Вибрали не той шлях!

25.09.2014 року о 22 годині 50 хвилин до чергової частини Петрівського РВ УМВС по телефону надійшло повідомлення від помічника директора Макіївського професійного училища соціальної реабілітації ім. А.С. Макаренка про те, що 25.09.2014 року близько 21 години 30 хвилин в смт. Балахівка Петрівського р-ну неповнолітній гр. Х, 28.08.1997 р.н., який 12.07.2012 року був засуджений Решитилівським районним судом Полтавської обл. за ст. 309 ч.1 ст. 307 ч. 2 КК України до 3 років позбавлення волі (кінець строку 12.07.2015 року), та громадянин К., 31.03.1998 року народження, засуджений за ст. 185 КК України до одного року позбавлення волі, самовільно залишили територію Балахівської школи соціальної реабілітації, де вони тимчасово проживають у зв’язку з проведенням антитерористичної операції на Сході України.

На місце пригоди негайно виїхало керівництво Петрівського районного відділу та слідчо-оперативна група, а також працівники ВКМСД УМВС України в області. На пошуки втікачів було направлено майже весь особовий склад районного відділу. 

Метою втікачів був намір дістатися до м. Кривий Ріг. Втікали вони полями та безлюдними місцями, а помітивши правоохоронців, втікачам вдавалось залишатися непоміченими.

Пошуки тривали трохи більше доби, працівники міліції весь час були десь поблизу, однак віднайти їх так і не вдавалось. 

27.09.2014 року хлопці були помічені місцевим фермером в районі села Ново-Ганнівка Криворізького району Дніпропетровської області, куди й були спрямовані всі сили підрозділу.

«Завдяки злагодженій взаємодії між працівниками міліції та громадськості втікачів було оточено та затримано. В подальшому діти були передані керівництву Макіївського професійного училища соціальної реабілітації, яке тимчасово базується на території Балахівської школи соціальної реабілітації», - повідомив начальник районного відділу Євген Чуйко.

Анна Пащенко, інспектор по роботі з населенням та ГФ