Шановні працівники соціальної сфери!

Щиро вітаю вас із професійним святом!

Кожен день для вас – це напружена копітка праця, адже, не зважаючи на вихідні чи свята, уразливим категоріям населення має бути приділена належна увага. Ви - та ключова ланка, яка забезпечує виконання соціальних обов’язків держави перед громадянами.

Україна у стані неоголошеної війни, і це не може не стосуватись і вашої роботи: з’являються додаткові категорії населення – учасники АТО, переселенці, яких влада не має права залишати без турботи і допомоги. Приємно відзначити, що, попри надскладні умови, в яких зараз живе уся держава, у соціальній сфері відбуваються відчутні зміни на краще, і в цьому є і ваша беззаперечна заслуга.

Я переконаний, що ви і надалі з притаманним вам сумлінням і самовідданістю спрямовуватимете свої зусилля, професійні знання і великий практичний досвід на досягнення нової якості життя наших громадян.

Бажаю подальших успіхів і натхнення у вашій відповідальній і благородній роботі. Міцного здоров’я, щастя, добра і злагоди вам і вашим родинам. 

Голова обласної державної адміністрації Сергій КУЗЬМЕНКО

Шановні працівники соціальної сфери!

Вітаємо вас з професійним святом, яке по праву належить тим, хто виявляє милосердя, створює добро не тільки зі службового обов’язку, а й за велінням совісті та покликом душі.

Не маємо сумніву, шановні працівники соці-альної сфери, що властивий вам високий моральний та професійний потенціал і надалі слугуватиме інтересам громади району. Прийміть вдячність за самовідданість, вірність обов’язку і покликанню.

Зичимо вам міцного здоров’я, добробуту, злагоди і домашнього затишку, звершення задумів, невтомного творчого пошуку, подальших успіхів у роботі.

Олександр АНІСІМОВ, голова районної державної адміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Шановні ракетники і артилеристи!

Прийміть наші найтепліші і найщиріші поздоровлення з Днем ракетних військ і артилерії!

Сьогодні вітаємо всіх, хто у цей нелегкий час присвятив життя військовій службі, гідно продовжуючи почесну справу своїх попередників, забезпечуючи військову міць і обороноздатність Української держави та оберігає недоторканність її кордонів. 

Бажаємо вам і вашим родинам міцного здоров’я, чистого мирного неба та благополуччя. Впевнені, що ваша самовідданість і пильність будуть і надалі сприяти зміцненню оборонної могутності нашої країни.

Олександр АНІСІМОВ, голова районної державної адміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Шановні працівники залізничного транспорту!

Районна державна адміністрація сердечно вітає вас з нагоди Дня залізничника.

Щиро вдячні вам за наполегливу працю на добробут рідного краю, його жителів.

Зичимо вам здоров’я, добра і благополуччя, невичерпного оптимізму, непохитної впевненості у своїх силах, достатку та радості у ваших оселях.

Олександр АНІСІМОВ, голова районної державної адміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

на марші - учасники пробігу «Слава визволителям України»Слова з пісні «День победы» про свято зі сльозами на очах за багато років стали своєрідним штампом. Та нині вони, як ніколи, відповідають дійсності, бо нинішнє відзначення 70-річчя визволення України від фашистських загарбників проходить в умовах нової фашистської навали. Справжньою трагедією і дивною гримасою історичного розвитку цивілізації є те, що фашизм, під звучною назвою «Русскій мір», відродився у країні, яка брала якнайактивнішу участь у боротьбі з гітлерівським фашизмом. Це важко зрозуміти кожному з нас, а що ж казати про тих, хто пліч-о-пліч з росіянами і представниками інших народів СРСР воювали з загарбниками у роки Другої світової війни? Часто у їхніх очах бринять сльози від усвідомлення того, що Росія несподівано стала для нас ворогом, агресором, який прийшов на нашу землю, аби встановити свої порядки, як це свого часу робили гітлерівці.

колектив управлінняУправління соціального захисту населення Петрівської районної державної адміністрації, відповідно до покладених на нього завдань, забезпечує реалізацію державної соціальної політики на території району:

- у сфері соціально-трудових відносин, оплати іналежних умов праці;

- з питань соціального захисту населення, підтримки сім’ї, попередження насильства сім’ї, забезпечення рівності прав чоловіків та жінок;

- призначення та ви-плату соціальної допомоги, компенсацій та інших соціальних виплат, встановлених законодавством України, надання субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива;

готується черговий вантаж в зону АТОНадворі вже опадає останнє осіннє листя, вже зібраний у полі урожай, але спокою на Сході України так і немає.

Наші герої і досі стоять на передових. Тож новостародубці знову не забувають про своїх захисників. Так мешканці вулиць Дімітрова, Колгоспної, Жовтневої, Леніна, Чапаєва, Крупської, Щорса, Дружби та інші зібрали та передали воїнам АТО продукти харчування (картоплю, цибулю, моркву, буряк, капусту, часник, перець, крупи, жир, сало, тушонку, консервацію) та теплі речі. Кожен мешканець, який давав воїнам продукти, передавав їм теплий привіт та із сльозами на очах бажав перемоги і живими повернутися до своїх сімей. Активну участь в організації збору допомоги взяла депутат Новостародубської сільської ради К.І.Санітарчук.

