З метою забезпечення громадського порядку громадян під час масових заходів, пов’язаних зі святкуванням травневих свят, а саме - Дня міжнародної солідарності трудящих та 69-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, правоохоронці Петрівщини спільно з активістами будуть скеровувати усі зусилля на забезпечення охорони громадського порядку та безпеки громадян.

Окрім цього, правоохоронці проведуть комплекс оперативно-профілактичних заходів у місцях зосередження криміногенних та соціально небезпечних осіб, зосередивши особливу увагу на перевірці раніше засуджених, психічно хворих і наркозалежних.

У святкові дні охорону громадського порядку у Петрівському районі та у смт Петровому біля культових споруд та у місцях масового перебування людей забезпечать правоохоронці та члени громадських формувань. Буде задіяно максимум правоохоронців, що знизить можливість вчинення злочинів та правопорушень відносно громадян. Як показав вже позитивний досвід, 20 квітня, під час святкових богослужінь в усіх церквах смт Петрового та Петрівського району, присутність міліціонерів та представників громадськості забезпечила громадський порядок.

Правоохоронці застерігають, що вчинення будь-яких правопорушень карається законом. Найчастіше – це дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, які порушують громадський порядок і спокій громадян, що тягне за собою накладення штрафу від 51 до 119 гривень або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням дванадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.

Крім того, просимо водіїв бути уважними на дорогах, не перевищувати швидкість, не сідати за кермо у стані сп’яніння. Адже від такої поведінки залежить безпека не лише ваша, але й тих, хто вас оточує.

Віталій Косенко, заступник начальника відділу – начальник міліції ГБ Петрівського РВ УМВС України в області