Оля Філіпенко, Роман Займак, Тетяна Білець та Олена Дяченко з гостями О.І. Анісімовим, О.А. Стулій та В.В.Руденко.Діти з обмеженими функціональними можливостями знаходяться під постійною опікою громадськості. Увага до цієї категорії дітей найбільше прикута з боку усіх соціальних служб району. Головне завдання працівників - створити максимальні умови для розвитку кожної особистості. Однією зі складових цих дій став уже традиційний районний фестиваль «Повір у себе», приурочений до Міжнародного дня людей з обмеженими можливостями. Цього разу він проводився на тему: «Моя Батьківщина – рідна країна» задля того, щоб бути разом та поділитися теплом і щирістю душ людських, любов’ю та повагою до своєї неньки Батьківщини. У святі взяли участь представники соціальних служб району, голови сільських та селищних рад. Також завітали на фестиваль голова райдержадміністрації О.І.Анісімов та заступник голови районної ради В.В.Руденко. В прикрашеному актовому залі Петрівської ЗШ І-го ступеня звучать пісні про Україну, які зливаються з дитячим гамором. Учасники та гості фестивалю оглядають виставку дитячих робіт.

Затим ведучий промовляє:
- Моя Батьківщина – це вишеньки цвіт,
І верби над ставом, й калина.
Моя Батьківщина – це мрії політ,
Це рідна моя Україна!

Після віршованих привітань ведучих зал заполонила пісня «Україна» у виконанні Влади Адамюк. Звертаючись до дітей з вітальним словом, голова РДА О.І.Анісімов зазначив, що патріотизм починається з любові до Батьківщини, і кожен громадянин мусить внести свій посильний внесок у розбудову та становлення держави, збереження її цілісності і миру. І для втілення цих глобальних завдань  великі надії покладаються саме на молоде покоління. Далі у рамках програми фестивалю його учасники, яких глядачам презентували ведучі, демонстрували свої творчі здібності. У цьому заході також взяли участь вихованці початкової школи: були ведучими, танцювали та співали. Учасників фестивалю «Повір у себе» було нагороджено дипломами та відзначено призами, які вручали дітям О.І.Анісімов і В.В.Руденко. Директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді О.А.Стулій побажала усім миру, здоров’я, щастя, успіхів у здійсненні задумів та мрій. Наостанок Оксана Анатоліївна висловила подяку і найкращі побажання освітянам, причетним до проведення цього заходу, а також керівникам сільгосппідприємств: «Маяк» В.П.Кузнецову, «Малинівське» В.І. Мірошниченкові, «Райпольське» В.Г.Деркачу, «Водянське» Г.І.Огиру, «Богнер» А.М.Нероді, «Вершино-власівське» Г.М.Сидоренку, «Агродар ЛТД» А.Ю. Дорофєеву, приватним підприємцям С.О.Висоцькому, М.В.Новаку і громадській організації «Однодумці» та висловила сподівання на подальшу плідну співпрацю.

Сергій АНДРУСЕНКО

На знімку: Оля Філіпенко, Роман Займак, Тетяна Білець та Олена Дяченко з гостями О.І. Анісімовим, О.А. Стулій та В.В.Руденко.