«Запрошуємо дорогих гостей до «Школи успіху»!»Чергове засідання клубу ветеранів педагогічної праці «Свічадо» нещодавно пройшло в Петрівській ЗШ І-ІІІ ступенів.

Учні школи привітали педагогів-ветеранів, вручили хліб-сіль голові клубу Ніні Василівні Гуренко і запросили гостей до приміщення. Вони пройшли живим коридором під оплески, кожен отримав сувенір, виготовлений дитячими руками. Крім того, в фойє була розгорнута виставка виробів, виготовлених учнями і вчителями.

Засідання клубу розпочалося музичним привітанням у виконанні сім’ї Чорнопольських і вступним словом Н.Гуренко. Затим директор школи Л.Гнатюк виступила з презентацією навчального закладу - «Школи успіху». За цією назвою стоять дійсно успішні справи. Педагогічний колектив розуміє, що тільки завдяки креативності, високому рівню знань, які отримують учні, школа може конкурувати з міськими навчальними закладами сусідніх Жовтих Вод. Тож заклад - лауреат Всеукраїнського конкурсу «100 кращих шкіл України», вчителі – переможці та призери обласних етапів щорічних конкурсів «Вчитель року», учні - переможці і призери предметних олімпіад, спортивних змагань (серед вихованців школи є навіть чемпіонка світу І.Біреш), шкільна команда КВК (клубу веселих і кмітливих) – неодноразовий переможець обласних, призер Всеукраїнських змагань, є й багато інших досягнень: все це «Школа успіху». Не можна не згадати і  учнівську країну «Дивосвіт» - школу виховання справжніх громадян і патріотів.

хліб-сіль приймає Н.ГуренкоРозповіла Л. Гнатюк і про багато нововведень, про те, що школа є опорною в ра-йоні з управлінської діяльності. 

- Нині освітяни повинні працювати так, щоб не було в галузі віддалених околиць, неперспективних шкіл – завершила виступ Лідія Григорівна.

Начальник відділу освіти райдержадміністрації Г.Москалець, вітаючи колег-ветеранів, також зупинився на досягненнях педагогів і учнів школи. Він зауважив, що загалом освітянська галузь району вже не перший рік перебуває на підйомі, з року в рік збільшується кількість учнів – переможців і призерів олімпіад з базових дисциплін, за рейтинговими показниками галузь вважається кращою в області, що є незаперечним показником високої продуктивності праці педагогів району. Вони є гідними нащадками і послідовниками своїх попередників – ветеранів освітянської галузі, що присутні на цьому святі, яким є для них кожне засідання клубу «Свічадо».

О.Скоринін: «Ми раді, що у нашої шановної колеги такий талановитий син»- Ви заклали міцний фундамент освітянської галузі району, а ваші молодші колеги успішно продовжують вашу справу, – запевнив Григорій Леонідович, звертаючись до ветеранів.

До присутніх також  звернулася голова райкому профспілки працівників освіти Л.Горбанець. Вона привітала їх зі святами, які відзначалися незадовго до цього, зокрема зі святом Покрови Пресвятої Богородиці, побажала здоров’я, щастя, ніколи не черствіти душею.

Організатори засідання клубу, зокрема Л.Горбанець, підготували для учасників чудовий сюрприз: невеликий концерт професійних артистів – солістів Кіровоградської обласної філармонії. У ньому взяли участь лауреати багатьох конкурсів Олена Рябошапко і Ярослав Страшний, молоді артисти Владислав Найда і Влад Кашпуренко. 

неодноразово учасники клубу вітали артистів стоячиГлядачі щирими оплесками обдаровували всіх артистів, бо ж всі вони дійсно надзвичайно талановиті. Як зазначив Г.Москалець, їм дуже приємно зустрітися з талановитим співаком Ярославом Страшним ще й тому, що, практично, всі присутні добре знають його маму Марію Григорівну Балашову, знаного в області і за її межами педагога – видатного спеціаліста в галузі дошкільної освіти. А Л.Гнатюк, висловлюючи подяку артистам, зізналася, що це були хвилини насолоди і добра. Вона побажала їм від імені всіх присутніх щастя, здоров’я і великих творчих злетів.

Завершилося засідання спілкуванням у неформальній атмосфері в новому барі, облаштованому місцевим підприємцем Л.Тищенко.

Л.Гнатюк висловлює подяку учасникам концерту

Анатолій РЯБОКОНЬ.

На знімках: «Запрошуємо дорогих гостей до «Школи успіху»!»; хліб-сіль приймає Н.Гуренко; О.Скоринін: «Ми раді, що у нашої шановної колеги такий талановитий син»; неодноразово учасники клубу вітали артистів стоячи; Л.Гнатюк висловлює подяку учасникам концерту.