Днями в Кіровоградській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д.І. Чижевського з нагоди 25-ї річниці Народного руху України відбувся круглий стіл на тему: «Народний Рух: Історія, чи перспектива?».

У засіданні «круглого столу» взяли участь відомі в області політичні та громадські діячі, представники інтелігенції, науковці, які пов’язали своє життя з Народним Рухом України.

Враховуючи, що нинішнього року НРУ виповнюється чверть століття, учасники зустрічі пригадали події кінця 80-х років минулого століття, коли із громадської організації, яка виступала за Перебудову, Народний Рух України, попри опір радянської системи та утиски з боку КДБ, перетворився на провідну проукраїнську партію.

Саме Народний Рух України, як свого часу «Солідарність» у Польщі, «Саюдіс» у Литві та «Народний фронт» у Білорусі став, на переконання Василя Бондаря, тією громадською силою, яка першою організовано виступила проти радянської системи і за широкої підтримки українського суспільства зробила вирішальні кроки у напрямку становлення української державності!

Детальнішу інформацію про цю подію читайте в одному з найближчих номерів районки.