футбольний моментДнями до редакції зателефонував хтось із численних уже петрівських любителів футболу, висловивши стурбованість з наступного приводу. Зокрема, Сергій Миколайович (так назвався автор дзвінка) заявив, що селищем ширяться чутки про нібито припинення виступів футбольного клубу «Агрофірма «П’ятихатська». Мовляв, через складну економічну й політичну ситуацію в країні турніри обласного рівня цього року не проводитимуться, оскільки навіть сезон в Прем’єр-лізі розпочався зі значним запізненням. Тож, зрозуміло, що без постійної ігрової практики команду утримувати ніхто не буде.

Щоб з’ясувати, наскільки ці чутки відповідають дійсності, ми зв’язалися з власником команди ФК «Агрофірма «П’ятихатська», генеральним директором однойменного сільськогогосподарського товариства Олександром Поворознюком. Ось що він повідомив:

- Не вірте чуткам. Попри політичну напругу, що справді сьогодні нависає над кожним із нас, ми усвідомлюємо, що, як би там не було, життя мусить продовжуватися, а відтак і прожити його намагатимемося повнокровно, не зважаючи на усі, сподіватимемося, тимчасові труднощі та негаразди. Наша команда в зимове міжсезоння успішно провела кілька контрольних спарингів, ми визначилися з позиціями, які потребують посилення чи більшої зіграності, а весняний сезон розпочали з участі в розіграші Кубку Кіровоградської області, де зіграли вже три поєдинки, усі з яких для нас виявилися досить вдалими. Тож тепер ми потрапили у фінал Кубку, який має відбутися саме на День Перемоги, тобто 9 Травня, в м. Олександрії. У фіналі ми зустрінемося з принциповим суперником – командою «Буревісник», що з Петрового Знам’янського району, минулорічним чемпіоном області. Втім, гадаю, торік ми поступилися знам’янчанам чемпіонством через регламентні недоречності, пов’язані з термінами оформлення гравців, їх права виступати за нашу команду й тому подібними деталями. І, звичайно ж, тому, що кілька, як згодом виявилося - дуже важливих очок - ми втратили ще на старті першості. Цього ж року наш заявочний склад уже оформлено бездоганно, тож тепер найсильніший має визначитися саме на футбольному полі, а не в чиновницьких кабінетах. Відтак маємо нагоду довести, що наша команда не випадково потрапила до фіналу. Втім, як мовиться, поле рівне, м’яч круглий… До кого виявиться прихильнішою фортуна – побачимо вже незабаром.

Тепер детальніше про наш шлях до фіналу. Розпочали ми виступ в цьогорічному Кубку поєдинком однієї восьмої з соколівським «Соколом» (Кіровоградський район): на полі суперника здобули впевнену перемогу з рахунком 4:0; у чвертьфіналі нашим опонентом виступав «Хлібодар» - теж дуже непогана команда з обласного центру. Втім і цього разу ми виявилися сильнішими, перемігши кіровоградців на їх полі з рахунком 2:0.

У півфіналі нам опонував «Олімпік» з Кіровограда, де виступають, здебільшого молоді, здібні футболісти. Проте, з нами на рівних їм грати ще зарано, що доводить рахунок уже кількох очних протистоянь. Скажімо, зустрічаючись минулого року в рамках Чемпіонату області, ми в обох поєдинках – домашньому і виїзному – не залишили їм шансу на успіх, здолавши на їх полі з рахунком 3:0, а на домашньому ще переконливіше – 10:0. Саме з таким підсумком 10:0 на нашу користь завершився і нинішній півфінал. Отож до фінального поєдинку, здається, підходимо в непоганих кондиціях, а вже як там далі буде – покаже гра.

Так само впевнено до фіналу йшли і наші суперники, здолавши почергово кіровоградську «Гідросилу»(3:0), «Арсенал» з Кіровоградського району (5:0) та «Росток» з Новоукраїнського району (6:3). Отож фінал, сподіваюся, буде досить цікавим.

Що ж, побажаємо п’ятихатцям успіхів, а всім нам – цікавого спортивного видовища. Щоправда, на домашню арену, з огляду на її реконструкцію, футбольне дійство повернеться ще не зовсім скоро. Як зазначив Олександр Григорович, допоки не буде повністю завершено рекомендований агротехнічний цикл, необхідний для підготовки якісного трав’яного газону, - на полі не те що матчі не проводитимуться – навіть ходити по ньому не дозволятиметься. Таким чином «домашні» матчі чемпіонату області, який, до речі, також уже стартував минулої суботи, проводитимуться на полях сусідів з Олександрійського району. Про це є принципова домовленість з народним депутатом С.А. Кузьменком, який, як відомо, опікується олександрійським футболом. А вже друге коло першості області, яке розпочнеться з вересня місяця, ФК «Агрофірма «П’ятихатська» проводитиме на своєму полі, тож петрівчани знову матимуть можливість насолоджуватися видовищними спортивними баталіями. Разом з тим є й ще одна приємна новина: з огляду на потужний склад та солідну лаву запасних, яка сьогодні є в «П’ятихатській», вирішено на цьогорічну першість заявити одразу дві команди: ФК «АФ «П’ятихатська» та ФК АФ «П’ятихатська-2» (щоправда, виступ другої команди йтиме поза офіційним заліком). Причому, аби болільники мали можливість поспостерігати за виступами обох команд з Петрівщини, календар складено таким чином, щоб їх ігри були розведені в часі: якщо одна з команд виступатиме в суботу, то інша – в неділю. Тож уболівальники матимуть вдосталь видовищного футбольного дійства.

Стартували п’ятихатці в першості області також успішно: ФК «АФ «П’ятихатська-2» переконливо переграла знайомий вже «Олімпік» з Кіровограда на його полі з рахунком 4:1, а перша команда не залишила шансів сусідам з Головківки, обігравши з таким же рахунком 4:1 і теж у гостях ФК «Головківку». Ігри наступного, другого туру відбудуться третього й четвертого травня: спочатку перша команда прийматиме футболістів кіровоградської «Гідросили», а наступного дня АФ «П’ятихатська-2», також в якості номінальних господарів, зустрінеться з новомиргородською «Вентурою-плюс». Насамкінець ще одна новина: ФК «Агрофірма «П’ятихатська» подав заявку на участь в першості України серед аматорських команд. Втім про перебіг цих змагань та про його учасників детальніше розповідатимемо вже наступним разом.

Володимир КІФЕНКО.