От і добігає до кінця черговий футбольний сезон на Петрівщині – фактично перший, який ми провели на оновленому стадіоні «Інгулець». Відтак настає час, коли можемо вже підбити перші підсумки, зробити якісь висновки, проаналізувати, наскільки цей сезон виявився для нас вдалим.

Загалом, гадаю, ми можемо зарахувати цьогорічний футбольний цикл собі в актив: наша команда ФК «Агрофірма «П’ятихатська» стала володарем Кубку Кіровоградської області, а сьогодні ми вже буквально за крок, щоб стати переможцями й в Чемпіонаті Кіровоградщини, адже за тур до його закінчення маємо солідний очковий відрив від найближчого переслідувача, а ще повинні зіграти два перенесених матчі, в яких  сподіваємося ще більше поліпшити очковий доробок. Власне, хто уважно стежить за виступами нашої команди (а прихильників ми маємо вже чимало, принаймні роблю цей висновок з кількості друзів команди, що зареєструвалися у такому статусі на нашій сторінці у Фейсбуці), той бачить, що наша перша команда взагалі поки що не втратила жодного очка, довівши усі свої матчі до перемоги. Лише на шість очок поступиться їй друга команда, яка має тільки дві поразки і саме від нашої першої команди (в обох колах, хоча поки що й очолює турнірну таблицю). Але найбільшим нашим успіхом я вважаю цьогорічний виступ в Кубку та Чемпіонаті України серед аматорів. Зокрема в Чемпіонаті ми стали переможцями спочатку відбіркової групи, а затим і фінальної, ігри якої, до речі, проходили й на нашому стадіоні «Інгулець», свідками чого стали кількасот уболівальників з Петрового та району. Шкода, що, фактично, за крок до омріяного чемпіонства, у фінальному поєдинку в абсолютно рівній боротьбі ми поступилися першою сходинкою команді «Рух» з міста Винники, що на Львівщині з рахунком 0:1. Цей матч відбувся 17 жовтня на центральному стадіоні м. Вінниці. Десь наші опоненти виявилися більш удачливішими, а можливо, їм допомогли майже «рідні» стіни, адже Винники і Вінниця звучать доволі схоже… Жартую, звичайно. Хоча, коли арбітр чомусь не зарахував забитий нами м’яч, у випадку, де, на моє тверде переконання, положення поза грою не було й близько – було вже не до жартів.

Втім, не списуватиму все на арбітраж – зрештою, й наші суперники були доволі сильним опонентом, що вміє правильно вибудувати ігрову стратегію як у нападі, так і в обороні. А що стосується їхнього голкіпера, так той узагалі творив дива, особливо наприкінці зустрічі, відбивши щонайменше п’ять таких наших ударів, які, здавалося, взяти просто неможливо. Та й ми самі, відверто кажучи, припустилися прикрої помилки в обороні, що дозволило нашим суперникам забити м’яч, який, як виявилося згодом, став вирішальним. Що ж, значить нам ще є над чим працювати. Зрештою, срібні нагороди в турнірі загальнодержавного рівня, та ще й в перший рік участі в ньому – це теж є дуже пристойним і почесним досягненням. Чимало команд в Чемпіонаті грають уже не перше десятиліття, так і не зумівши жодного разу пробитися в призери, так що нам нібито нарікати не з руки. Але я звик завжди й в усьому ставити для себе максимальні завдання, такого ставлення до роботи вимагаю і від своїх гравців, адже на сьогоднішньому етапі це саме і є їх роботою – радувати уболівальників Петрівщини майстерною, змістовною грою. І якщо в когось це не виходить з об’єктивних причин – значить більш наполегливо тренуватимемося, психологічно налаштовуючись максимально віддаватися грі в кожному поєдинку. Хто не готовий психологічно до цього: що ж, доведеться з кимось і розпрощатися. Але «відбувати номер» на полі не дозволимо нікому: не для цього ми відбудували стадіон і створювали досить пристойну тренувальну та матеріальну бази.

Черговим нашим планом на майбутнє має стати успішний виступ у повторному півфіналі Кубку України серед аматорів, який відбудеться  в смт Горностаївці Херсонської області вже на цьому тижні. Першу зустріч в Петровому ми відверто провалили, переграючи суперників з команди «Мир» буквально за усіма компонентами футбольної майстерності, але так і не зумівши забити жодного м’яча у їх ворота. Щоправда, не дозволили опонентам навіть створити гольові ситуації біля наших воріт (за винятком хіба що одного справді небезпечного удару). Що ж тепер на Херсонщині мусимо обов’язково забивати, адже від того, наскільки вдало ми виступимо в Кубку України, залежатимуть наші подальші плани на майбутній ігровий сезон. Не приховуватиму, що серед таких планів розглядається і заявка команди на участь в іншому вже турнірі, - другій лізі футбольного Чемпіонату України серед професіоналів. Однак остаточно про це прийматимемо рішення, опираючись на фактичні показники успішності за підсумками сезону, адже, в другій лізі ми також прагнемо бути колективом, з яким би рахувалися, якого б побоювалися, а не постачальником очок для інших, що плентався б десь на дні турнірної таблиці. Ще раз підкреслю: така доля – не для мене, я такого й своїм гравцям не дозволю. Якщо все відбудеться, як задумано, збережемо й надалі дві команди. Однак та, що гратиме «в майстрах» - змінить назву і називатиметься колись традиційним для петрівського футболу іменем: ФК «Інгулець». Разом з тим ФК «Агрофірма «П’ятихатська» і надалі буде заявлена в першості Кірово-градської області і служитиме своєрідним фарм-клубом для «Інгульця». Звичайно, це поки що лише наші наміри, а як воно буде насправді – побачимо вже незабаром.

А наостанок я хотів би звернутися зі словами вдячності до усіх любителів футболу Петрівщини, адже багато в чому наші успіхи стали можливими й завдяки вашій палкій підтримці. Мені дуже приємно відмітити, що на кожному матчі за участі нашої команди на стадіон приходить щонайменше кількасот чоловік. Чи дошкуляє спекотне сонце, чи навпаки – змушує горнутися одне до одного дощ та пронизливий вітер, ми знаємо, що в будь-якому разі за нашою грою стежитимуть і нас підтримуватимуть не менше двохсот-трьохсот пар очей, а часом кількість болільників сягає й тисячі. Відтак ми завжди намагатимемося їх потішити висококласною, змістовною грою. А ще – не припинятимемо роботи по постійному вдосконаленню і модернізації головної спортивної арени району, завдяки чому, переконаний, стадіон «Інгулець» стане одним із найулюбленіших місць дозвілля усіх мешканців. Петрівщини. Тож приходьте до нас на футбол. Ви не пожалкуєте!

Олександр Поворознюк, депутат районної ради, президент ФК «Агрофірма «П’ятихатська».