Дорогі захисники Української держави - солдати, офіцери, ветерани!

Щиро вітаю вас із Днем Збройних Сил України!

Зараз уже ні для кого не секрет, що Збройні Сили України з року в рік систематично і штучно вели до занепаду. І якщо матеріально-технічну базу й можна досить швидко зруйнувати, то свободолюбивий дух нації, вихований прикладом українського козацтва - незламний і непереможний, він здатний надихнути на ратний подвиг сучасного українця. 

День сьогоднішній – тяжкий і трагічний в історії нашої держави, уже багатий легендарними постатями серед військовослужбовців, яких інакше як героями прості українці і не називають. Саме ви – українські військові герої і є міццю наших Збройних Сил. 

Більша територія України живе у мирі і спокої саме завдяки вам, ми це знаємо і добре розуміємо. Більше того, влада ніколи не повинна забувати про це, а також про взяті зобов’язання щодо соціального супроводу і захисту вас та ваших родин.

Всі ми віримо, що мир, достаток і злагода дуже скоро запанують у кожному куточку України, у кожній домівці наших співвітчизників. Вас же нехай повсякчас супроводжує недремний Янгол-охоронець. Легкої служби вам і якнайшвидшої перемоги та утвердження Правди для всіх нас. 

З повагою голова обласної державної адміністрації Сергій КУЗЬМЕНКО

Олександр ЧорноіваненкоВід щирого серця вітаю вас із Днем Збройних Сил України!

Захист незалежності та територіальної цілісності рідної землі в усі часи був покликанням та обов’язком справжніх чоловіків. Служба в лавах Української армії – це продовження славних традицій предків, великої звитяги козацтва та наших батьків, дідів, прадідів, які здобули Перемогу над фашизмом. Тож сьогодні - це свято солдатів і офіцерів, які щодня щиро, вірою і правдою служать українському народові, гинуть заради нашого спокою, сивочолих ветеранів і безвусих юнаків, кому лише належить заступити на вахту оборонця. Вами Українське військо сильне було, є і буде!

У напруженій суспільно-політичній ситуації, що нині переживає українське суспільство, Збройні Сили України демонструють організованість, дисципліну, патріотизм, здатність залишатися гарантом стабільності, суверенітету і територіальної цілісності держави.

Вірю, що українські військовослужбовці й надалі гуртуватимуться навколо ідеї єдиної і неподільної України.

Нехай щира любов до України, славетні бойові подвиги сучасних військовослужбовців, а також наших батьків і дідів, народна повага надихають на нові звершення у благородній справі служіння рідному народові. Миру, щастя, добра та злагоди вам і вашим родинам, дорогі воїни та ветерани!

З повагою голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

Районна державна адміністрація та районна рада вітають вас з Днем Збройних Сил України.

Сьогодні військовослужбовці виявляють глибокий патріотизм, стійкість, мужність, витримку та відповідальність перед народом України, роблячи усе можливе для зміцнення обороноздатності нашої держави. 

Дорогі наші військові, прийміть слова щирої вдячності за ваш нелегкий, але такий благородний труд. Бажаємо вам міцного здоров’я, щастя, сімейного благополуччя та успіхів у подальшому підвищенні рівня бойової готовності. 

Віримо, що ваша мужність та сила здатні подолати будь-які перешкоди!

Олександр АНІСІМОВ, голова районної державної адміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Щиро Вітаю всіх військовослужбовців з Днем Збройних Сил України.

Армія – це один з основних елементів стабільного і впевненого розвитку Української держави. Сьогодні українська армія проходить етап становлення. Переконаний, що навіть у найскладніших умовах ви залишитеся вірними присязі, спрямуєте всі свої сили й професійну майстерність на підтримання високої бойової готовності, дисципліни та організованості.

Вірю, що українська армія стане національною гордістю, гарантом стабільності та безпеки України. 

Бажаю Вам добра, родинної злагоди, здоров’я, щастя й нових звершень у благородній справі служіння Україні та її народові.

З повагою депутат Верховної Ради України Анатолій Кузьменко

Шановні працівники органів місцевого самоврядування області!

Щиро вітаю вас із нашим спільним святом – Днем місцевого самоврядування!

Цей день воістину стає народним святом, бо місцеве самоврядування сьогодні - найближча до людей та їхніх турбот владна самоорганізація.

Вона є важливим інститутом реального народовладдя та засобом реалізації інтересів територіальної громади. Саме органам місцевого самоврядування уготована висока честь і відповідальна місія об’єднувати громадян різного віку, політичних уподобань у спільному прагненні зробити Кіровоградщину і всю Україну щасливими й багатими.

