Анатолій КузьменкоЦе говорить керівник потужного аграрного підприємства, який народився і виріс у селі, який усе своє життя працює на землі

Так поступають лише справжні патріоти. Завітайте у Головківку – зразок сучасного українського села, яке нерідко називають куточком Європи. Тут бере початок його життєвий шлях, тут знаходиться центральний офіс групи компаній «УкрАгроКом», тут приймають українських і зарубіжних гостей, котрі приїздять налагоджувати співробітництво та переймати досвід. 

І не лише Головківка, одне за одним облагороджуються села, де працюють господарства групи компаній, бо сенс цієї величезної роботи Анатолій Іванович бачить саме у розвитку села, щоб робота у полі й на фермі була престижною, а молодь навчалася, адже без застосування найновіших технологій не нагосподарюєш, і поверталася працювати додому.

А. Кузьменко за спеціальністю вчений агроном. Він переконаний, що кіровоградські чорноземи не можна витрачати необдумано, вони призначені для високих врожаїв.

- У нас є родючі чорноземи, які ми повинні оптимально використовувати для забезпечення виробництва галузей рослинництва і тваринництва. Тільки через розвиток сільського господарства у найкоротший час можна прийти до розвитку нашої держави, – зазначає він.

Днями в Кіровоградській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д.І. Чижевського з нагоди 25-ї річниці Народного руху України відбувся круглий стіл на тему: «Народний Рух: Історія, чи перспектива?».

У засіданні «круглого столу» взяли участь відомі в області політичні та громадські діячі, представники інтелігенції, науковці, які пов’язали своє життя з Народним Рухом України.

Враховуючи, що нинішнього року НРУ виповнюється чверть століття, учасники зустрічі пригадали події кінця 80-х років минулого століття, коли із громадської організації, яка виступала за Перебудову, Народний Рух України, попри опір радянської системи та утиски з боку КДБ, перетворився на провідну проукраїнську партію.

Саме Народний Рух України, як свого часу «Солідарність» у Польщі, «Саюдіс» у Литві та «Народний фронт» у Білорусі став, на переконання Василя Бондаря, тією громадською силою, яка першою організовано виступила проти радянської системи і за широкої підтримки українського суспільства зробила вирішальні кроки у напрямку становлення української державності!

Детальнішу інформацію про цю подію читайте в одному з найближчих номерів районки.

Шановні педагоги дошкільної освіти!

Прийміть щирі та сердечні вітання зі святом - Днем дошкілля! Ми вітаємо зi святом всіх працівників дошкільних установ, які віддають щоденно тепло своїх сердець дітям! Ми впевнені, що ваша доброта і педагогічна майстерність перетворять кожен день для вихованців у дитячому садку в день радості та щастя!

Нехай ваше життя буде наповнене любов’ю вихованців та повагою їхніх батьків, підтримкою колег, теплотою рідних і близьких. Невичерпна енергія, оптимізм і вміння реалізувати задумане допоможуть Вам вирішувати найскладніші завдання, а всі ваші педагогічні ініціативи увінчаються успіхом.

Миру, здоров’я, благополуччя, творчих ідей у Вашій благородній справі!

Олександр АНІСІМОВ, голова районної державної адміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Шановні працівники туристичної галузі!

Районна державна адміністрація та районна рада щиро вітають вас з нагоди Дня туризму!

Туристична сфера є потужним фактором соціального розвитку, вона сприяє відродженню історичних та культурних святинь. Завдяки діяльності працівників цієї галузі ми бережемо, самобутність історії, культури, народних звичаїв і традицій нашого краю.

Тож бажаємо, шановні працівники сфери туризму, успіхів у всіх справах і починаннях, міцного здоров’я, щастя, благополуччя, невичерпної творчої наснаги та нових звершень задля процвітання Петрівщини.

Олександр АНІСІМОВ, голова районної державної адміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Шановні працівники бібліотечних установ району, користувачі бібліотек!

Районна державна адміністрація та районна рада вітають вас з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек!

Всеукраїнський день бібліотек, що традиційно відзначають в Україні у вересні, свідчить про глибоку повагу народу до культури, освіти, духовних надбань і, безперечно, про визнання тієї великої ролі, яку відіграє в державі така поважна інституція, як бібліотека.

Бібліотека завжди була збирачем, хранителем і дослідником творів друку - вічних пам’яток писемності, а її служителі - популяризаторами духовної спадщини поколінь.

Тож, бажаємо Вам, дорогі бібліотекарі, завжди відчувати гордість за свою професію, переконаність у суспільній значущості своєї справи, подальших творчих успіхів у благородній справі інформування та освіти нинішніх і майбутніх поколінь, здоров’я і благополуччя!

Олександр АНІСІМОВ, голова районної державної адміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Районна державна адміністрація та районна рада сердечно вітають з Днем усиновлення всіх, хто причетний до цього свята - усиновлювачів, прийомних батьків, працівників служб у справах дітей, центрів соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді.

