Смачно, але й небезпечно!

Збирати гриби необхідно лише в екологічно чистій місцевості. Не збирайте пошкоджених, перестиглих чи невідомих вам грибів; не дозволяйте збирати і вживати їх дітям. Чистити, мити, готувати плоди слід у день їх збирання. Перед приготуванням гриби необхідно обов’язково відварити у підсоленій воді протягом 15 хвилин і процідити.

У випадку отруєння грибами перші ознаки недуги проявляються від двох годин до трьох діб і засвідчуються нудотою, підвищенням слиновиділення, болем у животі, проносом.

А найкраще вживати гриби лише промислового вирощування, на які є відповідний сертифікат.

Бережіть своє життя і здоров’я!

Якщо знайдено незнайомий предмет

Під час осінньо-польових робіт збільшується небезпека знаходження боєприпасів .Тож потрібно знати, що робити в таких випадках:
- при виявленні невідомого предмета – не чіпайте його;
- не кидайте в такий предмет каміння, не бийте їх різними речами;
- помітьте місце знаходження такого предмета будь-яким чином: палицею, клаптиком паперу, тощо;
- про виявлення невідомого предмета повідомте в місцеві органи самоврядування, міліцію або службу порятунку «101». 

Дотримання цих нехитрих правил дозволить Вам уникнути надзвичайних ситуацій. 

Правила пожежної безпеки при користуванні пічним опаленням та електронагрівальними приладами .

Рятівники ДСНС  нагадують основні правила та вимоги:
- Повітронагрівальні й опалювальні прилади повинні розміщуватися так, щоб до них був вільний доступ для огляду й очищення.
- Печі та інші опалювальні прилади повинні мати протипожежні розділки (відступки) від горючих конструкцій, що відповідають вимогам будівельних норм.
- Підлога з горючих матеріалів повинна захищатися під топковими дверцятами (топковим отвором) металевим листом розміром 0,7 * 0,5 м, що розташовується своїм довгим боком уздовж печі.

Температура зовнішньої поверхні електронагрівальних приладів у найбільш нагрітому місці в нормальному режимі роботи не повинна перевищувати 850С.

Для опалення невеликих приміщень, у тому числі підприємств торгівлі (кіоски, ятки), пересувних побутових приміщень для будівельників можуть застосовуватись масляні радіатори та нагрівальні електропанелі типу РБЕ - 1, ЕК - 2, із закритими нагрівальними елементами.

У випадку виникнення пожежі телефонуйте 101.

Шановні жителі району!

Районний сектор УДСНС України у Кіровоградській області повідомляє, що працює «телефони довіри» 9-73-02. В разі виникнення будь-яких проблемних питань, телефонуйте за вищевказаним номером телефону.

***

10 жовтня 2014 року на території Червонокостянтинівської ЗШ І - ІІІ ступеня с. Червонокостянтинівка  проходила акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти.»

В програму дня входило:
- показові виступи рятувальників ДПРЧ – 32;
- демонстрація аварійно-рятувального автомобіля
- естафети дитячих команд; 

Переможці за підсумками змагань отримали цінні подарунки, а головне - ще раз згадали правила поведінки під час різних надзвичайних ситуаціях.

Андрій Бочаров, провідний інспектор Петрівського РС У ДСНС у Кіровоградській області