керівники району О.Анісімов та С.Тилик обговорюють з генеральним директором ПАТ «ЦГЗК» П.Тимошенком перспективи взаємодіїВтішає, що навіть у наш час жорстокої політичної та економічної кризи в Україні ще залишаються підприємства, що працюють стабільно, успішно розвиваючи обсяги виробництва та соціальну інфраструктуру. Одне з таких – ПАТ «ЦГЗК» - комбінат, що має виробничі потужності й на території нашої Петрівщини. 

Минулої п’ятниці саме на Петрівщині й відбулася подія, що привернула увагу всього комбінату до нашого району: на Артемівському кар’єрі (№4) запущено в дію приміщення адміністративно-побутового комплексу, де для працівників створено чудові побутові умови: змонтовано зручні роздягальні з персональними шафами, душові кімнати, місце для відпочинку.

Соціальне звучання Дня міжнародної солідарності трудящих з часом змінюється. Зараз Першотравень - це свято весни і праці, свято усіх, хто трудиться на благо рідного краю. Цей день символізує розквіт природи і несе в собі потужний емоційний заряд внутрішнього пробудження для людей. І нехай традиція широко відзначати це свято поступово відходить, але воно і надалі незмінно асоціюватиметься із мирним життям і працею, дружбою і радістю.

Нехай сонячний Першотравень і надалі додає нам святкового настрою, наснаги, оптимізму і впевненості у завтрашньому дні.

Олександр ПЕТІК, голова обласної державної адміністрації

Олександр ЧОРНОІВАНЕНКО, голова обласної ради

Районна державна адміністрація та районна рада щиро вітають вас із Міжнародним Днем солідарності трудящих!

Свято праці, миру, єднання і демократії стало в Україні традиційним. Першотравень увійшов у свідомість всіх наших поколінь та залишається з нами і сьогодні, як вираження добра, взаєморозуміння, стабільності, весни і праці на пробудженій землі – тих вічних цінностей, що визначають людське буття і є постійною його окрасою Це день трудівника, день солідарності та взаємної підтримки трудящих усього світу.

Нехай це чудове свято додасть нам наснаги, оптимізму і впевненості у власних силах, налаштує на добрі справи. Від щирого серця бажаємо вам міцного здоров’я, щастя, благополуччя, достатку і добробуту.

Районна державна адміністрація

Районна рада

У 1993 році Генеральна Асамблея ООН проголосила 3 травня Всесвітнім днем свободи преси. Дане рішення стало результатом роботи Генеральної конференції ЮНЕСКО, яка в резолюції 1991 року про «Сприяння забезпеченню свободи преси у світі» визнала, що вільна, плюралістична та незалежна преса є необхідним компонентом будь-якого демократичного суспільства. 

Всесвітній день свободи преси є щорічним нагадуванням міжнародній спільноті про те, що свобода преси і свобода вираження поглядів є основними правами, закріпленими в Загальній декларації прав людини. Ці права мають бути захищені, оскільки вони являють собою основу демократії та мають реальний вплив на життя людей в усьому світі. 

Дорогі журналісти, редактори, фотокореспонденти, усі, хто має радість працювати у засобах масової інформації, районна державна адміністрація та районна рада щиро вітає вас зі святом, бажає використовувати свої можливості, мати могутнє і правдиве слово, повагу і довіру читачів!

Районна державна адміністрація

Районна рада

Учасники зустрічіЗа більш ніж два десятиріччя, які відділяють нас від існування Радянського Союзу, багато що зазнало докорінних змін, насамперед – в ставленні до подій тих часів. Вони вже стали невід’ємною частиною історії, але й досі викликають сумні спогади та завдають нестерпного болю тисячам й тисячам людей. Мабуть, немає жодного з мільйонів колишніх громадян СРСР, хто б не знав та не пам’ятав цього слова, що навіки стало синонімом трагедії: Чорнобиль.

О.Анісімов та С.ТиликУ травневі дні весняного буйноцвіття приходить до нас свято Великої Перемоги - свято зі сльозами на очах.

З нагоди святкування 69-ї річниці від Дня Перемоги – минулого тижня відбулося чергове засідання організаційного комітету з підготовки та проведення в районі святкових заходів, за участі першого заступника голови РДА І.Дементьєва, заступника голови районної ради В.Руденка, керівників управлінь територіальних органів міністерств та відомств України, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, селищного голови І.Педана, керівників громадських організацій. Провели засідання організаційного комітету голова районної ради С. Тилик та новопризначений голова районної державної адміністрації О.Анісімов.

