Районна державна адміністрація та районна рада вітають усіх, хто віддає свою енергію, знання, вкладає серце і душу у благородну та надзвичайно відповідальну справу збереження життя, охорони домівок, пам’яток та історичних місць нашого краю.

Це свято сильних і відважних людей. За готовність у будь-яку хвилину прийти на допомогу ви здобули повагу і шану наших жителів.

Бажаємо усім, хто присвятив своє життя професії вогнеборця, життєвої енергії, незборимої волі й стійкості духу. Нехай злагода та достаток завжди панують у ваших оселях, а ваша праця сторицею повертається вам здоров’ям, щастям та добром. 

Районна державна адміністрація

Районна рада

Шановні друзі!

Районна державна адміністрація та районна рада вітають усіх, хто віддає свої знання, вогонь душі справі збереження пам’яток та історичних місць нашого краю. Неоціненна історико-культурна спадщина району, отримана від попередніх поколінь. Зберегти її і примножити – моральний обов’язок та справа честі кожного жителя Петрівщини. 

Упевнені, що й надалі ваша подвижницька праця допомагатиме людям усвідомлювати своє коріння, зберігати історичну пам’ять народу, передавати прийдешнім поколінням духовні скарби нашого народу.

автомайданівський пікетРік тому на території району сталася сенсаційна подія – спроба втечі засуджених з ВК №49. Сенсація полягала в тому, що організатори втечі використали для цього гелікоптер, що трапляється досить рідко не тільки в Україні, а й загалом у світі. Про це ми писали на сторінках «Трудової слави» (№22 від 20 березня 2013 р.).

А днями сталася ще одна подія, яку також можна вважати сенсацією, як для нашого тихого і віддаленого від епіцентрів політичного життя району – в Петрове завітали представники київського Автомайдану. Виявилося, що обидві ці події пов’язані між собою.

Як пояснили представники ГО «Автомайдан», вони прибули пікетувати районний суд, оскільки мають претензії до судді Ю.Шаєнко. Щоб пояснити їх суть, слід повернутися до спроби втечі засуджених.

Чечеліївська сільська рада

сільський голова С.ДяченкоНеподалік від районного центру, поміж мальовничих пагорбів у видолинку на берегах Інгульця, розташувалося одне з найдавніших сіл району - Чечеліївка.

Мудрими й далекоглядними, а ще працьовитими, щирими та сміливими були далекі пращури, які звели тут, серед дикого поля, козацький зимівник.

Це саме завдячуючи їм при в’їзді до села з високого пагорба височить старовинний храм та видніється приміщення старої школи, яке навіть в напівзруйнованому стані милує око своєю архітектурною своєрідністю. І, мабуть, не випадково ці дві духовні святині споруджено поруч. А вже від них - то берегом Інгульця, то назустріч степу розкинулися сільські вулиці.

Своєчасне проведення планово-технічного обслуговування систем газопостачання – запорука безпеки користування газом у побуті 

Відповідно до укладених договорів та з метою безперебійного та безаварійного газопостачання споживачам природного газу, Петрівська дільниця Олександрійського УЕГГ, відповідно до попередньо погоджених графіків, проводить планові роботи з технічного огляду та обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання. Технічне обслуговування ґрунтується на планово-попереджувальній системі робіт, яка включає: планово-технічний огляд, планову перевірку щільності споруд ВБСГ та газових приладів. Перевірка щільності внутрішніх газопроводів будинку відбувається шляхом відключення газу та контрольним накачуванням системи повітрям з тиском, більшим, ніж тиск газу, який зазвичай подається у систему. При цьому, якщо газопроводи герметичні, не відбувається падіння тиску через з’єднання газових труб, зварних стиків та в кранах. У протилежному випадку працівниками газового господарства у кожній квартирі повинно бути проведено обстеження та усунення наявних недоліків, і тільки після цього можливе заповнення трубопроводів газом. На жаль, сьогодні трапляються приклади байдужого та безвідповідального ставлення до проведення таких робіт з боку споживачів. Помилково вважаючи, що газові прилади та система газопостачання не потребують ретельного та періодичного технічного обслуговування, деякі абоненти тижнями не допускають працівників газової служби для проведення огляду приладів і газових вводів після опресовування, не йдуть на контакт. З огляду на збільшення останнім часом аварійних випадків по Україні, пов’язаних із порушеннями правил користування побутовим газом, Петрівська дільниця ОУЕГГ нагадує усім споживачам природного газу про необхідність посилення уваги до безпечного користування газом, обов’язковість допуску працівників газової служби до проведення планових технічних робіт на газових мережах, сувору заборону втручання у газову мережу та самостійного виконання будь-яких ремонтних робіт газових приладів. Споживачі також мають знати, що планові роботи з технічного обслуговування та контрольного опресовування є безкоштовними.

