Олександр Григорович Хруль22 жовтня Петрівщина була в жалобі. Неоголошена війна колись «братнього народу» продовжує збирати на кривавих жнивах свої жертви, чорним крилом докотилась вона і до нашого степового краю: захищаючи рідну землю загинув 22-річний наш земляк, добрий та чуйний син, онук, добрий товариш, справжній патріот та вірний син України - Олександр Григорович Хруль.

Військовослужбовець Кіровоградського десантного полку Олександр Хруль героїчно загинув під час оборони Донецького летовища,оборонців якого терористи прозвали «кіборгами». 

Про бойового побратима офіцер відділення по роботі з особовим складом 3-го полку спеціального призначення розповів: «Олександр був призваний по мобілізації, майже відразу по закінченні строкової служби в Збройних Силах, пройшов допідготовку і, за розпорядженням командування, був відправлений в зону АТО. Не жаліючи себе, він виконував свій обов’язок. Всі бійці кожного дня практично бачать там смерть, є, на жаль, і багато загиблих. Вони знали, що, можливо, смерть чекає і на них, але, тим не менше, ні на що не зважаючи, виконували свій обов’язок, виконували присягу, захищали рідну землю, рідну домівку. Так і Олександр усвідомлював, що може загинути, проте виконував свій обов’язок і загинув як герой!»

поминальні пакункиБіля батьківської хати зібралися усі жителі Ганнівки - від старого до малого, приїхали бойові побратими, щоб подякувати батькам за сина, вклонитись герою та провести його у вічність.

На зворушливій поминальній панахиді навіть чоловіки не могли стримати скупих сліз. 

На площі біля Ганнівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, в якій навчався Олександр, відбувся траурний мітинг, вчителі школи як один говорили про те, що такого горя  не бачили, такої втрати ще не знали. Школа завжди проводжає в життя, а сьогодні з подвір’я школи один з її кращих учнів йде у вічність. Теплі, зворушливі, щирі слова про «кіборга» Сашка говорили бойові побратими, очільники району, керівники громадських організацій та вся громада Ганнівської сільської ради. Ось фрагмент одного з таких виступів: «Попри всі закони природи, згідно з якими так здавна велося, що діти ховають своїх батьків, віддаючи їм шану, честь і славу за те, що вони їх виховали, сьогодні такий закон природи порушений. Сьогодні мати ховає свого сина, на якого сподівалася, що він стане її єдиним помічником, буде її розрадою на старість, розрадою для своєї старенької бабусі, яка у 90 років говорила: «Нехай уже, Боже, мене забере, а не його в 22 роки». Цей закон природи порушили ті, хто порушив кордони нашої держави. Та ось маємо ще один доказ, що наша держава єдина, непорушна, кордони священні, адже їх захищають такі вірні, люблячі сини України!

Поховали Олександра з військовими почестями в рідній ГаннівціЯкщо такі сини йдуть в небо разом з «Небесною Сотнею», ми мешканці села Ганнівки, всієї Ганнівської сільської ради, як ніколи повинні згуртуватись, бути мужніми, мудрими та дружніми. Допомагати один одному, допомагати його мамі,  старенькій бабусі, а однокласники Саші, які сьогодні стільки зробили, щоб вшанувати його світлу пам’ять, це гідна молодь нашої України, і ми пишаємось тим, що в нас є така молодь!»

З щирими словами співчуття до батьків, рідних та близьких звернулися голова райдержадміністрації Олександр Анісімов, голова районної ради Світлана Тилик, Ганнівський сільський голова Ніна Цапенко. 

Наш герой-земляк Олександр Хруль ціною власного життя захистив рідну землю, його віддана служба народу України залишиться у нашій пам’яті як приклад честі та доблесті, душа його полинула до героїв Небесної сотні, до героїв, що загинули, захищаючи Україну, і там, з небес, вони як ангели-охоронці  берегтимуть та захищатимуть батьківську землю, рідну неньку-Україну!

Поховали Олександра з військовими почестями в рідній Ганнівці.

Пам’ять про воїна-героя, доброго і щирого молодого хлопця з степової Петрівщини - Олександра Григоровича Хруля житиме вічно у пам’яті односельців та усіх вдячних жителів Петрівщини.

Наш кор.