Олександр Григорович Хруль22 жовтня Петрівщина була в жалобі. Неоголошена війна колись «братнього народу» продовжує збирати на кривавих жнивах свої жертви, чорним крилом докотилась вона і до нашого степового краю: захищаючи рідну землю загинув 22-річний наш земляк, добрий та чуйний син, онук, добрий товариш, справжній патріот та вірний син України - Олександр Григорович Хруль.

Військовослужбовець Кіровоградського десантного полку Олександр Хруль героїчно загинув під час оборони Донецького летовища,оборонців якого терористи прозвали «кіборгами». 

Про бойового побратима офіцер відділення по роботі з особовим складом 3-го полку спеціального призначення розповів: «Олександр був призваний по мобілізації, майже відразу по закінченні строкової служби в Збройних Силах, пройшов допідготовку і, за розпорядженням командування, був відправлений в зону АТО. Не жаліючи себе, він виконував свій обов’язок. Всі бійці кожного дня практично бачать там смерть, є, на жаль, і багато загиблих. Вони знали, що, можливо, смерть чекає і на них, але, тим не менше, ні на що не зважаючи, виконували свій обов’язок, виконували присягу, захищали рідну землю, рідну домівку. Так і Олександр усвідомлював, що може загинути, проте виконував свій обов’язок і загинув як герой!»

ДВК № 350617 за роботоюОсь вже і позаду чергова виборча кампанія: українці 26 жовтня зробили свій вибір, обравши новий склад Верховної Ради України.

Цього разу обрання нового українського парламенту проходило у надзвичайно складних умовах, зумовлених, в першу чергу, війною на Донбасі. Через це у ряді виборчих округів вибори не відбулися, а у прифронтовій зоні траплялися досить неприємні інциденти – десь голосування довелося припинити, бо у безпосередній близькості бойовики-терористи розпочали бойові дії, десь озброєні люди вигнали з дільниці спостерігачів, які зафіксували порушення, десь члени виборчих комісій зіпсували бюлетені. Практично скрізь сепаратисти розповсюджували погрози на адресу людей, які наважилися голосувати, і членів виборчих комісій. Та вес ж вибори тут відбулися, хоча кількість виборців, які прийшли голосувати, не зважаючи на вказані перепони, і не перевищила 30%. Втім, з огляду на сказане вище, і це можна вважати досить значним успіхом.

РІШЕННЯ

від 26 вересня 2014 року № 570

Про затвердження технічної документації по нормативній грошовій оцінці земельних ділянок, які відводяться в оренду ПП «ЛАН-ЛФ-АГРО»

Розглянувши пропозицію голови Петрівської районної ради від 09 вересня 2014 року № 01-13/225/1, заяву директора ПП «ЛАН-ЛФ-АГРО» від 12 серпня 2014 року, технічну документацію по нормативній  грошовій оцінці земельних ділянок, які відводяться в оренду ПП «ЛАН-ЛФ-АГРО» для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (за межами населених пунктів) на території Петрівської сільської ради Петрівського району Кіровоградської області, розроблену державним підприємством «Кіровоградський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою», висновок державної експертизи землевпорядної документації Головного управління Держземагентства у Кіровоградській області від 31 липня 2014 року № 628, відповідно до статті 23 Закону України «Про оцінку земель», статті 9 Закону України «Про державну експертизу землевпорядної документації», статті 43, 47 частини 5 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи висновки і рекомендації постійної комісії районної ради з питань агропромислового комплексу, екологічної безпеки, раціонального використання місцевих природних ресурсів від 09 вересня 2014 року № 172, районна рада ВИРІШИЛА:

Відповідно до Порядку проведення конкурсу щодо набуття права оренди об’єктів та майна спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району, затвердженого рішенням районної ради від 05 квітня 

2012 року № 227 районна державна адміністрація оголошує намір щодо передачі в оренду наступних об’єктів:

Мисливці Петрівського району звертаються до жителів району з приводу нещадного випалювання балок і степу, тобто основних мисливських угідь. Нещодавно було спалено навіть заліснену балочку в межах населеного пункту при виїзді з Петрового в напрямку Водяного. По-варварськи випалено балку біля літнього табору ВРХ колишньої МТФ№3 під автотрасою перед с. Маловодяне. Саме там  гніздився фазан, бігали кізочки і зайці. Туди з усього району приїздили за грибами. Тепер там випалена пустка і нічого більше, окрім сажі.

Хочеться згадати також про згубну практику спалювання пожнивних решток сільгоспвиробниками, шкода від котрої завдається усій екології, зокрема флорі і фауні. Особливо, якщо такі «спеціалісти» палаючою авто- чи тракторною покришкою з усіх боків запалюють поле, то там гине усе живе.

