О.Анісімов та С.ТиликУ травневі дні весняного буйноцвіття приходить до нас свято Великої Перемоги - свято зі сльозами на очах.

З нагоди святкування 69-ї річниці від Дня Перемоги – минулого тижня відбулося чергове засідання організаційного комітету з підготовки та проведення в районі святкових заходів, за участі першого заступника голови РДА І.Дементьєва, заступника голови районної ради В.Руденка, керівників управлінь територіальних органів міністерств та відомств України, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, селищного голови І.Педана, керівників громадських організацій. Провели засідання організаційного комітету голова районної ради С. Тилик та новопризначений голова районної державної адміністрації О.Анісімов.

На засіданні оргкомітету детально розглянуто та проаналізовано план заходів з відзначення в районі 69-ї річниці Великої Перемоги. Традиційно до свята у всіх населених пунктах району пройдуть весняні толоки з благоустрою, упорядкують та приведуть до належного стану братські могили, монументи та пам’ятники. Сільські та селищні ради проведуть обстеження соціально – побутових умов проживання кожного ветерана, виявлять та вирішать проблемні питання, активізується робота волонтерських загонів загальноосвітніх шкіл. Керівники району відвідають та особисто поздоровлять кожного з 30 живих учасників та свідків тих подій, хто, не шкодуючи власного життя, здобув Перемогу.

Апогеєм святкових заходів стануть урочистості, що відбудуться в райцентрі 9 травня: урочиста хода за участю учасників Великої Вітчизняної, ветеранів Збройних Сил, учасників бойових дій на території інших держав, представників трудових колективів та громадськості району, учнівської молоді, мітинг-реквієм біля братської могили, хвилина мовчання та військовий салют. Солдатська каша, «фронтові» 100 грам за Перемогу для учасників та ветеранів Великої Вітчизняної війни, святковий концерт та народні гуляння в парку відпочинку.

Підводячи підсумки оргкомітету, голова райради С.Тилик акцентувала увагу всіх присутніх, а особливо організаторів святкових заходів, щоб, зберігаючи традиції та ритуали його проведення, віднаходили щось особливе, хвилююче, притаманне тільки цьогорічному святу Перемоги.

Так, зокрема, за ініціативою Міністерства культури 9 травня в храмах всіх релігійних конфесій України 10-ма ударами дзвону вшанують пам’ять тих, хто поклав своє життя на алтар Перемоги.

На засіданні круглого столу в облдержадміністрації представники обласної організації ветеранів, учасники бойових дій різних часів та представники Компартії вирішили не використовувати «георгіївські» стрічки, які, на жаль,останнім часом стали символом сепаратизму та окупації України, задля того, щоб не допустити провокацій. 

Кабінетом Міністрів України прийнято постанову про визначення розмірів щорічної разової грошової допомоги ветеранам війни.

Для виконання зазначеної програми області передбачені видатки у сумі 18,9 млн. грн. Виплату щорічної разової грошової допомоги буде проведено до 5 травня поточного року органами соціального захисту населення через відділення зв’язку або через установи банків шляхом перерахування на особистий рахунок ветеранів війни нашої області, яких у нас налічується більше 35 тисяч.

Найближчим часом афіша святкових заходів з нагоди 69 річниці Великої Перемоги має бути оприлюднена на сторінках газети.

Наш кор.