З метою попередження аварійних випадків з непередбачуваними наслідками при відчутті запаху газу в будь-якому приміщенні або біля газових об’єктів (приладів) - негайно телефонуйте за номером 104 (цілодобово)! 

Адміністрація газової дільниці

про роботу районного центру зайнятості інформує заступник директора Людмила КісільоваНа початку місяця у сесійній залі районної ради відбулося чергове засідання громадської ради при районній державній адміністрації.

Розпочалося воно з виступу Петрівського селищного голови Ігоря Педана, який інформував про бюджет селищної ради на 2014 рік та про благоустрій районного центру, зокрема кладовищ на території селища. У ході обговорення цих проблем Ігорем Володимировичем була дана обіцянка у найближчий час придбати лавочки та урни і, з допомогою членів громадської ради - знайти для них найбільш підходящі місця.

Тему благоустрою продовжила й голова районної ради Світлана Тилик, яка розповіла про виграний грант на 100 тисяч гривень для упорядкування території парку (детальніше про це йшлося в минулому номері). Запевнила, що роботи на набережній також продовжуватимуться.

полювання вдалося, але здобич - не головна принада.Один мій товариш - мисливець з багаторічним стажем - на запитання, як він взагалі розуміє, що таке полювання, чітко і лаконічно відповів: «Це коли особини чоловічої статі змагаються, кому пощастить більше:  тому, хто прийде додому зі здобиччю, чи хто залишиться неушкодженим». Звичайно, в цьому висловлюванні багато іронії, але є й правда, закладена в самому понятті полювання.

Полювання - це не тільки вибудуваний в певній послідовності ланцюг подій: звір (птах) - вистежування - постріл - трофей, а й цілісна система морально-етичних цінностей, ядром якої є честь і совість мисливця - два нероздільних поняття. Без них полювання і особистість мисливця втрачають належний образ, без них це вже браконьєрство. Бо, переступаючи незриму грань між браконьєрством і чесним двобоєм зі звіром, людина, яка взяла в руки рушницю, навіть маючи в кишені мисливський квиток і дозвіл на право полювання, виявляється поза моральним законом. І, в першу чергу, - для себе самого. Адже закон совісті - найсуворіший закон.

«Телефонний тероризм» — завідомо неправдиве повідомлення про підготовку терористичного акта чи правопорушення. В останні роки він поширюється з величезною швидкістю: по всій країні неправдиві повідомлення про загрози вибухів чи терактів фіксуються ледь не щодня. В більшості випадків причиною таких дій називають бажання пожартувати. Однак Кримінальним кодексом України за такі «жарти» передбачається відповідальність. Санкція статті 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками) передбачає штраф від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 5 років. Ті самі діяння, якщо вони спричинили тяжкі наслідки або вчинені повторно, - караються позбавленням волі на строк від двох до семи років.

На сьогоднішній день незаконне заволодіння транспортними засобами заподіює суттєву майнову шкоду як окремим громадянам, так і державі в цілому, а також сприяє вчиненню дорожньо-транспортних злочинів. Завдані при цьому збитки обчислюються багатьма мільйонами гривень. 