Реалії сьогодення ставлять перед нами завдання – спільними зусиллями побудувати Українську державу європейського зразка. Країна поруч з економічними реформами потребує і подальшого розвитку органів місцевого самоврядування та децентралізації влади. За такими змінами - майбутнє держави. Тому й надалі залишаються актуальними питання вдосконалення та розширення повноважень самоврядних органів, посилення їх здатності активно долучатися до участі в управлінні регіональними і державними справами.

З нагоди свята висловлюю вдячність усім працівникам органів місцевого самоврядування за сумлінну та самовіддану працю, за високий професіоналізм, компетентність і відповідальність, активну громадську позицію у розбудові нашого регіону і держави в цілому.

Від щирого серця бажаю землякам - усім, хто працює на благо територіальних громад, відстоює їхні запити та інтереси - миру, міцного здоров’я, великого щастя, нових здобутків у роботі, родинного затишку та здійснення всіх ваших життєвих мрій і сподівань.

З повагою голова обласної ради Олександр Чорноіваненко

Петрівська районна державна адміністрація та районна рада сердечно вітають працівників органів місцевого самоврядування з професійним святом!

Діяльність органів місцевого самоврядування прямо чи опосередковано пов’язана з розв’язанням повсякденних проблем людей, ваше покликання -  захищати і відстоювати права і свободи кожного жителя нашого району, сприяти консолідації громадянського суспільства.

Від усього серця бажаємо усім, хто працює на благо територіальної громади, міцного здоров’я, щастя і непохитної віри у щасливе майбутнє рідної Петрівщини та України.

Нехай цей урочистий день додасть усім вам сил і наснаги на добрі справи, порозуміння і єдності задля добра, благополуччя та процвітання нашого Петрівського району.

Олександр АНІСІМОВ, голова районної державної адміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Щиро вітаю Вас з Днем місцевого самоврядування! Вам випала почесна і відповідальна місія – представляти громади, знати проблеми людей и докладати усіх зусиль для їх вирішення. Впевнений, що подальший розвиток і вдосконалення місцевого самоврядування й регіональної політики – це пріоритетний напрям розбудови демократичної, соціальної, правової держави, запорука збереження миру і спокою у суспільстві, входження нашої держави до європейської і світової спільноти.

Бажаю Вам міцного здоров’я, щастя, наснаги, нових професійних здобутків, оптимізму та родинного благополуччя.

З повагою депутат Верховної Ради України Анатолій Кузьменко

С. ТиликШановні депутати місцевих рад, сільські та селищні голови, шановні працівники органів місцевого самоврядування, високоповажна громадо Петрівщини!

Місцеве самоврядування в Україні має давні і глибокі історичні традиції. Однак вперше, принаймні в нашій новітній історії, ми відзначатимемо День місцевого самоврядування за таких непростих, я б сказала – навіть трагічних обставин, коли одна частина української території анексована з використанням військових підрозділів країни-сусідки, котра проголошувала себе одним з гарантів нашої незалежності, на іншій, знову ж таки за її безпосереднього втручання, виникли самозвані псевдодержавні утворення, а крім того – щодня ведуться бойові дії, що спричиняють загибель кращих синів і дочок країни, несучи горе і сльози в їх родини. Все це, на превеликий жаль, істотно затьмарює радість від свята. І все ж, ми не маємо права сьогодні бути слабкими, ми в жодному разі не повинні піддаватися капітулянтським, панічним настроям, адже правда і справедливість на нашій стороні, а відтак і перемога обов’язково буде за нами.

Максим ГромовНаш юний земляк Максим Громов добре відомий усій Україні. Про нього, як про наймолодшого захисника Вітчизни, писали центральні видання, він, разом з мамою Інною Михайлівною, був одним з головних героїв телепрограми «Хоробрі серця». За свої 18 років Максим уже встиг побачити багато такого, чого будь-якій  пересічній людині вистачило б на все життя.

Як розповідає мама Максима, він з дитинства був надзвичайно допитливим, мав багато захоплень. З особливим ентузіазмом брав участь в екологічному гуртку «Жайворонок», яким керує Н.Тимченко, має багато нагород за цікаві дослідження. Пізніше приєднався до пошуковців, які займаються поверненням з небуття імен воїнів, що полягли у роки другої світової війни. Ще одне захоплення – секція кульової стрільби, якою керує М.Смілов.

Дружив Максим і з книжками, а пізніше – з Інтернетом, в якому знаходив інформацію, яка його цікавила.