На засіданні оргкомітету детально розглянуто та проаналізовано план заходів з відзначення в районі 69-ї річниці Великої Перемоги. Традиційно до свята у всіх населених пунктах району пройдуть весняні толоки з благоустрою, упорядкують та приведуть до належного стану братські могили, монументи та пам’ятники. Сільські та селищні ради проведуть обстеження соціально – побутових умов проживання кожного ветерана, виявлять та вирішать проблемні питання, активізується робота волонтерських загонів загальноосвітніх шкіл. Керівники району відвідають та особисто поздоровлять кожного з 30 живих учасників та свідків тих подій, хто, не шкодуючи власного життя, здобув Перемогу.

загін сівачів у складі механізаторів Олександра Кравченка, Володимира Прокопенка, Віталія Олійника та Віктора Литовченка, який високими темпами працює на сівбі кукурудзиТепер буйно квітує не лише він, а й, фактично, уже усі фруктові дерева. Це прикмета того, що на часі полеводам сіяти технічні культури. Серед господарств, які організовано здійснюють польові роботи - ПП «Дружба». Трудовий колектив господарства невеликий, натомість дружній і працьовитий. Під керівництвом досвідченого голови сільгосппідприємства В.І.Волкова, завдяки професійності спеціалістів і механізаторів, хлібороби щороку вирощують добрі врожаї, що, в свою чергу, дає можливість розвивати і тваринницьку галузь. У сільгосппідприємстві мають гурти корів, овець, відгодовують бичків, а це додаткові робочі місця, а значить - і фінансові надходження до місцевого бюджету, за рахунок яких відбувається утримання і розвиток соціальної інфраструктури.

дитмайданчикНа початку квітня активісти ГО «Однодумці» звернулися з проханням до начальника Петрівського кар’єру, депутата районної ради Олександра Тилика з проханням привезти спеціального піску на дитячий майданчик, що біля 3-го будинку по вул. Літвінова. Уже через пару тижнів 2 КРАЗи піску були завезені на майданчик, за що ми та всі малюки мікрорайону щиро вдячні Олександру Вікторовичу.

Також особливої подяки заслуговують прості молоді люди, які протягом дня вручну лопатами та відрами розгорнули пісок рівномірно по всьому периметру майданчика. Це Віталій Тараненко, Віталій Биков, Владислав Канатенко, Олег Козинець, Олександр Рубан, Сергій Румежак, Олександр Румежак, Єгор Ситник.

Володимир ВовкСтатистика свідчить, що кожен 10-й мешканець Землі – людина з обмеженими можливостями. За даними ООН, 80% таких людей людей приходиться на долю країн, що розвиваються. Три мільйони із 650 млн. інвалідів у світі – українці.

Відтак турбота про інвалідів не відходить на задній план, навіть не дивлячись на складну сьогоденну ситуацію в державі.

З величезною вдячністю та радістю розповідає про новий інвалідний візок Володимир Вовк - інвалід І групи. 22 квітня йому додому поштою доставили цей такий необхідний людині з обмеженими фізичними можливостями засіб пересування. Зібравши всі необхідні документи, він прибув до Валентини Сибіри – начальника управління соціального захисту райдержадміністрації для того, щоб зареєструвати візок, а передусім - щоб висловити подяку. Володимир Павлович говорить, що взагалі не очікував такого подарунку, тож був приємно вражений радісною несподіванкою.

Яна БОЙКО

Другого травня відзначатиме чергову річницю від дня свого народження мила, незрівнянна Віра Вікторівна СВЕРДЛЕНКО!

У цей святковий світлий день,
Коли настав Ваш ювілей,
Ми щиро Вас вітаємо,
Здоров’я  Вам бажаємо.
Хай обминають Вас тривоги,
Хай Бог дасть щастя на путі,
Хай світла, радісна дорога
Щасливо стелиться в житті!
Тож не старійте і не знайте
В житті ні смутку, ані бід,
У серці молодість плекайте,
Живіть до ста щасливих літ!

З повагою колеги-ветерани педагогічної праці.

 

Одна з найважливіших державних задач – охорона життя та здоров’я працівників у процесі їх трудової діяльності, створення безпечних і нешкідливих умов праці.

Головною метою служби з питань охорони праці у Петрівському районі є створення на кожному робочому місці безпечних умов праці, безпечної експлуатації обладнання, зменшення або нейтралізація дії шкідливих і небезпечних виробничих факторів на організм працівників і як наслідок - недопущення виробничого травматизму та професійних захворювань протягом багатьох років. Для досягнення поставленої мети з працівниками району проводяться навчання та перевірки знань з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності, систематично обстежуються будівлі і споруди установ та організацій, своєчасно вживаються заходи щодо усунення виявлених порушень.

Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань» ветеранам війни передбачена виплата щорічної разової грошової допомоги до 5 травня. 

Згідно із механізмом виплати зазначеної допомоги Пенсійний фонд України забезпечує подання місцевим органам праці та соціального захисту населення списки осіб, які мають право на її отримання  та перебувають на обліку в органах Пенсійного фонду.

Міністерство оборони, Міністерство внутрішніх справ, Міністерство надзвичайних ситуацій, Міністерство інфраструктури, Адміністрація Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, Державна податкова служба, Державна судова адміністрація, Служби безпеки, Управління державної охорони забезпечують подання списків осіб, які не перебувають на обліку в місцевих органах Пенсійного фонду України.

 родина Сидоренків за допомогоюВ управління соціального захисту населення звернулася родина Сидоренків за допомогою.

Вони приїхали в наш район із АР Крим. Зараз проживають в найманій квартирі, яку їм запропонували знайомі без щомісячної оплати. Але постійно користуватися добротою людей і жити там вони не можуть, тому вирішили купити найдешевшу, яку змогли знайти, хатину. І ось тут їм потрібна допомога керівників району. Адже навіть таку суму їм зараз взяти ніде, і вони просять дати позику, щоб купити дім.

Після спілкування з головою райдержадміністрації Олександром Анісімовим, головою районної ради Світланою Тилик та начальником управління соціального захисту населення Валентиною Сибірою вони всі разом поїхали оглядати дім, який знайшла родина.

З метою забезпечення громадського порядку громадян під час масових заходів, пов’язаних зі святкуванням травневих свят, а саме - Дня міжнародної солідарності трудящих та 69-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, правоохоронці Петрівщини спільно з активістами будуть скеровувати усі зусилля на забезпечення охорони громадського порядку та безпеки громадян.

Окрім цього, правоохоронці проведуть комплекс оперативно-профілактичних заходів у місцях зосередження криміногенних та соціально небезпечних осіб, зосередивши особливу увагу на перевірці раніше засуджених, психічно хворих і наркозалежних.

Відповідно до Порядку проведення конкурсу щодо набуття права оренди об’єктів та майна спільної власності територіальної громади сіл, селищ Петрівського району, затвердженого рішенням районної ради від 05 квітня 2012 року № 227, районна державна адміністрація оголошує намір щодо передачі в оренду наступних об’єктів:

IV місце - П’ятихатський районДнями на спортивному майданчику зі штучним покриттям для ігрових видів спорту проведено змагання з мініфутболу на Кубок Співдружності між командами Дніпропетровської області (м. П’ятихатки та П’ятихатський район) і Кіровоградської області (смт Петрове та Петрівський район)

Отож підсумок командної першості має такий вигляд:

1 місце - м. П’ятихатки

ІІ місце - смт Петрове

ІІІ місце - Петрівський район

IV місце - П’ятихатський район

Змагання пройшли в дружній і спокійній обстановці. Співдружність цих команд супроводжується яскравими спортивним суперництвом на протязі ось уже чотирьох років.

З  візитом-відповіддю наші команди відвідають Дніпропетровщину в рамках Кубка Співдружності уже в червні місяці.

футбольний моментДнями до редакції зателефонував хтось із численних уже петрівських любителів футболу, висловивши стурбованість з наступного приводу. Зокрема, Сергій Миколайович (так назвався автор дзвінка) заявив, що селищем ширяться чутки про нібито припинення виступів футбольного клубу «Агрофірма «П’ятихатська». Мовляв, через складну економічну й політичну ситуацію в країні турніри обласного рівня цього року не проводитимуться, оскільки навіть сезон в Прем’єр-лізі розпочався зі значним запізненням. Тож, зрозуміло, що без постійної ігрової практики команду утримувати ніхто не буде.

Щоб з’ясувати, наскільки ці чутки відповідають дійсності, ми зв’язалися з власником команди ФК «Агрофірма «П’ятихатська», генеральним директором однойменного сільськогогосподарського товариства Олександром Поворознюком. Ось що він повідомив:

Прокуратурою району проводиться відбір абітурієнтів для направлення на навчання у вищі юридичні навчальні заклади:

- Національну академію прокуратури України (з базовою вищою юридичною освітою, освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра);

- Національний університет «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого;

- Національний університет «Одеська юридична академія».