оформлені за біблійними мотивами приміщення, певне, змусять когось замислитися над вічними цінностями добра і зла, правди і справедливості14 жовтня 2014 року Петрівська виправна колонія (№ 49) відкрила двері для представників релігійних та громадських організацій, органів державної влади, родичів  засуджених чоловіків та журналістам, котрі бажали ознайомитись з умовами відбування покарання в установі. Також до проведення заходу долучились перший заступник голови Петрівської районної державної адміністрації Ігор Дементьєв та члени спостережної комісії.

До програми Дня відкритих дверей входило відвідування приміщень гуртожитків, де проживають засуджені, медичної частини, виробничих цехів майстерні.

В ході проведення екскурсії гостям продемонстрували відділення соціально-психологічної служби, виробничі цехи майстерні , лазнепральний комплекс, крамницю та їдальню для засуджених. Всі бажаючі мали можливість скуштувати хліб, котрий випікають у колонії, та страви, котрі мали бути подані чоловікам на обід.

начальник установи Едуард Кущ приймає в дарунок від гостей ікону-оберігНачальник установи Едуард Кущ особисто надав коментарі стосовно кожного об’єкта, котрий був відвіданий, та відповідав на численні запитання родичів та журналістів.

– Ми проводимо «День відкритих дверей» з запрошенням родичів засуджених саме для того, щоб вони могли на власні очі впевнитись, що для їхніх чоловіків, синів та батьків в установі створені достойні комунально-побутові умови та дотримуються всі затверджені законом права, - розповів Едуард Миколайович. - Можна безліч разів розповідати про це, але всеодно сумніви залишаться. Показавши одного разу де і як чоловіки відбувають покарання, ми розвіюємо ці сумніви.

В цілому захід отримав схвальні відгуки як від запрошених гостей, так і від самих засуджених.

Наталія Бурлак, Петрівська виправна колонія (№49)

На знімках: оформлені за біблійними мотивами приміщення, певне, змусять когось замислитися над вічними цінностями добра і зла, правди і справедливості; начальник установи Едуард Кущ приймає в дарунок від гостей ікону-оберіг.