Більшість осіб, які вчиняють названі злочини, раніше вже були під наглядом органів внутрішніх справ. Але є й такі, що вчинили злочин в стані сп’яніння, внаслідок якого не усвідомлювали значення своїх дій, не могли керувати ними, нічого не пам’ятають про те, що сталось. При цьому стан сп’яніння сприяє прояву антисуспільних поглядів і звичок. Систематичне зловживання алкогольними напоями, наркотичними засобами або іншими одурманюючими речовинами призводить до загальної деградації особистості. Водночас стан сп’яніння не вважається підставою для звільнення від кримінальної відповідальності.

Отож сп’яніння не вважається підставою для звільнення від кримінальної відповідальності. Разом з тим, саме в такому стані скоюється значна кількість кримінальних злочинів, особливо з раптово виниклим умислом. Так трапилось і в цьому випадку. 

12.12.2013 року о 17.20 годині до чергової частини Петрівського РВ УМВС по телефону надійшло повідомлення від гр-на К., 1976 р.н., мешканця с. Новий Стародуб; про те, що 12.12.2013 року близько 16.40 год. в с. Новий Стародуб виявилено труп гр-на К., його односельця1966 р.н.

На даний час ми практично стоїмо на порозі святкування Великодня. Останні дні, а точніше, останній тиждень перед цим святом носить назву Страсного.

І оскільки на сьогоднішній день все більше людей приходить до Бога, при цьому, не володіючи необхідними знаннями з теорії православ’я, спробуємо їм трохи допомогти, в даному разі, розглянувши деякі питання щодо Страсної Седмиці і святкування Великодня. 

Трапляється, люди цікавляться,чи можна бути присутнім на Пасхальному Богослужінні тим, хто нехрещений? Так, це не забороняється, але лише до тих пір, поки священиком не будуть сказані слова: «Оголошено, вийдіть!».

Від щирого серця вітаємо з ювілеєм дорогу, любиму донечку, дружину, мамочку Наталію Миколаївну КОПАНЬ з днем народження!

С юбилеем поздравляем
И от всей души желаем:
До ста лет любимой быть
И все горести забыть.
Быть здоровой, молодой
И внимательной женой,
Доброй дочерью всегда
И на долгие года
Матерью примерной
И подругой верной!

З повагою мама, тато, чоловік та діти Саша і Лєра.

 

працівники Петрівського кар’єруМинулої  суботи на дитячий майданчик, що знаходиться між будинками №2 і №3 по вулиці Літвінова, на суботник з благоустрою вийшли працівники Петрівського кар’єру. Організатори цього заходу – Спілка молоді ПАТ ЦГЗКу та адміністрація комбінату.

Близько півсотні працівників прибрали майданчик, а також посадили берізки і сосни навколо нього. Планувалося ще й пофарбувати усі гірки на майданчику, але погодні умови завадили, тож вирішили це зробити трохи згодом.

Крім працівників кар’єру до роботи долучилося лише троє людей. І дуже сумно, що інші жителі поки що залишаються байдужими.

Водночас, ми маємо велике прохання до власників автомобілів, які паркують свій транспорт навколо майданчика, будьте обачнішими і уважнішими -  НЕ ЗРУЙНУЙТЕ ЦЮ КРАСУ!

Від імені та за дорученням працівників Петрівського кар’єру Наталія ОКСЮТА.

петрівчани знайомляться з тематичними брошурами.8 квітня 2014 року Петрівське відділення Олександрійської ОДПІ ГУ Міндоходів у Кіровоградській області долучилося до Всеукраїнської акції «День відкритого декларування». Акція відбулася  в ЦОПі. В рамках проведеної акції серед платників податківцями було розповсюджено друковану продукцію (тематичні брошури «Декларування доходів громадян»), надані Головним управлінням Міндоходів у Кіровоградській області.

А за тиждень Петрівське відділення Олександрійської ОДПІ ГУ Міндоходів у Кіровоградській області знову продовжило заходи Всеукраїнської акції «День відкритого декларування». Цього разу акція відбулася в магазині та біля банку «Надра». І знову податківцями було розповсюджено брошури «Декларування доходів громадян».

Прес-служба Петрівського відділення Олександрійської ОДПІ ГУ Міндоходів у Кіровоградській області

На знімку: петрівчани знайомляться з тематичними брошурами.