В цьому році було спалено Власівську балку, яка є заповідним урочищем. Там росли рідкісні квіти і рослини, що занесені в Червону Книгу. Хіба ж ми такі варвари, що готові знищити все, а після нас хоч потоп?

Мабуть, неможливо знайти людину, яку не хвилювали б події на Сході України. Боляче дивитися телерепортажі про зруйновані міста і села, зламані життя людей, загиблих воїнів і мирних жителів, біженців, які змушені тікати від жахіть війни, що прийшла на їхню землю. 

Після того, як Українська Армія звільнила від бандформувань терористичних організацій ЛНР і ДНР значну частину території Луганської і Донецької областей, більшість біженців намагаються повернутися додому, сподіваючись, що війна у їхні міста і села не повернеться. Ми переконані, що від сепаратистської нечисті, зрештою, буде звільнена вся Україна, зруйноване буде відбудоване, в нашій державі запанує мир і спокій. А поки що дуже приємно читати такі листи, як той, що прийшов з багатостраждального Маріуполя, який пропонуємо увазі наших читачів.

- Ми, сім’я біженців з Маріуполя (6 чоловік), що впродовж місяця проживали в селі Луганка Петрівського району, повернулися додому. Хочемо через районну газету висловити подяку жителям села, які у тяжкий час оточили нас увагою і турботою.

Олександрійський об’єднаний військовий комісаріат проводить відбір кандидатів для проходження військової служби за контрактом (в тому числі короткостроковим) у військовій частині А1126

За довідками звертатись в Олександрійський ОМВК за адресою: м. Олександрія, вул. Шевченка 85, кімната № 9.

Сергій Сидоренко, військовий комісар Олександрійського ОМВК, підполковник

ДОВІДКА

про стан роботи зі зверненнями громадян у Петрівській районній державній адміністрації за січень-вересень 2014 року

Протягом січня-вересня 2014 року до районної державної адміністрації надійшли звернення громадян, статистику яких можна відстежити за цією таблицею

Станом на 1 жовтня 2014 року до райдержадміністрації надійшло 19 колективних звернень, 6 – анонімних.

Віктор Давидович ВендровНа минулому тижні важкої і непоправної втрати зазнала журналістика району: після тривалої і невиліковної хвороби пішов із життя наш старший колега: колись фотокореспондент та журналіст районки, а згодом – багаторічний редактор студії районного радіомовлення, впродовж кількох останніх років - керівник прес-групи районної ради ветеранів України та, певне, найактивніший дописувач до районної газети Віктор Давидович Вендров.

Власне, якщо говорити відверто, то непоправної втрати зазнала не лише журналістика, але й загалом уся громада району, адже в особі невгамовного Віктора Давидовича ми втратили чудового комунікатора, який був свідком, можливо, найуспішнішого періоду в історії становлення нашого Петрівського району в період з 50-х по 80-ті роки минулого століття, і вже згодом охоче ділився своїми спогадами про ті часи, подаючи їх у вигляді нарисів про найяскравіші постаті Петрівщини, про найбільш значимі події в її господарському, економічному, культурному та ідеологічному житті.

Не сказати, що завжди й усіма схвально сприймалася публіцистика Вендрова. Неодноразово й до нас у редакцію зверталися читачі, які вважали чимало з того, що писав Віктор Давидович, досить суб’єктивним, деякі факти – перекрученими. Доходило й до того, що найнепримиренніші критики вимагали від співзасновників «заборонити газеті публікувати отого Вендрова». Та все ж переважна більшість петрівчан до таких публікацій ставилася схвально, адже попри деякі фактологічні неточності, які, можливо, колись і траплялися, загалом вони усе ж доволі правдиво відображали нашу вчорашню історію, а ще – давали можливість кожному зануритися спогадами у минуле, пригадати ті яскраві постаті, що свого часу визначали обличчя Петрівщини, а разом з тим згадати і власну молодість, яка, напевне, у кожного з нас була найпрекраснішим періодом в житті.

От і добігає до кінця черговий футбольний сезон на Петрівщині – фактично перший, який ми провели на оновленому стадіоні «Інгулець». Відтак настає час, коли можемо вже підбити перші підсумки, зробити якісь висновки, проаналізувати, наскільки цей сезон виявився для нас вдалим.