фрагмент зустрічіНещодавно відбувся тематичний семінар-навчання працівників управління соціального захисту населення з уповноваженими представниками сільських та селищних рад.

Спеціалісти розповіли про зміни до постанови КМ України «Про затвердження Порядку призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги».

Зокрема, згідно з нею компенсація призначається, виходячи з прожиткового мінімуму для працездатних осіб (1218 грн.) та осіб, які досягли пенсійного віку (949 грн.).

- 15 відсотків – фізичним особам, які надають соціальні послуги інвалідам І гр.;

Отож цими днями добігла кінця чергова виборча кампанія по формуванню вищого органу законодавчої влади в Україні – Верховної Ради. Офіційні підсумки позачергових виборів -2014 члени ЦВК обіцяють надати не пізніше 10 листопада. Але, зрозуміло, вони навряд чи суттєво різнитимуться від тих даних, якими сьогодні оперують представники різних засобів масової інформації чи політичні аналітики, котрі зараз намагаються спрогнозувати склад і характер майбутньої правлячої коаліції.

Тож, як би там не було, а деякі підсумки і певні висновки ми уже можемо зробити й сьогодні. Отже, вперше за усю історію незалежності України, суттєво переважаючу кількість мандатів до Верховної Ради здобули представники демократичних сил з проукраїнського табору, які своєю стратегічною метою визначили євроінтеграцію та й загалом прагнення більш тісної і всебічної співпраці з країнами-представниками так званого цивілізованого світу. Звичайно, такий вибір народу вселяє оптимізм, але, як це часто у нас буває – оптимізм доволі обережний, адже ніхто, на жаль, своїми справами ще не спростував нашої ж народної мудрості, що там, де два українці - там три гетьмани. Чи вистачить нам мудрості хоч цього разу не стати на вже добре знайомі граблі?

«Запрошуємо дорогих гостей до «Школи успіху»!»Чергове засідання клубу ветеранів педагогічної праці «Свічадо» нещодавно пройшло в Петрівській ЗШ І-ІІІ ступенів.

Учні школи привітали педагогів-ветеранів, вручили хліб-сіль голові клубу Ніні Василівні Гуренко і запросили гостей до приміщення. Вони пройшли живим коридором під оплески, кожен отримав сувенір, виготовлений дитячими руками. Крім того, в фойє була розгорнута виставка виробів, виготовлених учнями і вчителями.

Засідання клубу розпочалося музичним привітанням у виконанні сім’ї Чорнопольських і вступним словом Н.Гуренко. Затим директор школи Л.Гнатюк виступила з презентацією навчального закладу - «Школи успіху». За цією назвою стоять дійсно успішні справи. Педагогічний колектив розуміє, що тільки завдяки креативності, високому рівню знань, які отримують учні, школа може конкурувати з міськими навчальними закладами сусідніх Жовтих Вод. Тож заклад - лауреат Всеукраїнського конкурсу «100 кращих шкіл України», вчителі – переможці та призери обласних етапів щорічних конкурсів «Вчитель року», учні - переможці і призери предметних олімпіад, спортивних змагань (серед вихованців школи є навіть чемпіонка світу І.Біреш), шкільна команда КВК (клубу веселих і кмітливих) – неодноразовий переможець обласних, призер Всеукраїнських змагань, є й багато інших досягнень: все це «Школа успіху». Не можна не згадати і  учнівську країну «Дивосвіт» - школу виховання справжніх громадян і патріотів.

Ніна Ваніна з учнями та батькамиДля них і для нас все було нове і незвичне: школа, вчителі, предмети, клас, підручники. Дуже переживали і ми, і діти. 

Познайомились із новим класним керівником – Ніною Іванівною Ваніною. Вона й запропонувала усім разом: нам і нашим дітям піти в туристичний похід з метою більш тісного знайомства.

І ось настав чудовий теплий вересневий суботній ранок. До школи, а потім у похід вирушили і мами, і тата, і наші діти. Тата приготувались до походу серйозно: М.П. Колісник прийшов з пилкою, О.М. Нечай взяв із собою сокиру. Не відстали і мами: Л.М. Новак взяла з собою казанок для каші, Т.О. Іваниця принесла крупи, Н.М.Костенко прихопила приправи, Л.М. Нечай сервірувала стіл, Н.Г. Колісник готувала бутерброди, Т.В.Щербакова  запікала картоплю у фользі.

оформлені за біблійними мотивами приміщення, певне, змусять когось замислитися над вічними цінностями добра і зла, правди і справедливості14 жовтня 2014 року Петрівська виправна колонія (№ 49) відкрила двері для представників релігійних та громадських організацій, органів державної влади, родичів  засуджених чоловіків та журналістам, котрі бажали ознайомитись з умовами відбування покарання в установі. Також до проведення заходу долучились перший заступник голови Петрівської районної державної адміністрації Ігор Дементьєв та члени спостережної комісії.