Батьківство - це велике щастя, і разом з тим - велика жертовність. Це безмежне розуміння та бажання принести дитині трепетну мить радості. Це горе, поділене на кожного члена родини та щастя, помножене на всіх. Родина, в якій є усиновлена дитина – це родина назавжди.

Шановні усиновлювачі, прийомні батьки, опікуни, піклувальники! Прийміть доземний уклін та найщиріші слова поваги і вдячності з нагоди Дня усиновлення. Ви дали кожній дитині, яка зростає у вашій сім’ї, найважливіше — щастя мати родину, тата і маму. Ви відкрили дитині своє серце, розділили з нею свою любов і душевне тепло. Хай повниться дитячим щасливим сміхом ваша домівка, хай ростуть здоровими і успішними діти. Хай щедрість та милосердя Ваших душ заради наших дітей примножується з кожним днем, а Віра, Надія і Любов ніколи не покидають ваші серця! Зичимо всім здоров’я, добра та благополуччя! 

Олександр АНІСІМОВ, голова районної державної адміністрації

Світлана ТИЛИК, голова районної ради

Ю.Тимошенко16 вересня Верховна Рада прийняла доленосне рішення - одночасно з Європарламентом ратифікувала Угоду про асоціацію між Україною та ЄС. Значення цієї події важко переоцінити. Україна чекала його багато років, сотні тисяч людей боролися за європейське майбутнє своєї країни на Майдані, і Небесна сотня віддала свої життя саме через це: Революція гідності почалася саме після того, як Янукович з Азаровим відмовилися від курсу на об’єднання з Європою.

був рубікон, який Україна перетнула, і ми ніколи не повернемося до нашого жахливого минулого», - заявив президент Петро Порошенко.

Але свято виявилося з присмаком розчарування. 12 вересня Київ та Брюссель за участі Росії домовилися відтермінувати вступ в силу Угоди більш ніж на рік - до 31 грудня 2015 року. Йдеться про основну, економічну, частину - про Зону вільної торгівлі. З цього приводу будуть ще проведені переговори з Росією.

З 28 країн-членів НАТО лише в трьох країнах – Іспанія, Словенія, Словаччина – відбувся референдум щодо вступу цих країн до Альянсу. 

Всенародне опитування – це лише спосіб сформувати громадську думку в контексті набуття членства в НАТО. Позитивна відповідь на запитання референдуму 26 жовтня надасть додаткових аргументів Україні щодо приєднання до найефективнішої системи в міжнародному безпековому просторі.

Вторгнення Росії в Україну є опосередкованим вторгненням і в ЄС, адже Україна позиціонує себе як частина об’єднаної Європи.

Російська агресія й окупація частини нашої території – виклик глобальному миропорядку у ХХІ столітті, брутальне порушення основоположних принципів міжнародного права, цілей і принципів Статуту ООН і міжнародних зобов’язань Росії.

Партія «Батьківщина» на чолі з Юлією Тимошенко проведе референдум про вступ країни до НАТО, незважаючи на незаконну відмову Центральної виборчої комісії у проведені такого референдуму. «Нас не зупинять незаконні рішення ЦВК», - наголосила лідер партії. 

За словами Тимошенко, зупинити зазіхання російського агресора можна лише приєднавшись до системи колективної безпеки і оборони, якою є НАТО. Саме тому партія «Батьківщина» має на меті очолити процес приєднання України до Альянсу.

Світлана Стеценко

командири добровольчих батальйонів Андрій Тетерук («Миротворець») і Роман Пицків («Чернігів») на з’їзді Політичної партії «Народний фронт» Командир одного з найактивніших батальйонів «Миротворець» Андрій Тетерук увійшов до п’ятірки виборчого списку Політичної партії «Народний фронт». Про те, для чого балотується у парламент і в чому бачить реформу української армії, він розповів у інтерв’ю.

- Андрію, чому ви вирішили балотуватися до парламенту?

- Після Майдану з’явився суспільний запит на нові обличчя у політиці. Адже донині керівництво держави сприймало владу передусім як джерело збагачення. Про пересічних громадян і країну не думали. Може, якби думали, то й війни б не допустили. Саме тому сьогодні потрібно дати шанс військовим, які зі зброєю в руках день і ніч захищають Батьківщину. Вони сьогодні проявили себе з найкращого боку. Переконаний, що саме таких людей бракує сьогодні у владі.

заходи з патріотичного виховання у Володимирівському ДНЗ «Малятко»Упродовж останніх років дитинство й дошкільна освіта здобули істотну законодавчу підтримку. Із введенням в дію законів України „Про освіту”, „Про дошкільну освіту”, „Про внесення змін до законодавчих актів з питань загальної середньої та дошкільної освіти щодо організації навчально-виховного процесу” не тільки створено правове підґрунтя функціонування системи дошкільної освіти, а й створено передумови для її розвитку. В основу нової освітньої політики покладено пріоритетність дошкільної освіти як фундаменту цілісної системи неперервної освіти оскільки від її якості залежить динаміка особистісного зростання дитини.

