фрагменти конкурсних завданьВ районі проводиться чимало різноманітних заходів, які вже стали традиційними. Один з таких – районні змагання «Тато, мама і я – спортивна сім’я», цьогорічний етап яких пройшов нещодавно на базі Петрівського НВК. У змаганнях взяли участь сім’ї Максімових, які представляли Новостародубську ЗШ І-ІІІ ступенів, Тронзів – Петрівський НВК, Стеценків – Чечеліївську ЗШ І-ІІІ ступенівта Корчагіних – Петрівську ЗШ І ступеня. Мандатну комісію очолював методист відділу освіти райдержадміністрації Д.Суліма, а оцінювали змагання В.Кампо, В.Палян, С.Немазана та О.Охват – вчителі фізичної культури Петрівського НВК, Новостародубської і Чечеліївської загальноосвітніх шкіл. Обов’язки головного судді змагань виконувала С.Немазана.

Команди змагалися з ведення м’яча руками, перекочування обруча по землі, стрибків через скакалку. Були також такі цікаві і веселі вправи, як «Стонога», «Стрибки коника», «Пінгвінчик». Всі змагання і вправи проходили у вигляді естафет, в яких брали участь по черзі всі члени сім’ї.

одне із змаганьСлід сказати, що всі учасники змагалися завзято, мали неабияку волю до перемоги, але значну роль відіграв фактор вправності: хтось заплутався у скакалці і відстав від суперника, хтось впустив на підлогу обруч чи м’яч… Склалося так, що фортуна найприхильнішою виявилася до сім’ї Максімових, які і стали переможцями. Втім, решту учасників назвати переможеними теж не вірно, бо всі залишилися задоволеними, отримали непоганий заряд бадьорості і гарного настрою.

 загальне фото учасників

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімках: фрагменти конкурсних завдань; загальне фото учасників.