У Петровому цими днями в дружньому колі зустрілися працівники підприємства, що колись визначало економічну міць району, надаючи петрівчанам кілька десятків робочих місць, а мешканцям області – смачну, поживну і якісну продукцію

давно вже не спілкувалися у такому складі (Лариса Миколаївна Дубченко – завлабораторією, Олена Олександрівна Вербова – працівниця цеху незбираного молока, Валентина Григорівна Романько – майстер маслоцеху та Людмила Олегівна Трушкіна – бухгалтер по заробітній платі)Якось вже не думалося і не гадалося, що ми ще зберемося разом - свого часу дуже дружним і дієздатним колективом підприємства, яке було колись гордістю району і яке так несправедливо й безславно припинило своє існування: чи то з чиєїсь недоброї волі, чи то з управлінської неспроможності й некомпетентності, а, можливо, й з обох цих причин разом узятих

Ми – це працівники колишнього Петрівського молокозаводу, підприємства, чия продукція користувалася попитом не лише серед мешканців району, а й далеко за його межами.

Ініціювали цю нашу зустріч колишні працівниці, а нині працівниці Петрівської дільниці управління газового господарства Валентина Олексіївна Попович та Анжела Володимирівна Мовчан. Певне, до цього їх спонукали рідні стіни, в яких колись був наш молокозавод і в яких вони й до сьогодні працюють, хоча уже за напрямом зовсім іншого профілю. 

Шановні волонтери!

Прийміть щирі привітання з вашим святом. Місія, яку вам доводиться виконувати, особлива, адже основу будь-якої волонтерської роботи становлять любов, милосердя, співчуття. Піклуючись про людину, її майбутнє, забезпечуючи надання допомоги тим, хто потрапив у біду, ви робите вагомий внесок у розбудову соціальної держави, сприяєте утвердженню добра та справедливості. Ми вдячні вам за сумлінну працю, яка є часткою вашого життя. Сподіваємось що спільними зусиллями ми й надалі будемо співпрацювати і надавати допомогу тим, хто її потребує.

Нехай ваша компетентність, працьовитість, душевне тепло й надалі служитимуть людям. Нехай невичерпною буде чиста криниця ваших душ, а заслужена шана додасть сил і наснаги в служінні добру й милосердю.

Олександр АНІСІМОВ, голова районної державної адміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Наближається Новий рік та Різдво Христове. Ми усі, разом із родинами, відзначатимемо ці свята у теплих оселях. Тож давайте не забудемо й про воїнів у мерзлих окопах, ціною зусиль яких у наших в оселях зберігається мир. Поділіться своїм теплом із воїнами, долучіться до новорічної акції «Подаруй своє тепло воїнові». Сподіваємося, що активними учасниками цієї акції стануть сільські ради, сільгосптоваровиробники.

Ми закупили для вас спеціальні ящики, у них - ялиночка, гірлянда …. А далі чарівними зробіть їх ви. Заповніть їх продуктами: ковбасою домашньою, не будуть зайвими печені гуси, кури, сир і т.д., лимони, апельсини, листи, листівки, подарунки. Підпишіть - від кого.

Ми їх запакуємо і відвеземо воїнам. Ці посилочки - не іменні, для всіх воїнів з кожного блокпосту.

Наші найближчі волонтерські маршрути - 15 грудня у 34-й батальйон, 28 грудня у 17-й батальйон.

Потрібні:

1. Паяльні лампи (для розігріву машин).

2. Сокири, молотки, цвяхи, кирки.

3. Маскувальні сітки 7-8 м х 4-5.

4. Маскувальні халати.

5. Пластикові пляшки (3-6 літрів) для води.

6. Радіоприймачі.

7. Ліхтарики великі і малі, свічки, Мотузки для білизни, прищіпки.

8. Теплі речі.

9. Гроші на закупівлю валянків (100 пар).

Якщо напередодні свят колотимете кабанчика – поділіться свіжиною з воїнами – зробіть тушонку, або передайте нам сала (несолоного) на паштет та м’яса (на тушонку).

Алла Павлівна Горністова, голова волонтерського руху. Тел. 097-620-47-93.

 

Оля Філіпенко, Роман Займак, Тетяна Білець та Олена Дяченко з гостями О.І. Анісімовим, О.А. Стулій та В.В.Руденко.Діти з обмеженими функціональними можливостями знаходяться під постійною опікою громадськості. Увага до цієї категорії дітей найбільше прикута з боку усіх соціальних служб району. Головне завдання працівників - створити максимальні умови для розвитку кожної особистості. Однією зі складових цих дій став уже традиційний районний фестиваль «Повір у себе», приурочений до Міжнародного дня людей з обмеженими можливостями. Цього разу він проводився на тему: «Моя Батьківщина – рідна країна» задля того, щоб бути разом та поділитися теплом і щирістю душ людських, любов’ю та повагою до своєї неньки Батьківщини. У святі взяли участь представники соціальних служб району, голови сільських та селищних рад. Також завітали на фестиваль голова райдержадміністрації О.І.Анісімов та заступник голови районної ради В.В.Руденко. В прикрашеному актовому залі Петрівської ЗШ І-го ступеня звучать пісні про Україну, які зливаються з дитячим гамором. Учасники та гості фестивалю оглядають виставку дитячих робіт.

