Учасники зустрічіЗа більш ніж два десятиріччя, які відділяють нас від існування Радянського Союзу, багато що зазнало докорінних змін, насамперед – в ставленні до подій тих часів. Вони вже стали невід’ємною частиною історії, але й досі викликають сумні спогади та завдають нестерпного болю тисячам й тисячам людей. Мабуть, немає жодного з мільйонів колишніх громадян СРСР, хто б не знав та не пам’ятав цього слова, що навіки стало синонімом трагедії: Чорнобиль.

З нагоди 28-ї річниці Чорнобильської трагедії в управлінні соціального захисту населення відбулася зустріч ліквідаторів катастрофи і начальника управління Валентини Сибіри з головами райдержадміністрації Олександром Анісімовим та районної ради Світланою Тилик.

Олександр Іванович висловив свою подяку ліквідаторам за їхню відвагу і за подвиг, що вони звершили: «Дай Бог вам ще сили і здоров’я, щоб ще довго робили добрі справи», - після чого запропонував вшанувати хвилиною мовчання загиблих товаришів.

Світлана Олександрівна приєдналася до теплих слів і також побажала міцного здоров’я присутнім чорнобильцям.

Після виступів відбулося нагородження учасників ліквідації. За активну громадську позицію, самовідданість, високий професіоналізм, особливі заслуги при ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Орденом «За заслуги» був нагороджений Василь Тузніченко; почесну відзнаку Орден «Учаснику ліквідації - Чорнобиль» отримали Сергій Зелінський та Анатолій Погорілий; почесною відзнакою - медаллю «За героїзм та мужність» нагородили Валентина Зимогляда, Миколу Ковтуна, Григорія Кулініча, Володимира Попіля, Миколу Тайдакова, Віктора Циганка.

Далі присутні мали змогу обговорити усі існуючі проблеми з керівництвом району. У тому числі й питання, яке стосується замовлення та встановлення пам’ятного знаку. Чорнобильці представили кошторис і макет пам’ятника, який вони будуть робити під замовлення. 

Олександр Іванович всі зауваження та прохання старанно занотував і пообіцяв максимальне сприяння зі свого боку.

По закінченню урочистостей усі учасники круглого столу взяли участь в пам’ятній панахиді за загиблими.

Яна БОЙКО