Постановою Кабінету Міністрів України внесено зміни до Порядку продовження строку перебування та продовження або скорочення строку тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства на території України, затвердженого Постановою КМУ № 150. Відповідно змінено спосіб відліку строків тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства на території України.

Строк перебування іноземців, які є громадянами держав з візовим порядком в’їзду та на законній підставі прибули в Україну, та осіб без громадянства обмежено строком дії візи. Вони можуть перебувати в Україні протягом наданого візою строку, але не більше ніж до останнього дня строку дії візи. Також іноземці та особи без громадянства можуть перебувати на території України на період дії візи, але не більш як сукупно 90 днів протягом 180 днів (у разі в’їзду за візою, оформленою до 11 вересня 2011 року).

Громадяни держав з безвізовим порядком в’їзду можуть перебувати в Україні сукупно до 90 днів у будь-який 180-денний період. Для розрахунку дозволеного строку перебування необхідно від дня в’їзду відрахувати 180 днів назад. Іноземець не порушуватиме правил, якщо в межах цього періоду він перебував в Україні не більше 90 днів.

У разі необхідності продовження строку перебування в Україні іноземцю або особі без громадянства потрібно звернутись до територіального підрозділу Управління Державної міграційної служби України в Кіровоградській області за місцем перебування не раніше ніж за 10 днів та не пізніше ніж за 3 дні до закінчення строку дозволеного перебування.

УДМС України в Кіровоградській області