керівники району О.Анісімов та С.Тилик обговорюють з генеральним директором ПАТ «ЦГЗК» П.Тимошенком перспективи взаємодіїВтішає, що навіть у наш час жорстокої політичної та економічної кризи в Україні ще залишаються підприємства, що працюють стабільно, успішно розвиваючи обсяги виробництва та соціальну інфраструктуру. Одне з таких – ПАТ «ЦГЗК» - комбінат, що має виробничі потужності й на території нашої Петрівщини. 

Минулої п’ятниці саме на Петрівщині й відбулася подія, що привернула увагу всього комбінату до нашого району: на Артемівському кар’єрі (№4) запущено в дію приміщення адміністративно-побутового комплексу, де для працівників створено чудові побутові умови: змонтовано зручні роздягальні з персональними шафами, душові кімнати, місце для відпочинку.

урочиста церемонія відкриттяВласне, в даному разі, за наполяганням голови цехкому підприємства Олени Назаренко, про що згодом в ході урочистої церемонії відкриття зізнався генеральний директор комбінату Павло Тимошенко, було прийнято рішення «оживити» старе адміністративне приміщення, що вже тривалий час фактично не використовувалося. Відтак в ньому проведено капітальний ремонт з використанням найсучасніших будівельних матеріалів та теплозберігаючих склопакетів. Роздягальні та душові кімнати обладнані таким чином, щоб була спроможність підготуватися до робочої зміни чи навпаки – привести себе в порядок після її закінчення – позмінно 150-ти чоловікам та 30-м жінкам (такі пропорції сьогодні відображають реальну зайнятість представників обох статей на четвертому кар’єрі). Загалом же на реконструкцію та облаштування АПК комбінатом, за словами П.Тимошенка, було витрачено близько 3 млн. грн.

з вітальним словом до колег звертається начальник Петрівського кар’єру, депутат районної ради Олександр ТиликВ урочистій церемонії відкриття приміщення адміністративно-побутового комплексу також взяли участь голова районної ради Світлана Тилик та голова райдержадміністрації Олександр Анісімов, котрі прибули на свято до гірників не з порожніми руками: тепер, узявши з собою на зміну якийсь харч, рудокопи зможуть розігріти його в новенькій мікрохвильовці.

А вже незабаром, як запевнив у ході вітального слова Павло Тимошенко, у щойно відкритому приміщенні запрацює буфет, тож потреба возити з собою «тормозки» теж відпаде. Втім, не це найприємніша новина, виголошена Павлом Геннадійовичем. Найголовнішою ж є звістка, що групою акціонерів ПАТ прийнято рішення про відкриття на Петрівському кар’єрі ще однієї колони технологічного транспорту. На першому етапі в дію буде введено три багатотонні самоскиди, а невдовзі до них додадуться ще сім. З урахуванням позмінності роботи, а також працівників, задіяних на обслуговуванні цієї техніки, можна зрозуміти, скільки відразу нових робочих місць з’явиться на підприємстві. А ще П.Тимошенко запевнив, що комбінат і надалі братиме активну участь в заходах по благоустрою селища. Зокрема, найближчим часом передбачається безпосередньо посприяти реконструкції та удосконаленню райцентрівського парку відпочинку, а також відновити автодорогу, що з’єднує селище з кар’єром № 3.

побутові приміщення вражають своєю зручністю та сучасністю

Володимир КІФЕНКО.

На знімках: керівники району О.Анісімов та С.Тилик обговорюють з генеральним директором ПАТ «ЦГЗК» П.Тимошенком перспективи взаємодії; урочиста церемонія відкриття; з вітальним словом до колег звертається начальник Петрівського кар’єру, депутат районної ради Олександр Тилик; побутові приміщення вражають своєю зручністю та сучасністю.