Затим ведучий промовляє:
- Моя Батьківщина – це вишеньки цвіт,
І верби над ставом, й калина.
Моя Батьківщина – це мрії політ,
Це рідна моя Україна!

Ми кожен день користуємося газом. Багато зручностей створює він у побуті. За допомогою нього ми готуємо їжу, гріємо воду, опалюємо приміщення. Знання елементарних правил поводження з газом є основою його безпечного використання. Нехтування безпекою і незнання елементарних правил поводження з газом призводить до тяжких наслідків - пожеж, вибухів, отруєнь та нерідко й до загибелі людей. Річ у тому, що при використанні газу і змішуванні його з повітрям (киснем) утворюється вибухонебезпечна суміш, і досить найменшої іскри, щоб сталося її займання. Аналіз аварійних ситуацій в Кіровоградській області показує, що існують основні причини, які призводять до нещасних випадків:

- Насамперед, це погана вентиляція газифікованих приміщень, особливо у вологу та вітряну погоду - тому кватирки вікон повинні бути постійно відкриті, вентиляційні решітки та канали очищені від жиру та сміття. Ні в якому разі не можна їх заклеювати, слід систематично перевіряти димовентиляційні канали на наявність в них тяги.

- Непоодинокі випадки виникнення пожеж при сушінні одягу після прання над газовими плитами. Тканина при висиханні поступово втрачає вологу та, відповідно, стає легшою. При потоці гарячого повітря від палаючого пальника тканина легко здувається, падає на пальник та спалахує, що й призводить до пожеж.

фрагменти конкурсних завданьВ районі проводиться чимало різноманітних заходів, які вже стали традиційними. Один з таких – районні змагання «Тато, мама і я – спортивна сім’я», цьогорічний етап яких пройшов нещодавно на базі Петрівського НВК. У змаганнях взяли участь сім’ї Максімових, які представляли Новостародубську ЗШ І-ІІІ ступенів, Тронзів – Петрівський НВК, Стеценків – Чечеліївську ЗШ І-ІІІ ступенівта Корчагіних – Петрівську ЗШ І ступеня. Мандатну комісію очолював методист відділу освіти райдержадміністрації Д.Суліма, а оцінювали змагання В.Кампо, В.Палян, С.Немазана та О.Охват – вчителі фізичної культури Петрівського НВК, Новостародубської і Чечеліївської загальноосвітніх шкіл. Обов’язки головного судді змагань виконувала С.Немазана.

Команди змагалися з ведення м’яча руками, перекочування обруча по землі, стрибків через скакалку. Були також такі цікаві і веселі вправи, як «Стонога», «Стрибки коника», «Пінгвінчик». Всі змагання і вправи проходили у вигляді естафет, в яких брали участь по черзі всі члени сім’ї.

ОЛЕКСАНДРІЙСЬКЕ МЕДИЧНЕ УЧИЛИЩЕ ПРОВОДИТЬ ПРИЙОМ СТУДЕНТІВ НА 2015/2016 НАВЧАЛЬНИЙ РІК ЗА ДЕРЖАВНИМ ЗАМОВЛЕННЯМ ТА ЗА РАХУНОК КОШТІВ ФІЗИЧНИХ І ЮРИДИЧНИХ ОСІБ ЗА СПЕЦІАЛЬНОСТЯМИ:

1. СЕСТРИНСЬКА СПРАВА - (на базі 9 кл.) - термін навчання 4 роки, кваліфікація - медична сестра.

2. СЕСТРИНСЬКА СПРАВА - (на базі 11 кл.) - термін навчання 3 роки, кваліфікація - медична сестра.

3. ЛІКУВАЛЬНА СПРАВА - (на базі 11 класів) - термін навчання 3 роки, кваліфікація - фельдшер.

4. АКУШЕРСЬКА СПРАВА — (на базі 11 класів) - термін навчання 2 роки 5 місяців, кваліфікація - акушерка.

5. СТОМАТОЛОГІЯ ОРТОПЕДИЧНА - (на базі 11 класів) - термін навчання 2 роки, кваліфікація - зубний технік. 

3а довідками стосовно вступу звертатися з 10 грудня до Олександрійського медичного училища або на сайті училища almedu.com

Довідки за адресою:
28008, Кіровоградська обл.,
м. Олександрія, вул. Шевченка, 176
тел. (05235) 4-01-26
e-mail: alexandriyamed@ukr.net