Ніна Ваніна з учнями та батькамиДля них і для нас все було нове і незвичне: школа, вчителі, предмети, клас, підручники. Дуже переживали і ми, і діти. 

Познайомились із новим класним керівником – Ніною Іванівною Ваніною. Вона й запропонувала усім разом: нам і нашим дітям піти в туристичний похід з метою більш тісного знайомства.

І ось настав чудовий теплий вересневий суботній ранок. До школи, а потім у похід вирушили і мами, і тата, і наші діти. Тата приготувались до походу серйозно: М.П. Колісник прийшов з пилкою, О.М. Нечай взяв із собою сокиру. Не відстали і мами: Л.М. Новак взяла з собою казанок для каші, Т.О. Іваниця принесла крупи, Н.М.Костенко прихопила приправи, Л.М. Нечай сервірувала стіл, Н.Г. Колісник готувала бутерброди, Т.В.Щербакова  запікала картоплю у фользі.

У підготовці дров для вогнища, улаштуванні привалу, сервіровці столу брали участь всі: батьки, діти, вчитель.

Поки варилась каша і пеклась картопля, діти разом з батьками грали у футбол, у «вибивного».

А далі Ніна Іванівна провела обряд посвячення нас у туристи. Ми пройшли обкурювання димом туристичного вогнища, нас випробували стравою «на один зуб», ми відповідали на запитання туристичної вікторини.

А тим часом приготувалася каша і картопля. Діти ласували бутербродами, салатами, запашною кашею і апетитною картопелькою. На десерт - смачні солодощі, які отримали діти за перемогу у вікторині.

Сміх, позитивні емоції, чудовий настрій, прекрасно проведений час – це підсумок нашого походу. 

Насамкінець вирішили, що такі походи стануть традиційними для нашого класу.

Любов Новак, Тетяна Іваниця, Людмила Нечай, члени батьківського комітету 5-В класу Петрівського НВК