Мисливці Петрівського району звертаються до жителів району з приводу нещадного випалювання балок і степу, тобто основних мисливських угідь. Нещодавно було спалено навіть заліснену балочку в межах населеного пункту при виїзді з Петрового в напрямку Водяного. По-варварськи випалено балку біля літнього табору ВРХ колишньої МТФ№3 під автотрасою перед с. Маловодяне. Саме там  гніздився фазан, бігали кізочки і зайці. Туди з усього району приїздили за грибами. Тепер там випалена пустка і нічого більше, окрім сажі.

Хочеться згадати також про згубну практику спалювання пожнивних решток сільгоспвиробниками, шкода від котрої завдається усій екології, зокрема флорі і фауні. Особливо, якщо такі «спеціалісти» палаючою авто- чи тракторною покришкою з усіх боків запалюють поле, то там гине усе живе.

В цьому році було спалено Власівську балку, яка є заповідним урочищем. Там росли рідкісні квіти і рослини, що занесені в Червону Книгу. Хіба ж ми такі варвари, що готові знищити все, а після нас хоч потоп?

Тож просимо вас, шановні жителі району, не губіть природу, бережіть дичину, яка там мешкає. Також закликаємо всіх, хто бачить таке варварство, зупинити його, або повідомляти в проохоронні заклади.

І наостанок хочу попередити: якщо будуть виявлені палії, вони понесуть належну відповідальність згідно до чинного українського законодавства.

Не забуваймо: природа наш друг, а ми її діти, тож давайте збережемо її усім миром. 

Володимир Паладько, голова Петрівської УТМР