До програми Дня відкритих дверей входило відвідування приміщень гуртожитків, де проживають засуджені, медичної частини, виробничих цехів майстерні.

В ході проведення екскурсії гостям продемонстрували відділення соціально-психологічної служби, виробничі цехи майстерні , лазнепральний комплекс, крамницю та їдальню для засуджених. Всі бажаючі мали можливість скуштувати хліб, котрий випікають у колонії, та страви, котрі мали бути подані чоловікам на обід.

участь команди «Стоп. Кадр»Чомусь абревіатуру КВН за звичкою з радянських часів, коли мовою практично всіх заходів була російська, не перекладають. Вона означає «клуб весёлых и находчивых», тож українською слід було б писати КВК – «клуб веселих і кмітливих». Та районні змагання шкільних команд КВН (як було зазначено у сценарії), що пройшли в Петрівському НВК, відповідали саме цій абревіатурі, яку я б розшифрував, як «клуб веселих і наполегливих». Чому? Про це трохи згодом.

- У царство гумору запрошуємо вас,
І переможе хай найвеселіший!
Ви є, команди? Покажіть свій клас,
Тож починаймо гру скоріше.

Такими словами ведучої розпочалися змагання, в яких взяли участь команди «Стоп. Кадр» Новостародубської ЗШ І-ІІІ ступенів, «Полосаtіки» Петрівського НВК, «Еталон» Чечеліївської ЗШ І-ІІІ ступенів і «Смугастий рейс» Луганської ЗШ І-ІІІ ступенів.

Звертаємо увагу, що з 27 жовтня в школах тривають осінні канікули, а це означає, що на вулицях міст та сіл побільшало охочих до ігор дітей. Граючись, юні учасники дорожнього руху нерідко забувають про обережність, тож увагу слід проявити дорослим. Як свідчить статистика, під час канікул значно збільшується ризик травмування дітей на дорозі внаслідок дорожньо-транспортних пригод. Тож ДАІ нагадує водіям: під час канікул будьте уважнішими до юних учасників дорожнього руху.

Враховуючи те, що рух транспорту ускладнюється зміною погодних умов: дощ, туман, ожеледиця, перші заморозки, а як наслідок – мокре, слизьке покриття проїжджої частини, просимо водіїв бути особливо уважними при керуванні транспортними засобами і дотримуватись Правил дорожнього руху та безпеки перевезення дітей у автомобілі.

Дуже часто саме батьки нехтують елементарними правилами безпеки для маленьких пасажирів: перевозять малечу на передньому сидінні авто, що категорично заборонено правилами, забувають пристебнути маленького пасажира ременем безпеки, не кажучи вже про встановлення спеціального дитячого автокрісла.

Ну ось ми й знову у фіналі! І знову, як і в Чемпіонаті України серед аматорів, нашим суперником у фінальних поєдинках стане команда з Західної України – СКК «Демня», що представляє однойменне містечко з Миколаївського району на Львівщині. Радує, що за регламентом Кубку фінал складається з двох поєдинків: виїзного та домашнього. Адже тепер один з цих поєдинків зможуть побачити наші земляки, та й для нашої команди, в разі невдалого початку, буде нагода виправити ситуацію. Як це було у півфіналі, першу гру в якому з горностаївським «Миром» ми відверто провалили. Свідками нульової нічиєї на стадіоні «Інгулець» були близько трьох сотень петрівчан, які, гадаю, погодяться, що повну ігрову перевагу мали наші футболісти, але м’яч, як мовиться, у ворота суперників уперто «не йшов». Тож налаштувавшись належним чином на гру-відповідь, ми вже у Горностаївці, на очах тамтешніх уболівальників, не залишили їх улюбленцям жодного шансу. При тому, що суддівська бригада з Одещини була явно не прихильна до нашої команди. Надто ж бо суперечливими були і пенальті, призначений у наші ворота, і не зарахований забитий нами другий гол, не кажу вже про безліч суддівських свистків після кожного ігрового зіткнення, які головний арбітр зустрічі в дев’яноста відсотків випадків супроводжував категоричним жестом в сторону наших воріт. Але цього дня ми були на голову сильнішими, що простежувалося не лише за кількістю створених гольових моментів, але й за повною територіальною перевагою і відсотком контролю м’яча, тож, зрештою, вже  й арбітри, змирившись із тим, що цього разу «не їх день», вже сяк-так довели зустріч до кінця, певне, задовольнившись тим, що рахунок 1:0 на користь нашої команди не став розгромним.

До відома громадян, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції: зверніться до органів соціального захисту населення щодо надання щомісячної адресної допомоги переселенцям для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

Також населенню надається компенсація додаткових витрат на оплату комунальних послуг в умовах підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги.

Управління соціального захисту населення Петрівської районної державної адміністрації розташоване за адресою: смт. Петрове вул. Ілліча, 32, телефон „гарячої лінії” -  9-63-33, телефон начальника управління соціального захисту населення Валентини Григорівни Сибіри 067-943-51-40