкани» та «Жемчужина», а також з однією з двох команд із Херсонщини: чи це буде добре знайомий нам по минулорічних зустрічах «Мир» з Горностаївки, чи «Авангард» з Каховки – визначиться саме в останньому турі, ігри якого відбудуться третього червня. Натомість для «Інгульця» остання виїзна гра (із зачепилівським «Колосом») вже жодного турнірного значення не має, оскільки після недавньої перемоги над дніпропетровським «ВПК-Агро» з рахунком 2:0, свідками якої на стадіоні «Інгулець» стали близько шести сотень уболівальників Петрівщини, наша команда набрала 12 очок і вже будь-який результат останнього туру не спроможний посунути її з першого місця. Хоча, звичайно, все одно хотілося б, аби і на Харківщині наші футболісти виступили достойно.

А розпочалася звітна гра з «ВПК-Агро» з деяким запізненням: суддівська бригада під керівництвом Віктора Арановського – представника однієї з найвідоміших в Україні династій футбольних арбітрів, затримала вихід команд на поле, оскільки змушена була ретельно вивчити відповідність заявочних протоколів гостей і встановити персональні дані деяких гравців, які, фактично, уже збиралися виходити на поле у складі «ВПК-Агро». Така посилена увага виявилася небезпідставною, адже з’ясувалося, що дніпропетровці одразу на кілька позицій привезли так званих «підставних» гравців, тобто футболістів, залучених з інших команд майстрів, які жодного безпосереднього стосунку до «ВПК-Агро» не мають. Відтак гра розпочалася лише після того, як «самозванців» змусили покинути поле.

одним з найактивніших у складі «Інгульця» цього дня був Віталій Колєсніков

«ВПК-Агро» - це команда вже добре відома нашим футболістам і нашим уболівальникам, адже історія зустрічей з нею є однією з найдавніших – ще починаючи з фіналу Кубку губернатора Дніпропетровщини 2013 року, після чого «Інгулець», точніше, тоді ще ФК «АФ «П’ятихатська” неодноразово зустрічався з ними і в рамках Кубку ім. Миколи Кудрицького, і в минулорічному чемпіонаті України серед аматорів. Команда, до слова, - дуже непогана. Тож приємно, що й знову наші хлопці виявилися сильнішими, відтак і перемогли цілком заслужено. Спочатку рахунок у першому таймі відкрив Микола Коляда, який завершив чудову комбінацію, розпочату на правому фланзі ювелірним пасом Олександра Горвата, подвоїв же перевагу на початку другого тайму Андрій Голуб, замкнувши головою прострільну передачу зі штрафного.

Загалом гра виявилася досить видовищною, і уболівальникам, безумовно, сподобалася. Водночас засмучує знову ж таки надто велика кількість майже стовідсоткових гольових моментів, які наші гравці не зуміли реалізувати. Особливо багато втрачених нагод для взяття воріт було наприкінці гри, зокрема, коли трійка гравців «Інгульця» виходила в атаку проти двох захисників гостей, а невдовзі навіть проти одного, але так і не зуміли жоден з цих моментів реалізувати. Такі втрачені епізоди були «на рахунку» Євгена Фальковського, Богдана Скоцького, Євгена Запорожця. Не зумів скористатися слушною нагодою для збільшення рахунку і загалом найактивніший цього дня в складі «Інгульця» Віталій Колєсніков. Добре, що цього разу двох забитих м’ячів вистачило для загальної перемоги. Але далі суперники можуть бути складнішими, а такі нагоди – рідшими, тож хотілося б, аби хлопці дещо «заощадливіше» ставилися до подібних епізодів. Отож заключний тур групового турніру відбудеться вже наступної середи, після чого ми опублікуємо для наших читачів підсумкову турнірну таблицю. Найближча ж гра на нашому стадіоні відбудеться вже цієї суботи, де гравці «Інгульця» прийматимуть гостей з кіровоградської «Гідросили» (звіт про цей поєдинок ми подамо в одному з наступних номерів).

Володимир Кіфенко.

На знімках: рахунок у грі відкриває Микола Коляда; одним з найактивніших у складі «Інгульця» цього дня був Віталій Колєсніков.