Загалом, гадаю, ми можемо зарахувати цьогорічний футбольний цикл собі в актив: наша команда ФК «Агрофірма «П’ятихатська» стала володарем Кубку Кіровоградської області, а сьогодні ми вже буквально за крок, щоб стати переможцями й в Чемпіонаті Кіровоградщини, адже за тур до його закінчення маємо солідний очковий відрив від найближчого переслідувача, а ще повинні зіграти два перенесених матчі, в яких  сподіваємося ще більше поліпшити очковий доробок. Власне, хто уважно стежить за виступами нашої команди (а прихильників ми маємо вже чимало, принаймні роблю цей висновок з кількості друзів команди, що зареєструвалися у такому статусі на нашій сторінці у Фейсбуці), той бачить, що наша перша команда взагалі поки що не втратила жодного очка, довівши усі свої матчі до перемоги. Лише на шість очок поступиться їй друга команда, яка має тільки дві поразки і саме від нашої першої команди (в обох колах, хоча поки що й очолює турнірну таблицю). Але найбільшим нашим успіхом я вважаю цьогорічний виступ в Кубку та Чемпіонаті України серед аматорів. Зокрема в Чемпіонаті ми стали переможцями спочатку відбіркової групи, а затим і фінальної, ігри якої, до речі, проходили й на нашому стадіоні «Інгулець», свідками чого стали кількасот уболівальників з Петрового та району. Шкода, що, фактично, за крок до омріяного чемпіонства, у фінальному поєдинку в абсолютно рівній боротьбі ми поступилися першою сходинкою команді «Рух» з міста Винники, що на Львівщині з рахунком 0:1. Цей матч відбувся 17 жовтня на центральному стадіоні м. Вінниці. Десь наші опоненти виявилися більш удачливішими, а можливо, їм допомогли майже «рідні» стіни, адже Винники і Вінниця звучать доволі схоже… Жартую, звичайно. Хоча, коли арбітр чомусь не зарахував забитий нами м’яч, у випадку, де, на моє тверде переконання, положення поза грою не було й близько – було вже не до жартів.

ПСП «Зарічне», яке розташоване по вул.. Садова, 1 у с. Новий Стародуб Петрівського району Кіровоградської області, повідомляє про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. При роботі технологічного та допоміжного обладнання у атмосферу надходять забруднюючі речовини: вуглецю оксид, азоту оксид (в перерахунку на NO2), метан, речовини у вигляді твердих суспендованих частинок, недиферинційованих за складом, заліза оксид, марганцю оксид, аміак, вуглеводні граничні, бензол, толуол, ксилол, а також парникові гази. Згідно аналізу результатів розрахунку розсіювання, всі забруднюючі речовини в приземному шарі повітря на межі СЗЗ та житловій зоні не перевищують встановлених нормативів ГДК. Викиди забруднюючих речовин від даного об’єкта не чинять суттєвого впливу на стан довкілля. Зауваження просимо надсилати в сільську раду с. Новий Стародуб.

Шановні керівники сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств  Петрівського району Кіровоградської області!

Петрівська районна державна адміністрація доводить до Вашого відома, що у листопаді поточного року у райдержадміністрації планується проведення навчання з питань ОП для працівників с/г, які працюють на роботах з підвищеною небезпекою.

Вартість навчання становить 180 грн.

За детальнішою інформацією звертайтеся у сектор з питань охорони праці райдержадміністрації за адресою: смт Петрове, вул. Жовтнева, 20, каб. 112, тел. 9-63-01.

Смачно, але й небезпечно!

Збирати гриби необхідно лише в екологічно чистій місцевості. Не збирайте пошкоджених, перестиглих чи невідомих вам грибів; не дозволяйте збирати і вживати їх дітям. Чистити, мити, готувати плоди слід у день їх збирання. Перед приготуванням гриби необхідно обов’язково відварити у підсоленій воді протягом 15 хвилин і процідити.

У випадку отруєння грибами перші ознаки недуги проявляються від двох годин до трьох діб і засвідчуються нудотою, підвищенням слиновиділення, болем у животі, проносом.

А найкраще вживати гриби лише промислового вирощування, на які є відповідний сертифікат.

Бережіть своє життя і здоров’я!

Якщо знайдено незнайомий предмет

Вибрали не той шлях!

25.09.2014 року о 22 годині 50 хвилин до чергової частини Петрівського РВ УМВС по телефону надійшло повідомлення від помічника директора Макіївського професійного училища соціальної реабілітації ім. А.С. Макаренка про те, що 25.09.2014 року близько 21 години 30 хвилин в смт. Балахівка Петрівського р-ну неповнолітній гр. Х, 28.08.1997 р.н., який 12.07.2012 року був засуджений Решитилівським районним судом Полтавської обл. за ст. 309 ч.1 ст. 307 ч. 2 КК України до 3 років позбавлення волі (кінець строку 12.07.2015 року), та громадянин К., 31.03.1998 року народження, засуджений за ст. 185 КК України до одного року позбавлення волі, самовільно залишили територію Балахівської школи соціальної реабілітації, де вони тимчасово проживають у зв’язку з проведенням антитерористичної операції на Сході України.