Cімейне насильство є дуже сильним психотравмуючим чинником і веде до значних змін поведінки і психічного стану потерпілих. Доказом цього став випадок, який відбувся нещодавно в Новому Стародубі, коли вісімнадцятирічний молодий хлопець після гучної сварки в сім’ї, не витримавши душевних переживань за свою матір та братів з сестрою, умисно вбив свого вітчима.

Все сталося 23.08.2014 року близько 02:00 ночі, коли останній заснув, в цей час підійшов пасинок та декілька разів вдарив його сокирою по голові. Зрозумівши, що потерпілий помер на місці, юнак, з метою приховати слiди злочину, помiстив тіло в полiмерний мiшок та на власному автомобілі “Москвич’’ вивiз покiйного на берег рiчки Iнгулець, де викинув у воду, попередньо поклавши у мiшок  шлакоблок. Сокиру, якою було скоєно вбивство, також викинув у рiчку. 

Тіло потерпілого було знайдено односельцями 27.08.2014 року. На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Провівши всі необхідні першочергові слідчі дії, було встановлено особу потерпілого. Подальші слідчі та оперативно-розшукові дії сприяли встановленню вбивці. У скоєнні вбивства гр-н У. зізнався повністю.

Як повідомив начальник районного відділу Євген Чуйко: «За даним фактом слiдчим СВ Петрiвського РВ негайно було розпочате кримiнальне провадження. 29.08.2014 гр. У. повiдомлено про пiдозру у вчиненнi кримiнального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України та затримано в порядку Кримінально-процесуального кодексу України. Винній особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років»

Анна Пащенко, інспектор по роботі з населенням та ГФ