Своєчасність та успішність розвитку дітей дошкільного віку залежить від усвідомлення батьками важливості правильного вибору доступних форм здобуття дошкільної освіти, від педагогічної майстерності вихователів і небайдужого ставлення до своїх обов’язків усіх працівників дошкільних закладів.

дитсадокБагряноока золота осінь подарувала нам чудове професійне свято – День дошкільного працівника.

Дошкільна освіта відіграє важливу, визначальну роль у житті кожної дитини. Адже у цей період закладаються основи особистості дитини. Коли малюк приходить до дитячого садка, він не вміє ще добре розмовляти, тримати ложку, самостійно їсти, одягатися, роздягатися. Малята потрапляють до своєї другої домівки – дитячого садка, де  їх зустрічають люди, які стають для них другими матусями: ніжними, ласкавими, турботливими.

У Петрівському дошкільному навчальному закладі № 1 „Рудана” працює 63 працівники різних спеціальностей, яких об’єднує спільне почуття – любов до дітей.

Освітньо – виховний процес в дошкільному навчальному закладі забезпечують 20 висококваліфікованих вихователів О.М.Антоненко, Н.Г.Тарасенко, Л.Г.Дерев’янко, Л.К.Голеня, А.А.Бургаз, Н.О.Колісник, Т.І.Рева, С.В.Нестеренко, Т.М. Оніченко, Г.І.Дяченко, Ю.В.Стець, Т.О.Лисенко, О.П.Тесленко, А.А.Жукова, Л.Д.Удянська, Н.М.Мазніченко, Л.О. Ситник, Л.Л.Когут, Л.І.Скрипник, С.В.Тимченко, які постійно підвищують свій професійний рівень, використовують сучасні, нетрадиційні, інноваційні технології, забезпечують виконання програмових вимог, здійснюють успішну підготовку дітей до навчання в школі. Методичне забезпечення освітньо-виховного процесу, методичну допомогу педагогам закладу і району надає виховательметодист  Т.М.Олійник Людина з великим педагогічним досвідом, майстер своєї справи, вона внесла і вносить великий вклад у розвиток дошкільної освіти району.

Заявка

на отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферу 

Рядівським виробничо-структурним підрозділом ТОВ «ОПТІМУС ПЛЮС».

Рядівський виробничо-структурний підрозділ ТОВ «ОПТІМУС ПЛЮС», розташований в с. Рядове Кіровоградської обл., Петрівського р-ну, по вул. Дружби, 14. Підприємство спеціалізується на прийомі, переробці, короткочасному зберіганні зернових культур.

Підприємство діюче, відноситься до об’єктів третьої групи.

Cімейне насильство є дуже сильним психотравмуючим чинником і веде до значних змін поведінки і психічного стану потерпілих. Доказом цього став випадок, який відбувся нещодавно в Новому Стародубі, коли вісімнадцятирічний молодий хлопець після гучної сварки в сім’ї, не витримавши душевних переживань за свою матір та братів з сестрою, умисно вбив свого вітчима.

Все сталося 23.08.2014 року близько 02:00 ночі, коли останній заснув, в цей час підійшов пасинок та декілька разів вдарив його сокирою по голові. Зрозумівши, що потерпілий помер на місці, юнак, з метою приховати слiди злочину, помiстив тіло в полiмерний мiшок та на власному автомобілі “Москвич’’ вивiз покiйного на берег рiчки Iнгулець, де викинув у воду, попередньо поклавши у мiшок  шлакоблок. Сокиру, якою було скоєно вбивство, також викинув у рiчку. 

Тіло потерпілого було знайдено односельцями 27.08.2014 року. На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Провівши всі необхідні першочергові слідчі дії, було встановлено особу потерпілого. Подальші слідчі та оперативно-розшукові дії сприяли встановленню вбивці. У скоєнні вбивства гр-н У. зізнався повністю.

Оголошення

про проведення конкурсу з перевезення пасажирів на внутрішньорайонних автобусних маршрутах загального користування

Петрівська районна державна адміністрація (організатор)

ПЕРЕЛІК об’єктів конкурсу 27 жовтня 2014 року

На протязі серпня - вересня працівниками ДПРЧ-32 У ДСНС в області  в с. Богданівка, с. Новий Стародуб, смт. Петровому,  та на інших водоймищах району були проведені рейдові перевірки в місцях масового відпочинку людей на воді та в лісових масивах. З жителями району проведено інструктажі та надано наочну агітацію.

Андрій Бочаров, провідний інспектор Петрівського РС У ДСНС у Кіровоградській області